YEREL HABERLER - 18 Nisan 2012 Çarşamba 15:31

UŞAK`TAKİ SAОLIK ÇALIŞANLARI HEKİMLERE YÖNELİK ŞİDDET OLAYLARINI PROTESTO ETTİ

A
A
A
UŞAK`TAKİ SAОLIK ÇALIŞANLARI HEKİMLERE YÖNELİK ŞİDDET OLAYLARINI PROTESTO ETTİ

Uşak`ta sağlık çalışanları, Gaziantep`te hastanede görevli bir doktorun bıçaklanarak öldürülmesini protesto etmek amacıyla hastane bahçesinde basın açıklaması yaptı.
Uşak Devlet Hastanesi Bahçesi`nde öğle saatlerinde toplanan sağlık çalışanları, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi`nde 17 yaşındaki bir çocuk tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan`ın öldürülmesini protesto etti. Saygı duruşunun ardından sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Uşak Tabip Odası Başkanı Dr. Sevgi Sağlam, son dönemlerde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekti. Doktorlar ve sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarının kendilerini endişeye düşürdüğünü ve hükümetin bu konuda somut adımlar atmasını istediklerini belirten Dr. Sevgi Sağlam, ``Gaziantep`te meslektaşımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz ve hiçbir çaba Dr. Ersin Arslan`ı geri getirmeyecektir. Ersin kardeşimiz sağlık şehidi olmuştur`` dedi.
Sağlık hizmetlerindeki vatandaş memnuniyetinin artmasında sağlık çalışanlarının katkısının göz ardı edilemeyeceğini de belirten Dr. Sevgi Sağlam, ``Sağlık sisteminde oluşan olumsuzlukların tek nedeni ve sorumlusu olarak gösterilmek istemiyoruz. Son 5 yılda hekime uygulanan şiddet artmıştır. Sağlık Bakanlığı temenni ve üzüntülerinde samimi ise çok acil olarak sağlık çalışanlarına yapılacak şiddete caydırıcı hukuki düzenlemeler ile ilgili adım atmalıdır. Sağlık hizmetlerinde sağlanan yüzde 76`lık vatandaş memnuniyeti, sağlık çalışanlarına aynı oranda yansımamıştır. Bugün ateş düştüğü yeri yakmıştır. Hepimizin yüreği yanmıştır. Sağlık çalışanları çalıştığı hastaneye korku ile gidip gelmektedir`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de "dur" ihtarına uymayan otomobilin içinden 17 kişi çıktı Edirne’de polisin "dur" ihtarına uymayan Bulgar plakalı otomobilin içinden 14 düzensiz kaçak göçmen, kaçan sürücü ve yanındaki 2 kişiyle birlikte toplam 17 kişi çıktı. Edirne’de polis ekipleri CB 2356 TH Bulgar plakalı otomobili İstasyon Mahallesi Güney çevre yolunda durdurmak istedi. Şüpheli otomobilin daha önce de defalarca uygulama noktalarında polis ekiplerinin "dur" ikazında bulunmasına rağmen sürekli kaçtığı öğrenildi. Kaçan otomobil yaşanan kovalamaca sonucu trafik polislerinin ekip otosuna çarparak durduruldu. Durdurulan otomobilin sürücüsü ve yanında bulunan 2 kişi ise yaya olarak kaçarak kayıplara karıştı. Polis ekipleri, otomobilin içinde aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu 14 düzensiz kaçak göçmenin olduğunu tespit etti. Tıka basa adeta istiflenerek otomobilin içine doldurulan göçmenlerin halsiz olduğu ve ayağa kalkmakta zorluk yaşadıkları görüldü. Ayrıca, otomobilin bagajında Meriç Nehri üzerinden göçmenlerin geçiş yapması için de bot bulundu. Polisler, 1’i Iraklı, 6’sı Suriyeli ve 7’si Filistinli toplam 14 düzensiz kaçak göçmeni hastane kontrolünün ardından gerekli işlemlerini yapmak üzere emniyette götürdü. Öte yandan otomobilin içinde göçmenleri terk ederek kaçan sürücü ve 2 kişiyi bulmak için inceleme başlattı. Göçmenlerin emniyetteki işlemlerinin adından ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edileceği öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.