GENEL - 23 Nisan 2018 Pazartesi 10:17

İlkel yöntemlerle tarım

A
A
A
İlkel yöntemlerle tarım

Şırnak’ın Uludere ilçesinde traktörlerin giremediği dağlık alanlarda bulunan tarla, bağ ve bahçeler, at ve katırlarla sürülüyor.

Şırnak’ın Uludere ilçesinde traktörlerin giremediği dağlık alanlarda bulunan tarla, bağ ve bahçeler, at ve katırlarla sürülüyor.


Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Uzungeçit beldesinde yıllardır at ve eşekle ilkel yöntemler kullanılıp tarım yapılıyor. Traktörlerin giremediği bağ ve bahçelerde köylüler tarafından her yıl ilkbahar aylarında başlatılan çalışmalar günlerce devam ediyor. At ve katırlarla tarla süren Avdel Aydemir yıllardır bu işleri yaptığını söyledi. Aydemir, "Yıllardır bu işle uğraşıyoruz. Traktörlerin gitmediği yerlerde böyle bir at veya katırla eski yöntemlerle çalışma yapıyoruz. Amacımız bu hayvanlara eziyet etmek değil, onların bu kuvvetinden istifade edip tarlaları sürüyoruz. Başka yapacağımız iş yok. Mazot fiyatı artınca malum traktörlerin çalışma saati de arttı" dedi.


Osman Yıldırım adındaki vatandaş ise eskiden öküzlerle tarlaların sürüldüğünü şimdilerde ise bunu at ve katırlarla yaptıklarını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit’te resmi bayramlaşma töreni Balıkesir’in Edremit ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla geleneksel hale gelen kurumlar arası resmi bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Ege’nin ve Körfezin önemli merkezlerinden Balıkesir’in Edremit ilçesinde, Kurban Bayramı coşkusu resmi bayramlaşma töreniyle devam ediyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde açık havada düzenlenen geleneksel bayramlaşma programına; Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 19. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergün Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, daire müdürleri, askeri ve idari erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun katılımın gözlendiği programda, davetliler tek tek tokalaşarak birbirlerinin bayramını tebrik etti ve bayramın manevi iklimine uygun olarak birlik mesajları verildi. Kaymakam Odabaş’tan huzur ve sağlık dolu bayram mesajı Resmi bayramlaşma programının sonunda katılımcılara hitaben anlamlı bir konuşma gerçekleştiren Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, bayramların toplumsal kenetlenmeyi artırdığını ifade etti. Kaymakam Odabaş, tüm Edremit halkının, kamu görevlilerinin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı canıgönülden kutladığını belirterek, ilçede huzur, güven ve sağlık dolu nice bayramların hep birlikte yaşanması temennisinde bulundu. Katılımcılarla yakından ilgilenen Odabaş, vatandaşların bayram tatilini huzurla geçirmesi için tüm tedbirlerin alındığını da hatırlattı. Protokolden görevi başındaki personele ve hastalara bayram ziyareti İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki resmi törenin tamamlanmasının ardından bayram mesaisi sahada devam etti. Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş ve beraberindeki ilçe protokolü, bayramda da halkın güvenliği ve sağlığı için fedakarca görevi başında olan kurumları tek tek ziyaret etti. Bu kapsamda İlçe Jandarma Komutanlığı, Edremit Devlet Hastanesine giden Kaymakam Odabaş, nöbetteki personelin bayramını kutlayarak çalışmalarında kolaylıklar diledi. Devlet Hastanesi ziyaretinde ise tedavi gören hastalar ve hasta yakınlarıyla bir araya gelinerek moral verici bayramlaşmalar gerçekleştirildi.