ÇEVRE - 11 Haziran 2023 Pazar 11:15

Eski devlet ve SSK hastane binaları bayramdan sonra yıkılıyor

A
A
A
Eski devlet ve SSK hastane binaları bayramdan sonra yıkılıyor

Uşak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı eski SSK Hastanesi binasının A blok ve ek binası ve Dörtyol’daki eski devlet hastanesinin tüm bloklarının yıkımına Kurban bayramı sonrası hemen başlanacağı öğrenildi.

Uşak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı eski SSK Hastanesi binasının A blok ve ek binası ve Dörtyol’daki eski devlet hastanesinin tüm bloklarının yıkımına Kurban bayramı sonrası hemen başlanacağı öğrenildi.



Her iki hastane binasının da ihalesi 7 Haziran tarihinde yapılmış; hurda karşılığı yıkım işi için tahmin edilen toplam yıkım bedeli 2 Milyon 413 bin 940 TL olarak belirlenmişti. Yıkım ihalesini kazanan Vural Hafriyat yetkilileri binaların yıkımına Kurban bayramının bitimi olan 28 Haziran tarihinden hemen sonra başlanacağını açıkladı.



Eski SSK Hastanesi yerine de yine sağlık tesisi yapılacak


Uşak Mimarlar Odası Başkanı Mimar Çağlar Samancı, yaptığı açıklamada; eski SSK Hastanesinin bulunduğu alanda yapılaşmanın 2,5 kat artırıldığına dikkat çekerek, burada yaklaşık 5 bin 200 metrekarelik alanda bulunan çam ağaçlarının kesilmesinden ve yeşil alanın yok olmasından endişe duydukları için imar planı düzenlemesine itiraz ettiklerini açıklamıştı.


“Belediye Meclisinin 01 Aralık 2020 tarih ve 290 sayılı kararı ile 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince onaylanan; Merkez Cumhuriyet Mahallesi 5818 ada, 1 numaralı parselde hastane alanını sağlık tesisi alanına dönüştürerek yapılaşma koşullarının belirlenmesi yönünde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılmıştı.



Eski devlet hastanesi yerine de yine devlet hastanesi yapılacak


AK Parti Uşak Milletvekili ve Uşak Devlet hastanesi eski Başhekimi Dr. İsmail Güneş’te eski devlet hastanesi binalarının yıkılıp yerine yeni bir hastane yapılacağını duyurmuştu.


Güneş, “Uşak Dörtyol’daki eski devlet hastanemiz binalarının hepsi depreme dayanıksız olup, hepsi yıkılacaktır. Uşak halkımızın da istediği Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinden ayrı olarak Dörtyol’daki eski hastanesi yerine ikinci basamak 100 yataklı yeni Uşak Devlet hastanemizin yapımı çalışmalarına bakanlık nezdinde başlamış bulunmaktayız. Uşaklı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Prysmian işçileri Mudanya’da yürüdü Bursa’da Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi Prysmian fabrikası işçileri, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecine ilişkin alınan eylem kararları kapsamında Mudanya’da yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre, Prysmian fabrikasından çıkan işçiler Mudanya BUDO Meydanı’na kadar yürüyerek eylemlerini sürdürdü. Yürüyüşün ardından meydanda toplanan işçiler, taleplerini kamuoyuyla paylaştı. Eyleme; Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, Genel Örgütlenme Sekreteri Fehmi Elmacı, Bursa Şubesi yöneticileri, Prysmian İşyeri Sendika Başkanı Ekrem Şaş, işyeri temsilcileri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Yürüyüş boyunca işçiler, "Metal işçisi direnişin simgesi", "İşçiler açken patronlara huzur yok", "Direne direne kazanacağız" ve "Sadaka değil, toplu sözleşme" sloganları attı. Birleşik Metal-İş Sendikası, yürüyüş ve basın açıklamasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 24 Aralık’ta açıklanan eylem kararlarının kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti. Açıklamada, Genel Başkan Özkan Atar’ın, metal işçilerinin patronların dayattığı sefalet şartlarına boyun eğmeyeceğini, kazanılmış hakların gasp edilmesine izin verilmeyeceğini ve haklı talepler için mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini vurguladığı ifade edildi. Eylem, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde sona erdi.
Kütahya Potada Kütahya’nın zirvesi Zafertepe 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Yıldız Erkekler Basketbol Ortaokullar Arası İl Birinciliği müsabakalarında Kütahya Zafertepe Ortaokulu, Kütahya şampiyonu oldu. Final maçında Cumhuriyet Ortaokulu ile karşılaşan Zafertepe Ortaokulu, mücadeleyi 49-30’luk skorla kazanarak şampiyonluk kupasını müzesine götürdü. Karşılaşmaya Aras, Hasan, Melih, Kerem ve Kerimcan beşiyle başlayan Zafertepe Ortaokulu, dengeli geçen ilk periyodu 6-5 önde tamamladı. İkinci periyotta hücum temposunu artıran mavi-siyahlı ekip, etkili oyunuyla soyunma odasına 23-11’lik avantajla gitti. İkinci yarıya istekli ve inançlı başlayan Zafertepe Ortaokulu karşısında, bazı oyuncularının sakatlanması nedeniyle ritmini kaybeden Cumhuriyet Ortaokulu farkı zaman zaman altı sayıya kadar indirse de, üçüncü periyot 34-22 Zafertepe üstünlüğüyle tamamlandı. Maçın dördüncü ve son periyodunda oyunun kontrolünü tamamen eline alan Zafertepe Ortaokulu, mücadeleyi 49-30 kazanarak Kütahya şampiyonluğunu ilan etti. Karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna dahil olan İbrahim, Numan ve Yusuf da takımlarına katkı sağladı. Tribünlerden Büyük Destek Karşılaşmayı Zafertepe Ortaokulu Müdürü Enver Bodur, Beden Eğitimi Öğretmeni Oğuz Akalan ve okul öğretmenleri tribünden takip etti. Yaklaşık 100 Zafertepe Ortaokulu öğrencisinin oluşturduğu coşkulu tribünler, maç boyunca takımlarına büyük moral verdi. Şampiyonluk kupasını Okul Müdürü Enver Bodur’un elinden alan Zafertepe Ortaokulu sporcuları, maç sonunda rakip takım, öğretmenler ve taraftarlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Takımın antrenörü Barış Korkmaz ve yardımcı antrenörü Cevdet Melih Salman, sporcu aileleri ve öğretmenler tarafından tebrik edildi. Zafertepe Ortaokulu’nun bu önemli başarısı, Kütahya’da okul sporlarının yükselen değerini bir kez daha ortaya koyarken, şampiyon ekip Kütahya’yı iller arası grup müsabakalarında temsil edecek. Grup maçlarının, eğitim öğretim yılının ikinci yarısında oynanması bekleniyor.