GENEL - 20 Ocak 2016 Çarşamba 12:00

(Özel Haber) "Köksal Baba" Sosyal Medya Fenomeni Oldu

A
A
A
(Özel Haber) "Köksal Baba" Sosyal Medya Fenomeni Oldu

Trabzonlu 41 yaşındaki Köksal Bektaşoğlu namı diğer "Köksal Baba" sosyal medyada 800 bine yaklaşan takipçi sayısı ve komik videoları ile dikkat çekiyor.
Sosyal medya fenomeni olma yolunda hızla ilerleyen ve hayran kitlesi artan Köksal Baba’nın takipçi sayısı, bir çok ünlü sanatçı, siyasetçi ve futbolcuyu geride bırakırken, kendisine reklam ve film teklifleri yağıyor.
Dünyada 7’den 70’e her milletten insanın kullandığı sosyal medya kendi çıkardığı şöhretleri ile de dikkat çekiyor. Bu şöhretlerden biri de Trabzonlu "Köksal Baba". Her kesimden insanın beğenisini kazanan Köksal Baba’nın sosyal medya fenomeni olma yolunda ilerlemesi 8 yıl önce Trabzon’un Ortahisar ilçesi Çömlekçi mahallesinde ’Bidanem’ isimli çay ocağında başladı. Asıl adı Köksal Bektaşoğlu olan 41 yaşındaki ’Köksal Baba’nın her şeyiyle yakında ilgilenen ve bugünlerde sevilen bir isim olmasına destak olan Süleyman Köse’nin ve sevenlerinin çekmiş olduğu videolar bugün internet aleminde en çok izlenen videolar arasında yer alıyor. Türkiye’nin ve dünyanın bir çok yerinde takip edilmeye başlanan ’Köksal Baba’ya, sevenleri sosyal medya üzerinden, sevgilerini ve selamlarını gönderiyorlar.
Sinirlendiğinde yumruklarını kullanan Köksal Baba’nın doğal davranışları herkesin beğenisini kazanıyor. Yaklaşık 800 Bin’e ulaşan takipçi sayısıyla bir çok ünlü yıldızı geride bırakan sosyal medya fenomeni Köksal Baba, videoları paylaşım rekorları kırsa da kameralardan çok hoşlanın biri değil. Almış olduğu bir çok film, dizi ve reklam tekliflerini ise bu yüzden geri çeviriyor.
SÜLEYMAN KÖSE, KÖKSAL BABA’YI ANLATTI
Trabzon’un simgesi haline gelen ve koyu bir Trabzonspor taraftarı olan Köksal Baba’nın, paylaşımları rekor kırsa da aslında o kameralardan çok hoşlanan biri değil. Daha çok samimi ortamları seven Köksal Baba’yı konuşturmak ise çoğu zaman imkansız. Bugünlerde internet fenomeni olmasına vesile olan ve her şeyiyle yakında ilgilenen, Süleyman Köse, Köksal Baba ile tanışmalarının bir kavga ile başladığını söyledi.
Köksal Baba’nın en yakın dostu olan Süleyman Köse, "Biz aynı mahallede yaşıyorduk. Köksal baba benim abimdir. Benden büyüktür ama ben ona ’baba’ derim. Onunla tanışmamız çok tuhaf olmuştu. Kavga ederek tanıştık. Baba’daki cesaret benim kalıbımın 3 mislidir. Ağız kavgası yaptık. Daha sonra bana saldırdı. Ama ondan sonra her günümüz birlikte geçmeye başladı. O kadar yakın bir arkadaşlığımız oldu ki sonrasında ben çektiğimiz videoları kendi internet sayfamda hatıra olsun diye paylaşmaya başladım. Trabzonspor maçlarına da gidiyorduk. Tribündeki arkadaşlarımız ’Abi, bu görüntüleri kendi sayfanda paylaşana kadar ’Köksal Baba’ya bir sayfa yapalım, orada bunları paylaş’ dediler. Biz de bu görüntüleri ve fotoğrafları ölümsüzleştirmek için, onun için yaptığımız sayfada paylaşmaya başladık. Şu ana kadar yaklaşık 3 bin görüntü ve fotoğraf paylaştık. İş buraya kadar geldi, insanlar sevdi, görüntüleri izleyenler paylaştı. Herkes bir birine önerdi. Bu olay baya da büyüdü. Bizim amacımız burada sadece Köksal Bektaşoğlu (Baba) değil. Hepimizin çok engelli arkadaşı, kardeşi var. Bunların farkındalığını oluşturmaktı" ifadelerini kullandı.
Köksal Baba’ya çok film teklifleri geldiğini belirten Köse, "Film, dizi ve reklam teklifleri var. Eğer biz doğallığımızı kaybedeceksek o tür projelerde yokuz. O yüzden de istemiyorum ben, şunu yapalım, bunu yapalım dedikleri zaman yorulacak. Huzursuzluk yapacak, her şeyini bilen bir insanım. Ne zaman sinirleneceğini ne zaman iyi durumda olacağını biliyorum" dedi.
DEMİREL’DEN SONRA TÜRKİYE’NİN İKİNCİ ’BABA’SI OLDU
Köse, Köksal Bektaşoğlu’nun kendi isteği üzerine ’Köksal Baba’ demeye başladıklarını hatırlatarak "Bizden kendisi istedi, biz de kendisine ’Köksal Baba’ demeye başladık. Sonra bu isimle tanındı. Türkiye’de de herkes ’Köksal Baba’ dedi. Bu kadar nüfusu kalabalık bir baba yok Türkiye’de, dünyada da yok. Türkiye’de bir fenomen oldu ama biz bunu halen anlayamadık. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen dostlarımız ve arkadaşlarımız var. Dünya’nın bir çok ülkesinden gelenler de var. Sağ olsunlar bizleri ziyaret ediyorlar. Bizim dünya fenomeni veya başka alanlara kaymak gibi bir hedefimiz hiç olmadı. Öyle bir hedefimiz olmadığı gibi bizi buruya sevenlerimiz getirdi. Bizim ’şunu yapalım, bunu yapalım’ diye bir düşüncemiz yok. Biz bu işe başlarken tamamen hatıra kalsın, yarın öbür gün bu dünya dan göçersek hatıra kalsın diye yaptık. Bunu söylemeye de dilim varmıyor çünkü aşırı bir sevgim var ona. Bizim bu sevgimizi farklı yönlere çeken insanlar da var. Onlara hep sabrettim. Sabrediyorum" diye konuştu.
Köse, Köksal Baba’nın Trabzonspor’u çok sevdiğini de belirterek, "Futbolcuları hem seviyor hem dövüyor. Onların da yaklaşımı çok güzel, ayrı bir sevgileri var Köksal Baba’ya. Eski başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu, eski teknik direktörümüz Şota ile görüşürdü. Cardozo’yu da tesislerde ziyaret etti, onunla da yumruklaştı ve şakalaştı" şeklinde konuştu.
10 ŞUBAT’DA 41 YAŞINA GİRECEK"
Köksal Baba’nın 10 Şubat’da 41. yaşına gireceğini de hatırlatan Süleyman Köse, "Bazı konulara dikkat çekmek için ’Köksal Baba’ya doğum günü yapalım’ dedik. Doğum günü yaparken de sadece doğum günüyle kalmasın istedik. Bir yerlere mesajlar verelim dedik. Uyuyan insanları silkeleyelim, görsünler bir şeyler yapılabileceğini. İki sanatçı çıkaracağız ve giderlerimiz çıktıktan sonra oradan elde edilecek olan gelirle birlikte Araklı ilçesinde bir köy okulu bulduk. Arsin’de bulduk. Buna benzer okullarda bulunan ihtiyaçlı öğrenci kardeşlerimize hediyeler vermeyi planlıyoruz. Doğum gününe Çalışma ve Soyla Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu’yu da davet ettik" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Evin çatısına ve önündeki çitlere yazılan yazılar ekipleri harekete geçirdi Karabük’te kendisinin "Mesih" olduğunu iddia eden 61 yaşındaki şahsın evinin çatısına ve önündeki çitlere yazdığı yazılar, polis ve zabıta ekiplerinin kontrolünde kaldırıldı. Edinilen bilgiye göre, Bayır Mahalle Bağlar Sokak’ta M.D. (61) isimli şahsın ikamet ettiği evin çatısına ve çevresine "Peygamber’ "66", "Mesih", "İsa" ve "35" gibi çeşitli yazılar yazıldığını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve zabıta ekipleri sevk edildi. Ekipler, görüştükleri ev sahibi M.D.’den söz konusu yazıları kaldırmasını talep etti. Şahsın tepki göstermesinin ardından yazılar boya yardımıyla silinerek kaldırıldı. M.D., Allah tarafından kendisine tebliğ yapıldığını söyledi. Erzurum’un İspir ilçesinde yaşandığını öne sürdüğü bir olayın ardından ailelerinin takip altına alındığını iddia eden M.D., kendisinin kamuoyunda bilinen bazı isimlerle ilgisinin olmadığını söyledi. Vatandaşlardan herhangi bir şikayet olmadığını ve bazı kişilerin kendisini tebrik ettiğini öne süren M.D., insanlara tebliğde bulunduğunu, "cihat" çağrısı yaparken bunun şiddet içeren bir anlam taşımadığını, en büyük mücadelenin kalem ve sözle yapılan mücadele olduğunu söyledi. Küçük yaşlardan itibaren ailesinin çevresinin kuşatıldığını düşündüğünü aktaran M.D., Mesihlik iddiasının yaklaşık 5 ila 8 yıl önce kesinlik kazandığını ileri sürdü. M.D., farklı dinlere mensup insanların "Mesih İsa’yı beklediğini" ve kendisinin de bu kişi olduğunu iddia etti. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Hatay Turfanda can eriği Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor Hatay’da 5 bin metrekarelik serasında 320 ağaçta can eriği üretimi yapan Aladdin Aslan, nisan ayında başladığı hasadı sürdürüyor. Ağaçlardan tek tek elle toplanan can eriğinin kilosu iç piyasada 350 TL iken, yurt dışına 450 TL’den ihraç ediliyor. Türkiye’nin en bereketli topraklarından olan Hatay’da afetzede çiftçiler üreterek hayata tutunmayı sürdürüyor. Samandağ ilçesi Yaylıca Mahallesi’nde 5 bin metrekarelik serasında 320 ağacıyla can eriği üretimi yapan çiftçi Aladdin Aslan, bahçesinde nisan ayında can eriği hasadına başladı. Kış aylarında örtü altında üretilen can eriğinin kilogram fiyatı iç piyasada 350 TL iken, dış piyasada ise 450 TL’den genellikle Avrupa ülkeleri İngiltere, Almanya, Danimarka, Belçika ve Hollanda’ya ihraç ediliyor. Geçtiğimiz yıl Orta Doğu’ya da ihracat yapan Arslan, ABD, İsrail ve İran’ın savaşı nedeniyle bu yıl Arap ülkelerine satış yapamıyor. Can eriği üretiminden memnun olduğunu ifade eden Aslan, bu yıl yağışlarla birlikte can eriğinde rekolteyi yüksek beklediğini söyledi. Çiftçi Alaadin Arslan, "Ben 15 yıldır örtü altı yani serada can eriği yetiştiriyorum. Geçen sene bir kuraklık vardı. Onun zorluğunu bir şekilde çektik ama çok şükür yine atlattık. Bu sene de yağışlardan dolayı biraz erkencilikte geç kaldık ama yine şükür erikte rekolteler güzel oluyor. Burası 5 dönüm ve içinde 320 erik ağacı var. Ben bir hevesle ve sevgiyle başladım. Bizde Akdeniz Bölgesi iklim olarak müsait durumda. Biraz daha erkencilik sağlayalım diye düşündük, yaptık ve başardık. Bu yıl hasat çok şükür rekolte olarak güzel. Kışın bu şekilde soğukların iyi gitmesi etki etti. Çünkü bu sert çekirdekli olan bütün ağaçlar, meyveler soğuğu sever. Soğuğu alacak ki uykuya girsin ve uyandığı zaman rahat uyansın. Bu sene bunu yaşadık ve iyi verim olarak çok güzel oldu. İç piyasa ve ihracat piyasası gibi iki ayrı kalemden topluyoruz. Zaten ihracat olmazsa ciddi bir şekilde bu işi yapamayız. Erik iç piyasada 200 ila 350 TL bandında değişiyor. İhracat olduğu zaman biraz daha kalite gerekiyor. İhracatta ise 350 ila 450 TL arasında değişiyor. Geçen yıl verim az olduğu için biraz daha iyiydi. Geçen sene fiyat 500 TL bandındaydı. Biz her sene aynı ihracat firmalarına verdiğimiz için Avrupa ülkelerine gönderiyoruz. Zaten şu anda Orta Doğu’da vardı ama Orta Doğu’ya savaştan dolayı biraz ihracat yapamıyoruz. Avrupa ülkeleri olarak Almanya, Danimarka, Belçika, İngiltere ve Hollanda gibi ülkelere gidiyor. Erikler ağaçlardan elle tane tane koparılarak toplanıyor" ifadelerini kullandı.
Sakarya Sakaryaspor - İstanbulspor maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında oynanan Sakaryaspor-İstanbulspor maçının ardından iki takımın teknik sorumluları açıklamalarda bulundu. Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Sakaryaspor, konuk ettiği İstanbulspor ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendiren İstanbulspor Teknik Sorumlusu İlyas Öztürk, "Buraya gelirken Sakarya’nın da puanını bildiğimizden dolayı çok zor mücadele olacağını biliyorduk. 2-1 öne geçmemize rağmen Sakarya’nın baskılarına cevap vermek istedik ama Sakaryaspor etkili oldu, golü buldu ve 2-2’ye getirdi. Biz mutluyuz ancak sakatlıklar konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Hiçbir zaman için tam bir kadro çıkamadık ama mutluyuz buradan bir puan aldık. Bundan sonraki maçlara bakıp aldığımız kadar puan alarak ligde kalmayı hedefliyoruz" dedi. "3 puanı hakkettiğimiz bir maçta 1 puan almamız bizi derinden üzdü" Sakaryaspor Teknik Direktörü Mustafa Dalcı ise, "Çok üzgünüz kendi sahamızda kazanmamız gereken bir maçtı. Bütün hafta yaptığımız kazanmak adınaydı. Ön alan baskılarını oyuna başlayıp oyunu domine etmek gibi bir planımız vardı. İyi oynadığımızı düşünüyorum, pozisyon üreten, coşkulu bir takımdık. 2 gol attık ama sadece şuna üzülüyorum; 2 tane gol yemiş olmamız. Sonuna kadar 3 puanı hakkettiğimiz bir maçta 1 puan almamız bizi derinden üzdü. Ama ligin sonuna kadar bırakmadan devam edeceğiz" diye konuştu.