GENEL - 11 Nisan 2018 Çarşamba 10:22

Terörün yıktığı okullar devlet yatırımıyla ayağa kaldırıldı

A
A
A
Terörün yıktığı okullar devlet yatırımıyla ayağa kaldırıldı

Şırnak’ta her alanda büyük yatırımlarla değişim ve dönüşüm yaşanıyor.

Şırnak’ta her alanda büyük yatırımlarla değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Teröristler tarafından tahrip edilerek kullanılmaz hale getirilen okullar devlet yatırımlarıyla yeniden ayağa kaldırıldı. Devlet, teröristlerin yakıp yıktığı okullar için 500 milyonluk dev yatırım yaparak bölge çocuklarının eğitimine devam etmesini sağladı.


Okulları yakıp yıkarak yöre insanını eğitim hizmetinden mahrum bırakmayı hedefleyen kanlı terör örgütünün oyunlarını dev yatırımlarla devlet bozdu. Alt yapıdan üst yapıya kadar her alanda muazzam yatırımlara sahne olan Şırnak ve ilçeleri eğitim yatırımları ile de öne çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, tüm bakan ve bakanlıkların desteğiyle gerçekleşen Şırnak’taki değişim dönüşüm sürecinin en önemli kolu olan eğitim alanında yaklaşık 500 milyon liralık yatırım yapıldı.


Çukur teröründen sonra 514 dersliğe denk gelen 37 okul, 88 milyon lira yatırımla tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunuldu. Tamamlanan bu okulların yanında halihazırda inşaatı devam eden 504 dersliğe denk gelen ve yaklaşık 107 milyon lira yatırım bedeline sahip 41 okulun ise inşası hızla devam ediyor. Bunlara ek olarak planlamaları tamamlanan bin 82 dersliğe denk gelen 68 okulun ise yaklaşık 231 milyon liralık yatırım bedeli onaylandı.


Şırnak’ta eğitime verilen destek sadece okul yapımı ile sınırlı kalmadı. 500 öğrenci kapasiteli 4 yurt, 100 yatak kapasiteli öğretmen evi, 2 adet 4 daireli öğretmen lojmanı, 2 halk eğitim merkezi, spor salonları, rehberlik araştırma merkezi ve atölyelerin birçoğu 51 milyon lira yatırım bedelli olarak yapımı tamamlanarak Şırnaklıların hizmetine sunuldu. Bunlara ek olarak terör örgütünün büyük zarar verdiği 61 okul da yaklaşık 18 milyon lira maliyetle onarıldı ve hizmet verilmeye başlandı.



Vali Aktaş yeni okullarda incelemelerde bulundu


Şırnak’ta teröristlerce kazılan çukur, kurulan barikat ve tuzaklanan patlayıcılar yüzünden yıkılan okulların yerine yenilerinin yapıldığı alanlarda incelemelerde bulunan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, baretini başına takarak inşaat alanlarını gezdi. Tamamlanan ve yapımı devam eden okulları gezen Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, terörün Şırnak’a ve Şırnaklılara yaşattığı mağduriyetleri gidermek için çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Vali Aktaş, vatandaşların mahrum bırakıldığı hizmetleri alması için gerek eğitim, öğretim gerekse modern şehircilik anlamında, tüm çalışmaları devletin desteğiyle ve kararlılıkla sürdüğünü, okul yatırımları tamamlandıktan sonra Şırnak’ta ikili eğitimin son bulacağını ve derslik başına düşen öğrenci sayısı Türkiye ortalamasının da altına ineceğini söyledi.



"Teröristler 11 okulumuzu tamamen yıktı, 60 okulumuza da büyük zarar verdi"


Şırnak ve Şanlıurfa illerinin en genç nüfusa sahip illerden olduğunu ifade eden Vali Aktaş, Şırnak genelinde eğitime devam eden yaklaşık 200 bin öğrencilerinin olduğunu söyledi. Vali Aktaş, "Şu an itibariyle 639 okulda yaklaşık 5 bin 300 derslikli eğitim verilmektedir. Biz bütün devlet imkanlarını seferber ederek, okul ve derslik sayımızı arttırmanın gayreti içerisindeyiz. Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız çukur terörü döneminde, hain terör örgütü maalesef yavrularımızın ve çocuklarımızın eğitim gördüğü okullarına saldırdılar. Onların birçoğunu yakıp, yıktı. O dönemde 11 okulumuz tamamen yıkıldı. 60 okulumuzda da büyük hasar oluştu. Terör tehdidini, kahraman güvenlik güçlerimiz mücadelesiyle kısa bir sürede bertaraf edildikten sonra, hızlı bir şekilde tahrip olan okullarımızın tamir ve onarımları yapılıp ve hizmete sunuldu. Terör saldırıları sonucu yıkılan okulların yerine ve çok sayıda yeni okulun da inşaatları başladı. Şu an için ilimizde 50 civarında, yaklaşık 600 dersliğe tekabül eden okulların inşaatları devam etmektedir. Bunun yanında 2018 yılı içerisinde yaklaşık 70 okulumuzun ihalelerini yaparak, onları da en kısa sürede tamamlayıp hizmete sunacağız. Allah nasip ederse bu okullarımız da tamamlanıp, hizmete girdiğinde, Şırnak genelinde ikili eğitimi tamamıyla ortadan kaldıracağız. Derslik başına düşen öğrenci sayısını da Allah’ın izniyle Türkiye ortalamalarının da altına indireceğiz" dedi.



"Gençlerimizi en iyi şekilde yetiştireceğiz"


Gençlerin ihtiyaç duyduğu her türlü hizmeti devletin vereceğini belirten Vali Aktaş, böylelikle gençlerin terörün kirli emellerine alet olmayacağını da söyledi. Vali Aktaş, "Amacımız devlet olarak, millet olarak, gençlerimizi, çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirerek, onların birer hayırlı evlat olması, ülkesine, milletine ve insanlığa hizmet eden, namuslu, dürüst, üretken, çalışkan insanlar olmasıdır. Bu yönde inşallah bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Allah’ın izniyle Şırnak’ta her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çok iyi çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Büyüksümbüller ile Ortaköy arasındaki yol sıcak asfaltla yenilendi Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyüksümbüller ile Ortaköy mahalleleri arasındaki 2 kilometrelik bağlantı yolunu sıcak asfaltla yeniledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerdeki ulaşım konforunu ve güvenliğini artırmak amacıyla yol yapım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyüksümbüller ile Ortaköy mahalleleri arasındaki 2 kilometrelik bağlantı yolunu sıcak asfaltla yeniledi. Yaklaşık 4 bin ton sıcak asfalt kullanılarak modern bir görünüme kavuşturulan yol, bölge halkının hizmetine sunuldu. Çalışma sayesinde iki mahalle arasındaki ulaşım çok daha güvenli hale gelirken, vatandaşların günlük yaşamda karşılaştığı ulaşım sorunlarının da önüne geçildi. Yürütülen asfalt hamlesine ilişkin açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, il genelindeki yatırımların kesintisiz sürdüğünü vurguladı. Başkan Dutlulu, "Büyüksümbüller - Ortaköy arasındaki 2 kilometrelik bağlantı yolunu sıcak asfaltla yeniledik. 22 milyon TL yatırımla altyapısını ve üstyapısını yenilediğimiz Saruhanlı başta olmak üzere ilimiz genelindeki yol ve asfalt çalışmalarımıza da ara vermeden devam ediyoruz" dedi. Kurban Bayramı’nda da çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Başkan Besim Dutlulu, "Kurban Bayramı süresince de sahadayız. Vatandaşlarımızın huzuru için görev başında olacak tüm çalışma arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Manisa CHP Grup Başkanı Özel’in amcası son yolculuğuna uğurlandı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in amcası Necati Özel son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan Özgür Özel, tabut başında taziyeleri kabul ederken CHP kadrolarının yoğun katılımı ise dikkat çekti. Kurban Bayramı’nı memleketi Manisa’da ailesiyle geçiren CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in ailesinden acı haber geldi. Özgür Özel’in amcası 82 yaşındaki Necati Özel, dün evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Necati Özel için Manisa Hatuniye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazına Manisa Valisi Vahdettin Özkan, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve Babası Talat Özel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen, Semra Aliye Kavaf, Veli Ağbaba, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, MHP Manisa Cüneyt Tosuner, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri katıldı. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, yeğenleri Pınar ve Tolga Özel ile aile yakınları cami bahçesinde taziyeleri kabul etti. Hatuniye Cami İmam Hatibi Hayrettin Çoban tarafından kılınan cenaze namazının ardından Grup Başkanı Özel amcası Necati Özel’in tabutunu cenaze aracına kadar omzunda taşıdı. Necati Özel, namazın ardından Kırtık mezarlığına defnedildi. Öte yandan cenazeye CHP kadrolarının yoğun katılımı ise dikkat çekti.
Manisa Demirci’de geleneksel bayramlaşma programına yoğun katılım Manisa’nın Demirci ilçesinde ramazan ve kurban bayramlarında geleneksel olarak düzenlenen halkla bayramlaşma programı, bu yıl da ilçe protokolü ve vatandaşların yoğun katılımıyla coşku içinde gerçekleştirildi. Demirci Belediyesi hizmet binasında düzenlenen bayramlaşma merasimine; Demirci Kaymakamı Fatih Bayram, Belediye Başkanı Erkan Kara, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Uğurcan Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Barış Kayar, AK Parti İlçe Başkanı Nurullah Akgün, MHP İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Kaymakam Fatih Bayram ve Belediye Başkanı Erkan Kara, vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Bayramlaşmaya katılan minikleri de unutmayan Kaymakam Bayram ve Başkan Kara çocuklara oyuncak hediye ederken, belediye ekipleri tarafından da çocuklara pamuk şeker ikram edildi. Görev başındaki personel ve hastalar ziyaret edildi Belediye hizmet binasındaki programın ardından protokol üyeleri saha ziyaretlerine çıktı. Kaymakam Fatih Bayram ve Belediye Başkanı Erkan Kara, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek, bayramda da ilçenin huzur ve güvenliği için mesai başında olan personelin bayramını tebrik etti. Protokolün bir sonraki durağı ise Demirci Devlet Hastanesi oldu. Hastanede görev yapan sağlık çalışanları ile tedavi gören hastaları odalarında ziyaret eden Kaymakam Bayram ve Başkan Kara, hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek bayramlarını kutladı. Şehit aileleri gazilere vefa ziyareti Kurban Bayramı dolayısıyla ilçedeki şehit aileleri ve gaziler de evlerinde ziyaret edildi. Kaymakam Bayram ve Başkan Kara, Sofular Mahallesi’nde Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Kamil Aydemir’i, Akıncılar Mahallesi’nde Şehit Şerif Ali Kahraman’ın ailesini ve Beyazıt Mahallesi’nde Şehit Yusuf Eryiğit’in ailesini ziyaret etti. Duygusal anların yaşandığı ziyaretlerde şehitlerin ruhuna dualar okunurken, ailelerin bayram sevinçlerine ortak olundu.