YEREL HABERLER - 17 Ekim 2012 Çarşamba 19:10

ÇORLU DEVLET HASTANESİ YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADI

A
A
A
ÇORLU DEVLET HASTANESİ YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADI

Tekirdağ`ınÇorlu İlçesinde 350 yataklı yeni Devlet Hastanesi hizmete girdi. Yeni Çorlu Devlet Hastanesi`nde rahat, geniş bir şekilde çalışma ortamı oluşturulurken tüm hastane hizmetlerinin verilemeye başlandığı yeni hastaneden hastalarda memnun ayrılıyor.
Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 350 yataklı yeni Çorlu Devlet Hastanesi`ne tamamen taşınıldı. Tüm hizmetlerin verilmeye başlandığı hastanede hafta sonunda da taşınma nedeniyle hummalı çalışmalar sergilendi. Pazartesi günü itibariyle hastalara Yeni Çorlu Devlet Hastanesi`nde tüm ünitelerde hizmet verilmeye başlandı.
Poliklinik, Acil Servis ve diğer ünitelerin hizmete başladığı Yeni Çorlu Devlet Hastanesi`nde artık fiziki binanın yetersizliği nedeniyle yoğunluk ve kargaşa yaşanmıyor. Sabahın ilk saatleri itibariyle Yeni Çorlu Devlet Hastanesi`ne giden vatandaşlarda ilk gün olmasına rağmen bir hayli memnun olduklarını dile getirdiler.
Yeni Sanayi alt tarafında bulunan 350 yataklı yeni Çorlu Devlet Hastanesi`nin açılmasıyla bölgeye de hareket geldi. Araç giriş çıkışlarının, vatandaşların, taksilerin çevrede oluşturduğu kalabalık dikkat çekerken vatandaşlar Pazartesi günü itibariyle yeni hastanenin hizmetlerinden faydalanmaya başladılar. Hastaneden çok memnun kaldıklarını belirten vatandaşlar; ``Muayene olmaya geldik, yarım saat içerisinde muayenemizi olduk ve evimize gidiyoruz`` diye konuştular.
Çorlu`ya böyle bir hastane kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden vatandaşlar; ``Gerçekten çok güzel olmuş, eski hastanede çok kalabalık oluyordu. Ama burası özel hastane gibi olmuş. Yapılmasında ve şuana kadar emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Çorlu`ya yakışır bir hastane olmuş. Çorlu`da yaşayan vatandaşlar böyle bir hastaneyi hak ediyorlardı. Çok büyük ve çok geniş bir hastane, artık hastalar rahat rahat gelip tedavilerini olabilecekler`` şeklinde konuştu.
Siyasi partilerin temsilcileri, bölge milletvekilleri ve Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Recep Selvioğlu`nun büyük çabaları sonucunda yapımına başlanan ve yapılmaya başlandığı günden bu güne kadar hastanedeki inşaat çalışmalarını sık sık kontrol eden Başhekim Selvioğlu, kamuoyu tarafından da büyük takdir görüyor. Vatandaşların sevgisi ve hoşgörüsü ile takdirini kazanan Başhekim Selvioğlu, öte yandan 2-3 gün gibi kısa bir sürede mevcut hastaneden yeni Çorlu Devlet Hastanesi`ne taşınmayı sağlayarak vatandaşların mağdur olmaması için büyük çaba sarf etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa İznik’te 1700 yıl sonra bir ilk: Konsil kültürel etkinlikle anılacak İznik’te 325 yılında gerçekleştirilen ve Hristiyanlık tarihi açısından büyük önem taşıyan İznik Konsili, aradan geçen 1700 yılın ardından ilk kez kültürel bir etkinlikle anılacak. 31. Noel Baba ile Dünya Barışına Çağrı Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek programda, görme engelli yurttaşlar onur konuğu olacak. Noel Baba Barış Konseyi tarafından organize edilen etkinlikler, İznik Gölü kıyısında bulunan Aziz Neofitos Bazilikası’nın seyir platformunda gerçekleştirilecek açılış programıyla başlayacak. Açılışta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitler, görevleri başında hayatını kaybeden askerler, milletin bağımsızlığı uğruna mücadele eden isimsiz kahramanlar ile Gazze’de ve tüm savaşlarda yaşamını yitiren çocuklar anısına saygı duruşunda bulunulacak. Saygı duruşunun ardından aynı platformda kültürel bir etkinlik düzenlenecek. Programın sunumunu görme engelli Halil Bilgiç yaparken, etkinliklerin onur konuğu ise İstanbul’dan gelecek görme engelli yurttaşlar olacak. Etkinlikler kapsamında ayrıca "1700 Yıl Önce - 1700 Yıl Sonra: Arama Konferansı" düzenlenecek. Konferansta, Roma İmparatoru I. Konstantin’in 325 yılında İznik Konsili’ni toplama gerekçeleri ve konsilde yaşanan gelişmeler ele alınacak. Tarihçiler, akademisyenler, milletvekilleri, gazeteciler ve araştırmacıların katılımıyla gerçekleşecek konferansta, 1700 yıl önceki süreç ile günümüz değerlendirmeleri birlikte masaya yatırılacak. Öte yandan, anti-siyonist entelektüel çevrelerde önemli bir yere sahip olan Yahudi Haham Yaakov Shapiro’ya Noel Baba Barış Ödülü’nün verilmesi de programda yer alıyor. Etkinlikler, İznik Konsili’ne 1700 yıl önce katılan Antalyalı Aziz Nikolaus’un anısına düzenlenen ve bu yönüyle 1700 yıl içerisindeki ilk kapsamlı anma programı olma özelliğini taşıyor. Böylece İznik Konsili, tarihte ilk kez 1700 yıl sonra, 2025 yılında gerçekleştirilen kültürel bir etkinlikle anılmış olacak. Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, etkinliklerin barış, tarihsel hafıza ve toplumsal farkındalık açısından önemli bir buluşma olacağını ifade etti.