YEREL HABERLER - 05 Ağustos 2016 Cuma 15:57

150 milyonluk çimento fabrikası Nisan’da açılıyor

A
A
A
150 milyonluk çimento fabrikası Nisan’da açılıyor

Sivas’a yapılan en büyük özel sektör yatırımı olan Votorantim Cimentos’un yeni fabrikası Nisan ayında açılacak.
Dünyanın en büyük çimento üreticilerinden biri olan Brezilya merkezli Votorantim Cimentos’un Sivas’a kuracağı 140 milyon euro değerindeki yeni çimento fabrikasının inşaatı son hızla devam ediyor. Geçen sene Ağustos ayında temeli atılarak yapımına başlanan ve yaklaşık bin işçinin gece gündüz çalıştığı yeni fabrika Nisan ayında hizmete girecek.
Çalışmalar hakkında konuşan Votorantim Sivas Çimento Fabrikası Genel Müdürü Yusuf Yenigün, "Sivas fabrikasının gerek yeniden yapılıyor olması, gerekse şehirdeki insanların fabrikaya bakışını bildiğim için bizde Sivas’ın ne istediğini bildiğimiz için çok faydalı olacağımıza inanıyoruz. Son sistem bir fabrika yapıyoruz bu fabrikanın hepimize hayırlı olmasını diliyorum. 140 milyon Euro civarında maliyeti olacak olan yeni fabrikamız Nisan ayı itibari ile açılmasını öngörüyoruz çalışmalarımız o şekilde devam ediyor. Yaklaşık şuanda bine yakın dışarıdan hariçten çalışanlar var. Tabi kapasite büyüdüğü için ister istemez çalışan sayısında da bir artış olacak bunun haricinde bizim Sivas ve çevre illerdeki satış imalatımız biraz daha büyüyecek ve kapasitemiz artmış olacak. Tabi daha önceki fabrika 1943 yılında yapıldığı için Türkiye’deki en eski fabrikalardan bir tanesi dolayısıyla maliyet bazında baktığınız zaman maliyetler yüksek seyrediyordu. Şimdi daha uygun maliyetle üretim yapabileceğiz dolayısıyla bunun bize bir yansıması olacaktır. Sivas halkına yansıması ise daha önceden fabrikanın eski olması nedeni ile zaman zaman çevresel açıdan bazı şikayetler geliyordu ancak biz mümkün mertebe her şeyi en iyi şekilde yapıyorduk şimdi son sitem olduğu için Avrupa standartlarının da altında daha bir emisyon kaynağı anlamında randımanlı bir fabrika olacak ve tam otomasyonlu çalışacak." dedi.
1 Ağustos itibari ile fabrika genel müdürlüğüne atandığını ifade eden Yenigün,"1993 yılında çimento sektörüne çalışmaya başladım ve ilk olarak bu grupta başladım. Daha önce ismi Lafarge idi daha sonra Portekizler aldı, Portekiz’den sonra Brezilyalılar adına Votorantim Grubu aldı. Grup olarak 3 kez el değiştirmesine rağmen 1993 yılından beri aynı şirkette görev yapıyorum. Şirketin 6 çimento fabrikası var hepsinde de görev aldım. Nevşehir, Samsun, Çorum, Yozgat, Ankara, Sivas’ta da ikinci kez çalışmak nasip oldu. Bu süreç içerisinde değişik görevlerde bulundum. Makine mühendisiyim daha çok bakım tarafında görev aldım." diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Haymana’da kaplıca turizmine büyük yatırım: Medrese Mahallesi’ne modern tesis yapılacak Ankara’nın Haymana ilçesine bağlı Medrese Mahallesi’nde bulunan kaplıca tesisi yıkılarak yerine modern ve donanımlı bir tesis inşa edilecek. Dünyaca ünlü termal suyuyla sağlık turizminin önemli merkezlerinden biri olan Haymana’da kaplıca turizmini güçlendirecek önemli bir adım atılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ile Haymana Belediyesi iş birliğinde, Medrese Mahallesi’nde bulunan mevcut kaplıca tesisi yıkılarak yerine modern bir tesis yapılacak. Proje kapsamında Haymana Kaymakamı Osman Sak, Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ve AK Parti Haymana İlçe Başkanı Emre Avcı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı GEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Oğulbalı’yı ziyaret etti. Ziyarette, Haymana’ya kazandırılması planlanan yeni kaplıca tesisine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. TOKİ tarafından inşa edilecek olan yeni tesisin, Haymana’nın termal potansiyeline yakışır şekilde modern ve kapsamlı olarak planlandığı belirtildi. Yapılacak kaplıca tesisinde bay ve bayan hamamlar, jakuzi, fitness salonu, sauna, buhar odası, özel aile kabinleri başta olmak üzere çok sayıda sosyal ve sağlık odaklı alanın yer alacağı ifade edildi. Yeni tesisin tamamlanmasıyla birlikte Haymana’nın termal turizmde cazibe merkezlerinden biri haline gelmesi, ilçenin ekonomik ve sosyal hayatına da önemli katkı sağlaması hedefleniyor. Yetkililer, projenin Haymana’ya hayırlı olması temennisinde bulunarak, çalışmaların kısa sürede başlamasının planlandığını kaydetti.