ASAYİŞ - 19 Ocak 2026 Pazartesi 16:53

Şırnak’ta 34 milyonluk kaçak ürün ele geçti

A
A
A
Şırnak’ta 34 milyonluk kaçak ürün ele geçti

Şırnak’ta çok sayıda gümrük kaçağı ürün ve uyuşturucu madde ele geçirildi, aranan 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince 12-18 Ocak tarihlerinde il merkezi ve ilçelerinde operasyonlar düzenledi. 115 şahsa ait olan ev, eklenti ve araçlarda yapılan aramalarda, gümrük kaçağı olduğu değerlendirilen, 4 adet sentetik ecza hapı, 1 adet hassas terazi, 2 adet payp, 41 gram metamfetamin, 500 litre kaçak motorin, 68 adet cep telefonu, 24 bin 134 adet bandrolsüz sigara, 133 kilo nargile tütünü, 2 bin 838 adet muhtelif hırdavat malzemesi, 231 adet oto yedek parça, 1454 adet muhtelif tekstil malzemesi, 2 bin 286 adet muhtelif kozmetik ve süs eşya, 913 adet muhtelif gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. Kaçak malzemelerin piyasa değeri yaklaşık 34 milyon 222 bin 20 lira olduğu belirtildi.


Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 109 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.


Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından da haklarında arama kaydı bulunan 40 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden kesinleşmiş hapis cezası bulunan 11’i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Şırnak’ta 34 milyonluk kaçak ürün ele geçti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Karabük’te sıcak saatler: Kapısına gelen kızının erkek arkadaşını av tüfeği ile ayağından vurarak yaraladı Karabük’te kapısına gelen kızının erkek arkadaşını av tüfeğiyle ayağından vurarak yaralayan baba, daha sonra evinin camından rastgele havaya ateş açarak mahallede korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Edinilen bilgilere göre olay, Şirinevler Mahallesi Bestekâr Caddesi üzerindeki Yüksel Apartmanı’nda meydana geldi. Beş katlı apartmanın son katında oturan ve alkollü olduğu öğrenilen Murat K., gece yarısı kapısına gelen kızının erkek arkadaşı Berk H. (23) ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Murat K., evde bulunan av tüfeğiyle gencin ayaklarına ateş etti. Ayağından yaralanan Berk H., kız arkadaşı Eylül K. ile birlikte can havliyle apartmandan kaçtı. Bu sırada Murat K., evinin camından çevreye rastgele ateş açmaya başladı. Silah sesleri mahallede kısa süreli paniğe yol açarken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yaralı Berk H. ise bir arka sokakta bulunan bir binaya sığındı. Silah seslerini duyarak dışarı çıkan veteriner hekim Ahmet Okan Güneş, iş yerinin bulunduğu apartmana sığınan yaralı gence sağlık ekipleri gelene kadar ilk müdahaleyi yaptı. Veteriner hekim Güneş, yaralı gence turnike uygulayarak kanamayı durdurduğunu ve yaralı bölgeyi temiz tuttuğunu belirtti. Sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından Berk H. ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri, çelik yelek giyerek çevrede güvenlik önlemi aldı. Yapılan çağrılar üzerine Murat K., tüfekteki fişekleri apartman bahçesine atarak teslim olacağını bildirdi. Şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince suç aletiyle birlikte gözaltına alındı. Apartman çıkışında polis eşliğinde ekip aracına bindirilen Murat K’in, "Polislere ateş etmedim. Kapıma geldi dayandı. Polisi aradım, gelmeyince ben de vurdum" şeklindeki sözleri dikkat çekti. Şüpheli, ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülürken, ayağından yaralanan Berk H.’nin Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi.