GENEL - 12 Eylül 2018 Çarşamba 10:33

Şırnak’ta eğitim-öğretim yılı eğitim planlama toplantısı yapıldı

A
A
A
Şırnak’ta eğitim-öğretim yılı eğitim planlama toplantısı yapıldı

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018-2019 eğitim-öğretim yılı sene başı eğitim planlama toplantısı gerçekleştirildi.

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018-2019 eğitim-öğretim yılı sene başı eğitim planlama toplantısı gerçekleştirildi.


Toplantı, Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar kampüsün konferans salonunda Vali Mehmet Aktaş başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Eğitim Planlama Toplantısına Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdullah Öğmen, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.


Müreffeh bir Türkiye için çok çalışmayı, düşünmeyi, araştırmayı eğitimci olarak benimsetilmesi gerektiğini dile getiren Vali Aktaş, “Şırnak’ın eğitim düzeyinin düşük olduğunu bu düzeyi yükseltmenin herkesin çabasıyla olacak. Bu konuda okul müdürleri görev ve sorumluluklarını eksiksiz olarak yerine getirmeleri gerekir. Şırnak’ın Milli Eğitim Bakanlığı politikalarının en iyi uygulandığı il olması gerektiğini belirten Vali Aktaş başarının olumlu düzeye ulaşması gerekir. Şırnak’ta teröre ve uyuşturucuya geçit verilmeyecek. Eğitimi hain düşüncelerine alet edenlere izin verilmeyecek. Eğitim membaını en iyi şekilde öğrencilere, devletimizin güvencesinde ve en iyi kalitede sunmaya devam etmeliyiz. Şırnak ilinde eğitimin fiziki ortam, güvenlik, sağlığa uygunluk ve eğitim kadrosu açısından eksiklikler olmayacak. Bu konuda okul müdürlerinin gerekli kurumlarla iletişim halinde olması gerekir” dedi.


Okul yapım ve onarım işlerinin hızlandırılması gerektiğinin yanı sıra okul güvenliği kapsamında yapılan kamera sistemlerinin de bitiş aşamasında olduğunu belirten Vali Aktaş, “Çocukların yanlış kişiler tarafından yönlendirilmemesi ve özellikle istismar konusunda öğretmen ve idarecilere büyük bir görev düşüyor. Çocuklarımıza ülkemizin temel değerler, olan ülkenin bölünmez bütünlüğü, al bayrağımız ve vatanımızın birliğini anlatmalıyız. Bu değerler etrafında çocuklarımızı yetiştirmeli hep beraber kenetlenmeliyiz” diye konuştu.


Vali Mehmet Aktaş, okulların pırıl pırıl mekanlar olmasının, kimsenin gözü arkada kalmadan evlatlarını teslim edebileceği kurumlar haline gelmesinin en öncelikli konular olduğunu, hükümetimizin eğitim konusunda tüm ihtiyaçların karşılanması noktasında çok büyük kaynaklar ayırdığını ifade ederek 2018-2019 eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum FK’nın Süper Lig’e yükselmesi şehri ayağa kaldırdı Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen Çorum FK’nın tarihi zaferi kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce taraftarın sokaklara döküldüğü kutlamaların oluşturduğu muhteşem görsel şölen havadan görüntülendi. Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup eden Çorum FK, Süper Lig’e yükselen son takım oldu. Karşılaşmanın ardından Çorum’da binlerce vatandaş sokaklara ve caddelere akın etti. Taraftarlar konvoylar oluşturup şehir turu attı, kent meydanında, sokak ve caddelerde halaylar çekerek şampiyonluk sevincini yaşadı. Tüm şehri saran bu benzersiz şampiyonluk coşkusu ve cadde ve sokaklardaki yoğunluk, havadan görüntülendi. Taraftarlar duygularını paylaştı Şampiyonluk kutlamalarına katılan Sultan Kurman, "Çorumluyum, muhteşemiz. Süper Lig’e çıktığımız için muhteşem duygular hissediyorum. Helal olsun diyorum zafer bizimdir" dedi. Şehir takımının şampiyonluğunu ve sevinçlerini dile getiren Hatice Doymaz da, "Şu an kutlama için buradayız. Bunu hakediyorduk. Çok bekledik, Şampiyon Çorum" diye konuştu. Ailesiyle birlikte maç sonrası kutlamalara katılan Ali Ertun Kadinler ise, "Takımımız şampiyon oldu. Çok mutluyuz. Burada hep beraber eğleniyoruz. Süper Lig’e çıkmasını bekliyorduk. Bizim içinde güzel oldu. Herkese teşekkürler" şeklinde konuştu.
Ankara Bilgi Üniversitesinin kapatma kararı iptal edildi Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet kapatma kararının iptali hakkında Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte, Kurucu vakfına kayyım atanan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararının yürürlükten kaldırılmasına, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı üzerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 11 inci maddesi gereğince karar verildi. "İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitim-öğretim faaliyetleri kesintisiz şekilde devam edecek" Karar hakkında sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, mağduriyet yaşanmaması yönünde kararın güncelliğini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitim-öğretim faaliyetleri kesintisiz şekilde devam edecek. Cumhurbaşkanımız, öğrencilerimizin eğitim hayatının aksamaması, ailelerimizin huzurunun korunması ve üniversite çalışanlarımızın haklarının gözetilmesi yönündeki süreci hassasiyetle yeniden değerlendirmiştir. Öğrencilerimizin, ailelerimizin ve üniversite çalışanlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması yönündeki güçlü irade doğrultusunda karar güncellenmiştir. İlk karar, yürürlükteki mevzuat çerçevesinde yerine getirilmesi gereken zorunlu bir hukuki işlemdi. Ancak sonrasında sunulan raporlar ve güncel durum değerlendirmeleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımız, her zaman olduğu gibi öğrencilerimizin, ailelerimizin ve üniversite çalışanlarımızın beklentilerini hassasiyetle gözetmiştir. Alınan kararın öğrencilerimiz, ailelerimiz ve yükseköğretim camiamız için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.