POLİTİKA - 29 Eylül 2018 Cumartesi 15:38

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, parktaki çocuklarla sohbet etti

A
A
A
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, parktaki çocuklarla sohbet etti

Şırnak’ın Cizre ilçesine gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, terör mağduru aileler için TOKİ’nin yapmış olduğu yeni konut inşaatı ve Dicle Nehri kenarındaki park çalışmalarını yerinde inceledi.

Şırnak’ın Cizre ilçesine gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, terör mağduru aileler için TOKİ’nin yapmış olduğu yeni konut inşaatı ve Dicle Nehri kenarındaki park çalışmalarını yerinde inceledi.


Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Şırnak’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cizre’de terör mağduru aileler için TOKİ’nin yapmış olduğu yeni konut inşaatı ve Dicle Nehri kenarındaki park çalışmalarını yerinde inceledikten sonra Cizre Belediyesi tarafından yapılan Atatürk Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. Bakan Kurum Cizre’de bir otelde düzenlenen toplantıda kayyum belediye başkanları ile bir araya gelip yapılan hizmet ve çalışmalarla ilgili bilgi alıp yapılması gereken hizmet ve çalışmalar hakkında da talimat verdi. Geceyi Cizre’de geçiren Bakan Kurum, TOKİ’nin terör mağduru aileler için Cudi, Sur ve Konak mahallelerinde yapmış olduğu konutları inceleyip yetkililerden bilgi aldı.


Beraberindeki heyet ile birlikte Cizre’de incelemelerde bulunan Bakan Kurum, Nur Mahallesi Dicle Nehri kenarındaki Mem U Zin Parkı’nda da incelemelerde bulundu. Park hakkında Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan’dan bilgi alan Bakan Kurum parkta oynayan çocuklarla sohbet edip, çocuklara soğuk içecek ısmarlayıp değişik hediyeler verdi. Protokol için ayrılan masalara çocuklarla birlikte oturup çocuklarla sohbet eden Bakan Kurum kucağına aldığı küçük bir çocukla yakından ilgilenip çocuğa tatlı ve soğuk meşrubat içirdi.


Bakan Kurum daha sonra Yafes Mahallesi Dicle Nehri kenarında Cizre Belediyesi tarafından yenilenen Atatürk Parkı’nın açılışını da gerçekleştirip, beraberindeki heyet ile birlikte parkı dolaştı. Bir müddet parkı gezen Bakan Kurum, Arıcan’a parkta yapılması gereken değişikliklerle ilgili talimatlar verdi.


Bakan Kurum ve beraberindeki heyet Cudi ve Sur mahallelerindeki konutları da yerinde inceledikten sonra Silopi’ye geçmek üzere Cizre’den ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arnavutköy’de camiler bayrama hazır Arnavutköy Belediyesi tarafından Kurban Bayramı öncesinde ilçedeki tüm camilerde temizlik çalışması gerçekleştirildi. Kurulan cami temizlik ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda camiler detaylı şekilde temizlenirken, ibadethaneler misk amber ve gül suyu kokularıyla bayrama hazır hale getirildi. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Arnavutköy Belediyesi ekipleri ilçedeki camilerde temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Belediye bünyesinde oluşturulan cami temizlik ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilçe genelindeki tüm camilerde detaylı temizlik yapıldı. Çalışmalarda cami içleri yıkanırken halılar süpürülüp dezenfekte edildi, ayakkabılıklar, camlar, mihrap, minber ve şadırvan alanlarında kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı ortak alanlarda da hijyen uygulamaları titizlikle tamamlandı. Temizlik çalışmalarının ardından camilerde misk amber ve gül suyu kokuları kullanılarak ibadethaneler bayramın manevi atmosferine uygun hale getirildi. Özellikle bayram namazı öncesinde vatandaşların temiz ve ferah bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmesi için çalışmalar aralıksız sürdürüldü. Arnavutköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte ilçe genelindeki camiler bayram öncesinde hem hijyenik hem de manevi atmosferiyle vatandaşları karşılamaya hazır hale getirildi.
Giresun 5 kişinin öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Giresun’da Karadeniz Sahil Yolu liman mevkiinde arkadan gelen çekicinin kırmızı ışıkta bekleyen bir otomobile arkadan çarpması sonrasında aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.Edinilen bilgilere göre, gece saat 01.45 sıralarında Ordu istikametinden Trabzon istikametine gitmekte olan M.U. yönetimindeki 55 K 4065 plakalı çekici, Karadeniz Sahil Yolu’nun Giresun Limanı mevkiindeki ışıklarda bekleyen Ali Yıldız (45) 34 PM 61 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile savrulan araç önünde duran Ferhat Yıldız (45) yönetimindeki 34 PN 09 plakalı otomobile çarptı. Bu araç da çarpmanın etkisiyle ileri fırlayarak önünde kırmızı ışıkta beklemekte olan sürücü Köksal Yusuf Halil (31) idaresindeki otomobile çarptı.4 aracın karıştığı zincirleme kazada Ali Yıldız ile aynı araçta bulunan aynı aileden Melek Yıldız (40), Hamza Yıldız (7) Hasan Yıldız (7) ve Sadem Yağmur Yıldız (15) hayatını kaybetti, Rana Meltem Yıldız (20) ise ağır yaralandı. Kazaya neden olan çekici sürücüsü M.U. (59) da kazada ağır yaralanırken, Ferhat Yıldız, Fatma Yıldız, Rana Yıldız, Sümeyye Yıldız (9) ve Eymen Yıldız (16) Giresun’ndaki hastanelerde tedavi altına alındı.Kaza anı ise kazanan yaşandığı kavşağı gören bir güvenlik kamerasına yansıdı