- 19 Haziran 2023 Pazartesi 09:28

Pide ustası her pazar müşterilerine Türk Sanat Müziği konseri veriyor

A
A
A
Pide ustası her pazar müşterilerine Türk Sanat Müziği konseri veriyor

Trabzon’da bulunan Büyük Sanayi Sitesi’nin pazar günü sessizliğini pideci Ömer Usta bozuyor.

Trabzon’da bulunan Büyük Sanayi Sitesi’nin pazar günü sessizliğini pideci Ömer Usta bozuyor. Pazar günleri pide yemeye gelen müşterilerine yemek ziyafetinin yanında sesiyle müzik ziyafeti de veren Ömer Usta, "Türk Sanat Müziği dinlemek isteyenler buyursunlar gelsinler" dedi.


Trabzon’da Değirmendere mevkiinde bulunan Büyük Sanayi Sitesi’nde bir pide salonunda usta olarak çalışan Ömer Kaya yıllardır her pazar, sesiyle pide yemeye gelenlere şarkılar söyleyerek onlara güzel anlar yaşatıyor.


"Herkes şarkı söylememi istiyor, ben de okumaya çalışıyorum" diye sözlerine başlayan Ömer Kaya, "Bazen arabesk söylememi istiyorlar ama ben yalnızca Türk Sanat Müziği söylüyorum. Türk Sanat Müziği dinlemek isteyenler buyursunlar gelsinler. Ben burada ustayım ve yıllardan beri bu işi yapıyorum. Bir gün burada benden bir tane şarkı söylememi istediler. Söyleye söyleye bu her pazar bir alışkanlık oldu. Yoğunluğun fazla olmasından ötürü de bu artık geleneksel bir hale döndü. Bu yüzden her pazar buraya gelen daimi müşterilerimiz de var. Müzik ile beraber yemek yemek, hele pide yemek muhteşem bir şey diyorlar. Ben sadece şarkı söylüyorum, herhangi bir müzik olmadan. Herhangi bir müzik eğitimi de almadım. İngiltere Londra’da çalıştığım dönemlerde İngilizlere Türk Sanat Müziği okurdum. Çok muhteşem dinleyicilerdi. Yemek yerken bile her şeyi bırakırlardı ve beni dinlerlerdi. 2000’li yılların başında orada bulunmuştum. Orada da kebap ve pide türü Türk yiyecekleri yapıyordum" dedi.


Pide salonunun işletmecisi Önder Gündüz ise yaptığı açıklamada "Burada herkes memnun. Biz özellikle pazar günleri burada konser de veriyoruz. Bütün Trabzon burayı bilir. Sadece Trabzonlular’a hitap etmiyoruz. Arap kardeşlerimiz de geliyor, başka yerlerden gelenler de var. Allah’a şükürler olsun işimiz çok yoğun. Özellikle hafta sonları çok fazla yoğunluk oluyor" açıklamasında bulundu.



"Sesi yaptığı pideler kadar güzel"


Ömer Usta’nın sesinin ve yaptığı pidelerin çok güzel olduğunu ifade eden İzmirli Hasan Kocaayan, "Sesini çok beğendik, her şey mükemmeldi. Çok teşekkür ediyorum" derken, her pazar buraya pide yemek için geldiğini belirten Bedirhan Bayraktar ise "Burası sanayinin aranan tadı. Normalde grup halinde geliyoruz buraya ancak bugün iki kişi geldik. Burayı herkese tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.