SPOR - 29 Haziran 2021 Salı 14:05

Sinop’ta bu yaz 20 branşta 8 bin genç sporla buluşacak

A
A
A
Sinop’ta bu yaz 20 branşta 8 bin genç sporla buluşacak

Sinop’ta Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Sinop’ta Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları açılış seremonisi gerçekleştirildi. Bu yaz 20 branşta 8 bin gencin sporla buluşturulmasının hedeflendiği açıklandı.


Merkez Yeni Spor Salonu’nda gerçekleştirilen açılış seremonisi saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Branş antrenörlerinin tanıtımının ardından cimnastik, tekvando ve güreş gösterilileri renkli görüntülere sahne oldu. Salonda yer alan protokol, antrenörler, sporcular ve yakınları gösterileri ilgiyle takip etti.


Açılış konuşmasını gerçekleştiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, “Pandemi sonrası yeni normalleşme döneminde çocuklarımızın ve gençlerimizin hasretle beklediği bu yaz döneminde onların sosyal, kültürel, sportif ve fiziksel yönlerine katkıda bulunmak maksadıyla tüm ilçelerimizde ve il merkezimizde 36 antrenör 39 spor tesisimizle hazır olduğumuzu ifade eder bütün gençlerimizin hizmetinde olduğumuzu arz ederim. Önceki yıllarımızda 20 branşla 5 bin gencimize ulaştık. Bu yıl hedefimiz yeni ve modern spor tesislerimizle bu sayıyı 7 bin 8 binlere çıkarmak ve içlerinden ülkemizin uluslararası arenada temsil edecek milli sporcular çıkarmaktır. En büyük idealimiz ve hedefimizdir” dedi.


Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu da “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hazırladığı ve uygulamaya koyduğu GSB Spor Okulları uygulamasındaki amacımız çocuk ve gençlerimize spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişimlerini sağlamaktır” diye konuştu.


Yapılan açılışta turnuvalarda ödül alan sporcular da salona takdim edilerek verilen hediyelerle ödüllendirildi. Açılışa Sinop İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hakan Başakçı, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu da katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.