GENEL - 22 Temmuz 2010 Perşembe 14:39

Çelik: Millet geç derse geçeriz

A
A
A
Çelik: Millet geç derse geçeriz

Devlet Bakanı Faruk Çelik, anayasa referandumu konusunda millete güvendiklerini söyleyerek, "Biz ne yapacaksak milletimizle yapacağız.

ORHAN AKIN
BURSA

Milletimizin önüne koyacağız. Milletimiz geç derse geçeriz, dur derse dururuz. Başka bir gücü demokratik düzende tanımadığımızı her vesileyle ifade edeceğiz" dedi.

Yıldırım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Sinandede Kentsel Dönüşüm Projesi'nin anahtar teslim töreninde konuşan Bakan Çelik, Türkiye'nin 21. yüzyılda hak ettiği yeri alması, dünya devletleri arasında ilk 5-10 devlet arasına girmesi için çalıştıklarını belirtti. Anayasanın bir devletin yönetimini, bir devletin geleceğini ilgilendirdiğini ifade eden Çelik, "12 Eylül yaklaşıyor. Acımasız ve haksız bazı değerlendirmeler yapılıyor. Bunları süzgecinizde çok sağlıklı değerlendireceğiniz kanaatindeyim.

Türkiye'ye ihtilaller dönemi yakışmıyor. Türkiye'ye dayatma dönemleri yakışmıyor. Türkiye'ye, millet bilmez, ben bilirim dönemleri yakışmıyor. Bunlar çok geride kalmalıdır" diye konuştu.
Türkiye'nin elbisesinin artık dar geldiğine dikkati çeken Çelik, "Yaptığımız düzenlemeler, gelişen, elbisesi dar gelen Türkiye'ye yeni bir elbise biçmektir. Yeni bir elbise giydirmektir. Büyüyen, gelişen, itibarlı Türkiye'ye yaraşır bir anayasa ortaya koymaktır. Ama yaptığımız bu değişikliler kesinlikle yeterli değildir. Daha anayasa konusunda atmamız gereken çok temel adımlar vardır. Eğer 1950, 1980'lerin mantığıyla 21. yüzyılı yönetmeye kalkarsak dünyanın çok gerisinde kalırız ve hiç milletimizin hak etmediği itibarsızlıklarla karşı karşıya kalırız" diyerek, anayasa değişikliğinin şart olduğunu söyledi.

Türkiye'nin gücünün Kapıkule'den çıktıktan sonra daha iyi anlaşıldığını anlatan Çelik şunları söyledi: "Türkiye, tarihine, geçmişine, ecdadına yaraşan bir duruşu sergilemek durumundadır. Boyun büken, ezilen bir devleti milletimiz kesinlikle hazmedemez. Bunun yolu da tepeden tırnağa yeniden yapılanmaktadır. Çağdaş dünyaya göre anayasa ve yasalarımızı dizayn etmektir. İnşallah bu referandum bunun kapısını aralayacaktır. Milletimize güveniyoruz. Biz ne yapacaksak milletimizle yapacağız. Milletimizin önüne koyacağız.

Milletimiz geç derse geçeriz, dur derse dururuz. Başka bir gücü demokratik düzende
tanımadığımızı her vesileyle ifade edeceğiz. 73 milyonun geleceği bu reformlardan geçiyor. Bunlar Türkiye'ye ayakbağı oluyor. Bitmiş, tükenmiş, iflas etmiş Türkiye bütçesinden ne gibi yatırımlar çıkarttığımızı sizler görüyorsunuz. Ayakbağlarından kurtulduğumuzda daha büyük yatırımlar ve atılımların önü açılacaktır."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir