- 22 Mart 2018 Perşembe 12:06

Başkan Cahan’dan down sendromlu çocuklara istihdam müjdesi

A
A
A
Başkan Cahan’dan down sendromlu çocuklara istihdam müjdesi

Uşak Belediyesi sosyal tesislerinde 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle renkli görüntülere sahne olan bir etkinlik düzenlendi.

Uşak Belediyesi sosyal tesislerinde 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle renkli görüntülere sahne olan bir etkinlik düzenlendi.


Kentte yaşayan down sendromlu yaklaşık 400 çocuk Uşak Belediyesinin düzenlediği etkinlikle bir araya geldi. Yoğun programı nedeniyle Ankara’da olan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, telekonferans yoluyla özel günlerinde çocukların yanında oldu. 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle belediye sosyal tesislerinde düzenlenen programa telefon bağlantısıyla katılan Cahan, down sendromlulara yönelik açılması planlanan ve yine down sendromluların çalışacağı kafenin müjdesini verdi.


Eşi Halime Cahan’ın gençlere eşlik ettiği programda açıklamada bulunan Başkan Nurullah Cahan, “Çocuklarımıza sağlıklı, sıhhatli ve hayırlı ömürler diliyorum. İnşallah toplantımız hayırlara vesile olur. Onlar için istihdam alanı oluşturuyoruz. Kent park proje yıkımı gerçekleşen ve yerine park yaptığımız, eski adliye binasının bulunduğu bölgeye lokal bir çalışma yaparak down sendromlular kafeteryası oluşturacağız. Orada onlara iş imkanı sağlayacağız.” dedi. Programa katılmak istediğini ancak Ankara’daki programlar nedeniyle katılamadığını kaydetti.


Halime Cahan ise, down sendromlu çocukların neşesine ve karşılıklı sevgisine değinerek, “Onlar bizlerin yaşam sevincini arttırıyor. Başkanımızın da dediği gibi, çocuklarımızın sosyalleşmesi, onların hayata bakış açılarını genişletmek ve yaşamlarına katkı sağlamak adına biz her zaman yanınızdayız ve sizlerin hizmetkârıyız. Her türlü projede yanınızdayız” dedi.


Down sendromlu çocuklara karanfil ve hediye verilerek özel günleri kutlandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri 288 okulda yapılan yetenek taramasında 20 bin öğrenciye ulaşıldı 2023-2024 Yılı Türkiye Sportif Yetenek Taraması programında Kayseri’de 288 okulda yapılan Yetenek Taramasında 20 bin öğrenciye ulaşıldı. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Atatürk Spor Salonu’nda yapılan Türkiye Sportif Yetenek Taraması testlerini takip etti. İlkokul düzeyindeki taramaları izleyen İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Geleceğin sporcularını seçmek için bakanlığımız tarafından başlatılan Sportif Yetenek Taramalarının ülke sporuna katkısı çok büyük bizde bu taramaları çok dikkatli bir şekilde yapıyoruz ve takip ediyoruz. Aynı zamanda Yeteneğini Keşfet sloganıyla çıktığımız bu yolda çocuklarımızdan gençlerimizden bu denli karşılık görmek bizleri mutlu ediyor. Spor Bakanlığımızın en büyük projelerinden biri. Her zaman karşılığını buluyor. Yetenekli çocuklarımız, öğretmenlerimizin eşliğinde salonlarımızda cıvıl cıvıl bir şekilde yeteneklerini ortaya koyuyorlar. Biz özellikle geleceğin sporcuları seçmek, milli takım sporcularımızı belirlemek adına en önemli çalışmalarımızdan biri olan bu çalışmayı heyecanla tüm çalışma arkadaşlarımızla sürdürüyoruz.Ben buradan şunu ifade etmek istiyorum. Yetenek taraması bizim en önemli çalışmalarımızdan biri. Çünkü geleceğin şampiyonları buradan çıkacak. Spor her yerde diyoruz.Sporu çocuklarımıza aileleri ile birlikte her yerde yaptırabilmek için mücadele ediyoruz’’ diye konuştu.