GENEL - 01 Ağustos 2019 Perşembe 15:00

AYM’nin kararına Tokatlı şehit babasından tepki

A
A
A
AYM’nin kararına Tokatlı şehit babasından tepki

Anayasa Mahkemesi’nin terör destekçisi oldukları iddia edilen akademisyenler için yaptığı oylama ile ortaya çıkan sonuca, Tokatlı Şehit Babası Zekeriya Akdağ tepki gösterdi.

Anayasa Mahkemesi’nin terör destekçisi oldukları iddia edilen akademisyenler için yaptığı oylama ile ortaya çıkan sonuca, Tokatlı Şehit Babası Zekeriya Akdağ tepki gösterdi.


Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Çukurca köyü kırsalında 2017 yılında seyir halindeki sivil araca teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ’ın Babası Zekeriya Akdağ, Anayasa Mahkemesinde alınan karar ile akademisyenlerin aklanmasına tepki gösterdi. Şehit Babası Akdağ, "Almış oldukları kararın bizim nazarımızda hiç bir oluru yoktur. Almış oldukları kararı kabul etmiyoruz. Bunların ne vicdanı, ne merhameti var. Hiç doğuda ya da hendek operasyonlarında evlat vermişler mi acaba? Daha geçen yıl bu zamanlar 11 aylık bir bebeği katleden bir PKK’lı yı meşrulaştırmak Türk Milletine yapılan en büyük ihanettir. Bu konuda başta Cumhurbaşkanımızdan bunlardan hesap sorulmasını ve bu hesabın Türk Milleti önünde verilmesini talep ediyoruz. Şehitlerimiz bu millete bir vatan, Türk Milletine bir vatan bırakmak için canlarını, gazilerimiz uzuvlarını ve bedenlerinden birer parçalarını vermişlerdir. Acaba hiç vicdanları sızlamaz mı bunların?" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.