ÇEVRE - 22 Mart 2026 Pazar 15:36

Pülümür Vadisi’nde oyun oynayan ayılar görüntülendi

A
A
A
Pülümür Vadisi’nde oyun oynayan ayılar görüntülendi

Tunceli’nin Pülümür Vadisi’nde oyun oynayan iki ayı görüntülendi.


Tunceli’nin Pülümür Vadisi’nde doğanın dikkat çekici anlarından biri kameralara yansıdı. Dağlık alanda oyun oynayan iki ayı, doğa koruma görevlisi Murat Özel tarafından görüntülendi. Doğal yaşamın nadir ve keyifli anlarından biri olarak değerlendirilen görüntülerde, ayıların bir süre karşılıklı oyun oynadığı görüldü. Birbirleriyle etkileşim halinde olan iki ayı, çevredeki dağlık alanda özgürce hareket etti.


Kısa süre sonra gözden kaybolan ayılar, bölgedeki yaban hayatının zenginliğini bir kez daha gözler önüne serdi.



Pülümür Vadisi’nde oyun oynayan ayılar görüntülendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis ’Sağlıklı Gençlik Haftası’nda öğrenciler spor etkinliklerinde buluştu Kilis’te "Sağlıklı Gençlik Haftası" kapsamında düzenlenen etkinliklerde öğrenciler, çeşitli sportif faaliyetlere katılarak sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekti. Kilis 7 Aralık Stadyumu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Kilis İl Sağlık Müdürü Kadir Söylemez, sağlıklı yaşamın mutlu ve üretken bir geleceğin temeli olduğunu söyledi. Gençlere sağlıklı yaşam konusunda tavsiyelerde bulunan Söylemez, "Hepimiz biliyoruz ki sağlıklı bir yaşam, mutlu ve üretken bir geleceğin temelidir. Sağlığımızı korumak için hareket etmek, doğru beslenmek ve bilinçli yaşamak büyük önem taşıyor. Sevgili gençler, hepimiz yoğun bir tempoda yaşıyoruz. Derslerin yoğunluğu ve teknoloji bağımlılığı zaman zaman hareket etmeyi unutturabiliyor. Oysaki fiziksel aktivite hem bedenimizi hem de zihnimizi güçlendirir. Spor yapmak, yürüyüşe çıkmak, bisiklete binmek veya basit egzersizler yapmak yalnızca sağlam bir vücuda katkı sağlamaz, aynı zamanda stresi azaltır ve özgüveni artırır. Sağlıklı bir gelecek küçük kararlarla başlar. Düzenli uyku, dengeli beslenme ve günlük hareket bizi daha güçlü ve dirençli kılar. Sağlıklı gençlik, sağlıklı toplum demektir" diye konuştu. Konuşmaların ardından öğrenciler çeşitli sportif etkinliklere katıldı. Program kapsamında koşu yarışı, çuval yarışı, güreş müsabakaları ve çeşitli ısınma hareketleri gerçekleştirildi. Etkinliğe Kilis Valisi Ömer Kalaylı, Kilis İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Açıkgöz, Kilis Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ertunç ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Samsun İlkadım meclisi bu yıl da tatile çıkmayacak Samsun’un İlkadım Belediye Meclisi, son iki yılda olduğu gibi bu yıl da yaz tatili yapmama kararı aldı. Haziran ayı toplantısında oy birliğiyle alınan kararla meclis çalışmalarının kesintisiz sürdürülmesi benimsendi. İlkadım Belediye Meclisi Haziran Ayı 11. Birleşimi, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 4 gündem ve 1 gündem dışı olmak üzere toplam 5 madde görüşüldü. Gündemin önemli başlıklarından biri olan yıllık tatil teklifi ele alındı. Başkan İhsan Kurnaz, son iki yıldır meclisin tatil yapmadan çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlatarak, yasal prosedür gereği konunun yeniden oylanması gerektiğini ifade etti. Mecliste grubu bulunan partilerin başkanvekilleri de tatil yapılmaması yönünde görüş bildirirken, yapılan oylamada meclis üyeleri oy birliğiyle bu yıl da tatile çıkmama kararı aldı. Kararın ardından konuşan Başkan Kurnaz, "Son iki yıldır meclis olarak tatil yapmıyoruz. Her yıl bu ay karar almamız gerekiyor. Meclisin takdirine sunuyoruz. Bu yıl da tatil yapılmaması yönünde karar alındı. Bu yıl da tatil yapmayarak mecliste mesaimize devam ediyoruz" dedi. Toplantıda ayrıca CHP Grubu tarafından meclis toplantılarının saat 10.00 yerine 14.00’te yapılması yönünde önerge sunuldu. Yapılan oylamada CHP ve İYİ Parti’li üyelerin ret oyuna karşılık, AK Parti ve MHP’li üyelerin kabul oylarıyla toplantı saatinin mevcut uygulamadaki gibi 10.00 olarak devam etmesine karar verildi. Gündemde yer alan ve karara bağlanmayan 4 madde ise detaylı değerlendirilmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.