YEREL HABERLER - 05 Şubat 2014 Çarşamba 17:27

Tekirdağ'da Ölüm Tokası Denetimi Arttırılıyor

A
A
A
Tekirdağ'da Ölüm Tokası Denetimi Arttırılıyor

Araçların emniyet kemerinin kilit ünitesine takılan sahte emniyet kemeri tokalarının denetimleri, Tekirdağ'da arttırılıyor. Tekirdağ'da 'ölüm tokasının' kullanılması ve satılması Valilik oluru ile yasaklandı. Diğer yandan vatandaşların zaman ve maddi kayıplarını önlemek amacıyla hız limitleri arttırıldı.
Trafik Denetleme Ekipler Amiri Ayşegül Candemir, "Polis ekipleri tarafından yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarına gidildiğinde bazı vatandaşların emniyet kemeri takma yerine ölüm tokası tabiri edilen aparatı kullandığı görülüyor. Tekirdağ il ve ilçelerinde emniyet kemeri kullanma alışkanlığının en üst seviyeye çıkartılması, trafik kazalarında can kaybı ve yaralanmaların önlenmesi amacıyla, Valilik oluru ile sürücülerin araç içerisindeki emniyet kemeri kilit ünitesine takılan aparatların takılması ve satılması yasaklandı" dedi.
Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen toplantıda gazeteciler, emniyet kemeri kullanma alışkanlığının en üst seviyeye çıkartılması, vatandaşların zaman ve maddi kayıplarını önlemek, hız limitlerinin artırılması ve çekici aracı ile ilgili yapılan yanlış haberler konusunda bilgilendirdi.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Trafik Denetleme Şube Müdürü Aytekin Uyar, Ayşegül Candemir ve çok sayıda gazeteci katıldı.
Tekirdağ'ın geçiş güzergahında bulunması nedeniyle vatandaşların zaman ve maddi kayıplarını önlemek için hız limitlerinin artırıldığını vurgulayan Candemir, "Bu bağlamda İstanbul istikametinden ve Malkara istikametinden gelişlerde Maksi kavşağı - Muratlı kavşağı arasında 70 kilometre olan hız sınırı artırılarak bölünmüş yol 110 km/s oldu. Muratlı kavşağı - Kumbağ kavşağı arasında 50 km/s olan hız limiti 20 km/s artırılarak 70 Km/s oldu" şeklinde konuştu.
Daha sonra Tekirdağ'da trafik sorununa değinen Candemir, "Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu'nda polisin tanımı yapıldığı gibi polis ve nizamnamelerin kendisine verdiği yetkiler doğrultusunda hareket ederek keyfi bir tutum ve davranış içinde bulunması söz konusu değildir. Tekirdağ’da bulunan trafik sorunu Tekirdağ halkı için bir çile oluştururken, buna çözüm olarak sürekli ceza yazıp araçları otoparklara çekerek, vatandaşların mağduriyetini katlayarak trafik sorununun çözüme ulaştırılacağı fikri hiçbir zaman önceliğimiz olmamıştır" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da doğal gaz patlamasıyla ilgili flaş gelişme Bursa’da kirada oturduğu evi doğal gaz borularını spiralle keserek havaya uçuran kiracı yoğun bakımdan çıktı. Normal odaya alınan kiracının psikolojik sorunlarının olduğu bildirildi. Yaşanan patlamanın ardından oturdukları evleri neredeyse başlarına yıkılan diğer mağdur ev sahipleri ise çaresiz her gün sitenin bahçesinde sandalyelere oturup zaman geçiriyor. Mağdurlar geceyi hangi yakınlarında geçireceklerini ise sabahın ilk saatlerinden itibaren düşünmeye başlıyor. Olay, Salı günü akşam saatlerine doğru merkez Nilüfer ilçesi Kayapa Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, eşinden ayrıldıktan sonra psikolojik sorunlarının olduğu öne sürülen ve 3 katlı binanın giriş katında 1 yıldır kirada oturan Atakan A., oturduğu evin doğal gaz vanalarını açtı. Boruları spiral yardımıyla kesmesiyle birlikte evde gaz sıkışması yaşandı ve büyük bir patlama meydana geldi. Çevre sakinlerinin büyük bir gürültüyle duyduğu ses olay yerini adeta savaş alanına çevirdi. Cam ve kapıların paramparça olduğu olay yerine çok sayıda polis, sağlık, itfaiye, Bursagaz ile AFAD ekipleri sevk edildi. Mahalleli sokağa döküldü Doğal gazın sıkışmasıyla büyük bir patlama yaşanırken, mahalle sakinleri panik halinde sokağa döküldü ve olan biteni anlamaya çalıştı. Kiracı Atakan A. ise patlamayla birlikte yanarak yaralandı. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesinin ardından Bursa Şehir Hastanesi’nde bulunan Yanık Merkezi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Atakan A.’nın 2 gün yoğun bakımda süren tedavisinin ardından normal odaya alındığı bildirildi. Misafir eden olmazsa geceyi sitenin bahçesinde geçiriyorlar Olay sonrası evlerine giremeyen bina sakinlerinden kimi kızının yanına kimi de oğlunun yanına giderek geceyi geçiriyor. Kendilerine kalacak yer bulamayanlar ise geceyi sitenin bahçesinde sandalye üzerinde geçiriyor. Mağdur olan onlarca kişi sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yine evlerinin önüne gelerek beklemeye başlıyor. Öte yandan halen incelemenin devam ettiği olay yerinde Belediye ekiplerinin enkaz yığınını kaldırması bekleniyor. Patlamayla birlikte çevrede bulunan evlerde zarar görürken vatandaşlar evlerini tadilatlarına başladı. Öte yandan bina sakinleri, Atakan A.’nın doğal gazı açtığı sırada eve ev sahibi Hüseyin Ballı’yı çağırdığını ve patlamayı bu zaman gerçekleştirmek istediğini öne sürülmüştü.