GÜNDEM - 23 Ocak 2026 Cuma 14:11

Sinop’ta 115 kişiye iş imkanı

A
A
A
Sinop’ta 115 kişiye iş imkanı

Sinop Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ile Sinop Müftülüğü arasında imzalanan protokol kapsamında İşgücü Uyum Programı (İUP) ile 115 kişi geçici süreli olarak istihdam edilecek.


İmzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde Sinop İl ve İlçe Müftülüklerine bağlı kurum ve kuruluşlarda yürütülen kamusal hizmetlere destek sağlanması hedefleniyor. Program kapsamında görevlendirilecek katılımcılar, temizlik, bakım, onarım ve benzeri alanlarda çalışarak hem kamu hizmetlerine katkı sunacak hem de iş deneyimi kazanacak. İŞKUR yetkilileri, İşgücü Uyum Programı’nın özellikle işsiz bireylerin çalışma hayatına uyum sağlamasını, mesleki beceriler edinmesini ve iş disiplinini geliştirmesini amaçladığını belirtti. Programın istihdamı artırmaya yönelik aktif iş gücü politikaları arasında yer aldığı ifade edildi. Katılımcılara 2026 yılı için çalıştıkları her gün karşılığında bin 375 TL ödeme yapılacağı, ayrıca Genel Sağlık Sigortası primlerinin de karşılanacağı bildirildi. Başvuru şartları kapsamında adayların 18 yaşını doldurmuş, İŞKUR’a kayıtlı, emekli olmaması ve son bir ay içerisinde sigortalı bir işte çalışmamış olması gerekiyor. Program süresince katılımcıların devam etmedikleri günler dışında farklı bir işte sigortalı olarak çalışmalarına da engel bulunmadığı kaydedildi.


Başvurular 23-27 Ocak tarihleri arasında esube.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden ya da ALO 170 hattı aracılığıyla yapılabilecek. Katılımcıların belirlenmesi amacıyla kura çekilişi 29 Ocak tarihinde Sinop İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. Programın 9 Şubat’ta başlayacağı ve 30 Kasım’da sona ereceği açıklandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TŞOF tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakalara cezai işlem uygulanmayacak Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılan ve mühürlenen plakalara kanunda belirtilen standartların dışında dahi olsa cezai işlem uygulanmayacak. İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, plaka değişim işlemleri sırasında yoğunluk ve kuyruk oluşması üzerine İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatları doğrultusunda, denetimler 1 Nisan 2026 tarihine kadar rehberlik ve bilgilendirme çalışması şeklinde gerçekleştirilecek. Ayrıca bu kapsamda 27 Şubat’tan itibaren kesilen cezaların, Bakan Çiftçi’nin talimatlarıyla iptal edilecek. Yetkilendirilmiş kuruluş olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılmış ve mühürlenerek vatandaşlara verilmiş plakaların, kanunda belirtilen standartlar dışında dahi olsa cezai işleme konu edilmeyecek. Sadece vatandaşın, yetkili kuruluş tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakayı aldıktan sonra plaka üzerinde ekleme veya değişiklik yapması durumunda 4 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanacak. Yetkili kuruluş olan TŞOF dışında, yetkisiz şekilde plaka basan yerlerden alınan gayriresmi, sahte plakaları araçlarında kullananlar için ise 140 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanmasına devam edilecek. Ayrıca edinilen bilgilere göre bunun da kanunun açık amacı olan başta uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve terör gibi suçlarla mücadele kapsamında kamu düzeninin sağlanması ve vatandaşlarımızın güvenliğinin temini açısından önemli bir gereklilik olduğu ifade edildi.