YEREL HABERLER - 28 Nisan 2012 Cumartesi 13:40

NUH NEBİ SEVGİSİ İLE YENİDEN DOОUŞ ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

A
A
A
NUH NEBİ SEVGİSİ İLE YENİDEN DOОUŞ ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Şırnak Silopi ilçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen `Nuh Nebi Sevgisi İle Yeniden Doğuş` etkinlikleri devam ediyor. Akşam yapılan etkinlikte Grup Dergah ve Gökmen Konseri büyük ilgi gördü.
Silopi Kaymakamlığı tarafından organize edilen etkinlik kapsamında sahne alan Şanlıurfa Dergah Grubu Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca ilahiler okudu. İlahiler ile beraber semazenlerin gösterisi izleyenlerden büyük ilgi gördü. Etkinlikte bir konuşma yapan Silopi İlçe Kaymakamı Bünyamin Yıldız, "Nuh Nebi Peygamberimize ve ona inanlara ev sahibi yapmış Cudi ve Silopi`nin sevgili insanları birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyor. Bunun anlamını çok iyi idrak etmeliyiz. Bütün insanlık buradan doğmuştur. Bütün
güzellikler, dünyaya buradan yayılmıştır. Bundan dolayıdır ki, Peygamber sevgisi ile şefkatinin dağıtıldığı bu bölgede, insanlar maddi ve manevi olarak hiçbir zaman çaresiz olmamışlardır. Sevginin ve yeniden doğuşla birlikte başlayan türemenin verdiği güç ve kuvvetle yüzyıllarca bu bereketli topraklar, Hz. Nuh`un felsefesine sahip çıkan erenler, büyük alimler, hak dostları ve mutasavvıflar yetiştirmiştir. Buralarda bulunmak, işte bu yüzden çok ciddi sorumluluğu sırtımıza yüklemiştir. Bu tarihi
sorumluluğu, el ele, sırt sırta vererek, birlik ve beraberlikle, kardeşlikle, bütün insanlık için, birbirimize sımsıkı sarılarak yerine getireceğiz" dedi.
Silopi İlçe Müftüsü Doktor Mehmet Nurullah Aktaş ise Kürtçe konuşma yaptı. Aktaş, "Bizleri yoktan var eden, peygamberler göndererek bizleri şereflendiren Allah`a hamdu senalar olsun. İlk peygamber Hz. Adem`den Hz. Nuh`a (as), İbrahim`den Muhammed (as) salat ve selam olsun. Nuh Nebi`ye, ona inanlara ve sefine olarak bilinen Nuh`un gemisine kucak açan Cudi`ye selam olsun. Hepinizi Allah`ın selamı, rahmet ve bereketi ile selamlıyor, saygılar sunuyorum" şeklinde konuştu.
Program sonrası Silopi Eğitimciler ve Girişimci İşadamları Derneği (Sevgider) tarafından plaket töreni düzenlendi. Törende Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız`a plaketini Murat Yusufoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Murat Esentürk`e plaketini Giyaseddin Kaynar, İlçe Müftüsü Doktor Mehmet Nurullah Aktaş`a plaketini Mehmet Bilen ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Yaşar`a ise plaketini Sıdık Boz verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da 19 Mayıs coşkusu Ordu’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşının Milli Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 105’nci yıldönümü, Ordu’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Ordu Valiliği’nce hazırlanan kutlama programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye Mahallesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Burada yapılan törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu. Akabinde, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç bir konuşma gerçekleştirerek, bu anlamlı günün 105’inci yılına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Genç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri anarak, “Ordu’da her bir gence ulaşarak, geleceğe hazırlanmalarına katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Ecdadın; vatanı için istiklalini ve istikbali uğruna sergilediği kahramanlıkları gençlerimize aktarmak en önemli vazifemizdir” ifadelerine yer verdi. Programda şiir ve türküler okundu, öğrenciler ve gençler tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler sunuldu. Kutlama programına Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk ve çok sayıda protokol üyesi ile vatandaşlar katıldı.