KÜLTÜR SANAT - 07 Ağustos 2023 Pazartesi 08:52

Uşak’ta ikincisi düzenlenen Gurbetçi Festivali sona erdi

A
A
A
Uşak’ta ikincisi düzenlenen Gurbetçi Festivali sona erdi

Uşak Belediyesi tarafından Yeşil Karaağaç Mesire alanında ikincisi düzenlenen Gurbetçi Festivali renki görüntülerle sona erdi.



Uşak Belediyesi tarafından Yeşil Karaağaç Mesire alanında ikincisi düzenlenen ve 3 gün süren Gurbetçi Festivali Ekin Uzunlar konseriyle sona erdi. Konserde vatandaşlar ünlü sanatçı Ekin Uzunlar’ın sevilen parçalarına eşlik ederek unutulmaz bir gece yaşattı. Öte yandan konser başlamadan önce Uşak Belediyesi Kadın Futbol Takımı, Kadınlar 3. Ligi şampiyonluğu sahnede düzenlenen törenle kutlarken, Başkan Çakın Kadın Futbol Takımını tebrik ederek şampiyonluk kupasını teslim etti. Konser ardından Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Ekin Uzunlar’a hediyelerini taktim etti.


Uşak’ta ikincisi düzenlenen Gurbetçi Festivali sona erdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl Bingöl’de 350 dönümlük askeri alan belediyeye devredildi Bingöl’de yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Arıkan, şehrin geleceğine yön verecek projelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, seçim döneminde ‘vizyon proje’ olarak açıkladığı 350 dönümlük askeri alanın belediyeye devri için protokolün imzalandığını duyurarak, Bingöl’e hayırlı olmasını dedi. Arıkan, uzun süredir üzerinde çalışılan askeri alanın devri sürecinin tamamlandığını belirterek, önemli bir kazanım elde edildiğini vurguladı. Milli Savunma Bakanlığı kullanımında bulunan alanın devrine ilişkin protokolün imzalandığını ifade eden Arıkan, "Uzun süredir yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde askeri alanın belediyemize devrini sağladık. Bu önemli kazanımın ilimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Alan için kapsamlı bir proje hazırladıklarını belirten Arıkan, yaklaşık 350 dönümlük alanın büyük bölümünün sosyal donatı alanı olarak değerlendirileceğini söyledi. Arıkan proje kapsamında şehir parkı, geniş ulaşım bağlantıları, eğitim, sağlık ve sosyal alanlar ile ticari ve konut alanlarının yer alacağını dile getirdi. Yeni bağlantı yollarıyla özellikle Genç yolu üzerinden Kültür ve Yeşilyurt mahalleleri arasındaki ulaşımın rahatlayacağını belirten Arıkan, şehir merkezindeki yoğunluğun da azaltılacağını ifade etti. Ticari hareketliliğin farklı noktalara yayılmasıyla şehirde önemli bir rahatlama sağlanmasının hedeflendiği kaydedildi. Başkan Arıkan, 2026 yatırım programı kapsamında Az Seyir Terası, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi arasında bağlantı köprüsü, Aşağı Çarşı yol yapım projesi ve günlük 20 bin ekmek üretim kapasiteli halk ekmek fabrikası projelerinin ihale sürecinde olduğunu açıkladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Arıkan, belediye olarak önceliklerinin tartışmalar değil hizmet olduğunu belirterek, şehrin gelişimi için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.