EĞİTİM - 04 Haziran 2022 Cumartesi 12:42

Cizre’de öğretmenler korosundan müzik ziyafeti

A
A
A
Cizre’de öğretmenler korosundan müzik ziyafeti

Şırnak’ın Cizre ilçesinde “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinliklerinde sahne alan öğretmen korusu davetlilere keyfi dolu dakikalar yaşattı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinliklerinde sahne alan öğretmen korusu davetlilere keyfi dolu dakikalar yaşattı.


Cizre Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinliklerinde öğretmenlerden oluşan “Cizre Öğretmen Korosu” davetlilere konser havasında müzik ziyafeti yaşattı. Cizre Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda sahne alan öğretmenler birbirinden güzel Türkçe ve Kürtçe eserleri “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” için seslendirdi. Konseri dinlemeye gelen davetliler, Şef Gülay İncaz ve Adem Baysal yönetimindeki koroyu ayakta alkışladı.


Etkinliğe Şırnak Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, Cizre Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Reşit Sevgi, protokol üyeleri, Milli eğitim şube müdürleri, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.


Program sonunda protokol üyeleri tarafından koro ekibine gül ve karanfil dağıtıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale İsrail’e tepki gösteren STK’lar, 14 Mayıs’ın "Filistin Soykırım Günü" ilan edilmesini istedi Kırıkkale’de Filistin’e destek için toplanan STK üyeleri, İsrail’in kuruluş yıl dönümü 14 Mayıs’ın "Filistin Soykırım Günü" olarak ilan edilmesini istedi. Kırıkkale’de sivil toplum kuruluşu (STK) üyeleri, İsrail’in Filistin’e yönelik sürdürdüğü saldırıları protesto etti. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan STK üyeleri, İsrail aleyhine sloganlar atarak, tekbir getirdi. Vatandaşlar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail’e tepki gösterdi. Nur Camii İmam-Hatibi Murathan Önder tarafından da Kur-an-ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi. Grup adına konuşan İkra Vakfı Başkanı Mustafa İşler, İsrail’in kuruluş yıl dönümü 14 Mayıs’ın "Filistin Soykırım Günü" olarak ilan edilmesini istedi. "Filistinli çocuklar için buradayız" Gazze için toplandıklarını ifade eden İşler, "Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz. Bundan sonra 14 Mayıs’ın ’Filistin Soykırım Günü’ olarak ilan etmelerini istiyoruz. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa için Kudüs için bombardıman altındaki Gazze için buradayız. Gazze, İslam’ın son kalesi olduğu için buradayız. Yıkılan hastanelerdeki bebekler için buradayız. Canlı olarak organları kesilip organ mafyasına satılan Filistinli çocuklar için buradayız. Yahudi ürünlerini boykot etmek için buradayız. Şehit olan sağlık çalışanları için esnaflar için buradayız" dedi.