YEREL HABERLER - 18 Temmuz 2013 Perşembe 04:26

UŞAK ÜNİVERSİTESİ`NE 60 ÜLKEDEN 2 BİN 348 ÖОRENCİ BAŞVURUDA BULUNDU

A
A
A
UŞAK ÜNİVERSİTESİ`NE 60 ÜLKEDEN 2 BİN 348 ÖОRENCİ BAŞVURUDA BULUNDU

Uşak Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Ofisi Başkanlığı tarafından koordine edilen ve 22 Mayıs-4 Temmuz 2013 tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası Öğrenci başvuruları sonucu 60 ülkeden 2 bin 348 öğrenci Uşak Üniversitesi`ni tercih etti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Üniversitesi`nin ülkemizdeki pek çok köklü üniversiteyi, uluslararası öğrenci tercihlerinde geride bıraktığını belirterek Uşak Üniversitesi`nin uluslar arası öğrenciler için de bir çekim merkezi olduğunu söyledi. 2013-2014 eğitim öğretim yılı için Yükseköğretim Kurumu`nun (YÖK) Uşak Üniversitesi`ne 1070 uluslararası öğrenci kontenjanı verdiğini aktaran Rektör, ``Devlet üniversiteleri arasında en çok uluslararası öğrenci kontenjanı verilen üçüncü üniversiteyiz. Başvuru sonuçlarından da belli olduğu üzere Uşak Üniversitesi`ni, verilen kontenjan hakkının üzerinde, 2 bin 348 öğrenci tercih etti. Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda, Kanada, Çin, Türkmenistan, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan başta olmak üzere 60 ülkeden uluslar arası öğrenci Üniversitemizi tercih etti. Tercih eden tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.`` dedi.
Puan ve tercih sırası esasına göre yapılan değerlendirmeler sonucu ilan edilen tüm kontenjanlar için asil ve yedek adayların belirlendiğini ve asil olarak kazanan öğrencilerin kayıtlarının 15 Temmuz- 2 Ağustos 2013 tarihleri arasında yapılacağını bildiren Rektör Çelik `` 2013-2014 akademik yılında ilk defa öğrenci alınacak olan İnşaat Mühendisliği, Sosyoloji, Din kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, İlahiyat, Tarla Bitkileri, Bitki Koruma, Zootekni, Uluslar arası Lojistik ve Taşımacılık, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Bankacılık ve Finans gibi 25 yeni açılan bölüm ve programlara da Yükseköğretim Kurumu tarafından izin verilmesi durumunda uluslararası öğrenci alacağız. Üniversitemiz ilk defa geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 56 uluslararası öğrenci aldı. Uşak Üniversitesi uluslararası bir üniversite olma yolunda atacağı adımlardan birini daha gerçekleştirmişti. Şimdi ne kadar doğru adımlar attığımızı bir kez daha görüyoruz. Uluslararası öğrenciler hem üniversitemiz hem de Uşak için bir kazanımdır ve uluslararası görünürlülüğümüz adına önemlidir`` dedi.
Uşak Üniversitesi`ni tercih eden uluslararası öğrencilerin kendilerini evlerinde hissetmeleri için her türlü çalışmayı yaptıklarına dikkat çeken Rektör, 2013 yılında kurulan Uşak Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Ofisi`nin uluslararası öğrencilerimize her konuda yardımcı olduğunu sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Trendyol Süper Lig: Kocaelispor: 2 - Antalyaspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Kocaelispor, Antalyaspor’u konuk ediyor. Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 23. dakikada soldan Churlinov’un kullandığı köşe atışında kaleci Abdullah’ın elinden kaçırdığı topu ön direkte Smolcic ağlara gönderdi. 1-0 32. dakikada sağdan Safuri’nin ortasında arka direkte Giannetti kafayla topu filelerle buluşturdu. 1-1 37. dakikada Keita’nın ceza sahasına ortasında topla buluşan Linetty pasını Tayfur’a aktardı. Sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Tayfur topu ağlara yolladı. 2-1 Stat: Kocaeli Hakemler: Gürcan Hasova, Mehmet Kısal, Onur Gülter Kocaelispor: Aleksandar Jovanovic, Ahmet Oğuz, Botond Balogh, Hrvoje Smolcic, Massadio Haidara, Karol Linetty, Habip Keita, Daniel Agyei, Tayfur Bingöl, Darko Churlinov, Bruno Petkovic Yedekler: Gökhan Değirmenci, Anfernee Dijksteel, Muharrem Cinan, Furkan Gedik, Serdar Dursun, Tarkan Serbest, Samet Yalçın, Aleksandr Syrota, Can Keleş, Joseph Nonge, Rigoberto Rivas Teknik Direktör: Selçuk İnan Antalyaspor: Abdullah Yiğiter, Bünyamin Balcı, Veysel Sarı, Lautaro Giannetti, Kenneth Paal, Soner Dikmen, Dario Saric, Samuel Ballet, Ramzi Safuri, Sander Van De Streek, Yohan Boli Yedekler: Julian, Samet Karakoç, Hüseyin Türkmen, Abdülkadir Ömür, Dzhikiya, Hasan Yakub İlçin, Jesper Ceesay, Ensar Buğra Tivsiz, Doğukan Sinik, Poyraz Efe Yıldırım Teknik Sorumlu: Alaattin Gülerce Goller: Hrvoje Smolcic (dk. 23), Tayfur Bingöl (dk. 37) (Kocaelispor), Lautaro Giannetti (dk. 32) (Antalyaspor)
Tunceli Tunceli’de DHKP/C operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı Tunceli’de polis ekiplerince, DHKP/C terör örgütünün il genelindeki faaliyetlerinin deşifre edilerek engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında düzenlenen operasyonda 1 şüpheli yakalanarak tutuklandı. Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP/C silahlı terör örgütünün il genelinde yürüttüğü faaliyetlerin tespit edilmesi, deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan istihbari ve teknik çalışmalar neticesinde, kendisini sözde gazeteci ve muhabir olarak tanıtarak habercilik faaliyeti adı altında örgüt propagandası yaptığı belirlenen bir şahıs hakkında operasyon düzenlendi. Yapılan çalışmalarda, C.B. isimli şahsın DHKP/C terör örgütünün talimatları doğrultusunda Moğultay Mahallesi’nde yasaklı materyallerin bulunduğu bir kütüphane oluşturduğu, bu içeriklerle ilgili olarak sosyal medya hesapları üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edildi. Bunun üzerine şüphelinin yakalanmasına yönelik adli süreç başlatıldı. 19 Aralık 2025 günü sabah saatlerinde şüphelinin ikamet adresine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. Operasyonda C.B. yakalanarak gözaltına alındı. Şahsın ikametinde yapılan aramalarda, toplatma kararı bulunan çok sayıda kitap, dergi ve gazete ile birlikte 1 adet cep telefonu, 1 adet SIM kart, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet flash bellek ve 5 adet CD ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.