GENEL - 25 Ocak 2019 Cuma 12:11

Bakan Yardımcısı Ersoy: "Ülke genelinde 700 terörist kaldı"

A
A
A
Bakan Yardımcısı Ersoy: "Ülke genelinde 700 terörist kaldı"

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Yalova’da terörle mücadelede gelinen nokta hakkında bilgi verdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Yalova’da terörle mücadelede gelinen nokta hakkında bilgi verdi. Ersoy, “Ülke genelinde 700 terörist kaldı. Terör örgütünün eylem yapma kabiliyeti ve kapasitesi kalmadı” dedi.


İzleme, Değerlendirme Sistemi çalışmaları kapsamında Yalova’ya gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Yalova Valisi Muammer Erol’u makamında ziyaret etti. Ardından basın mensupları ile buluşan Ersoy’a Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Salih Karataş, Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Tuğamiral Cengiz Fitoz, Sahil Güvenlik Marmara Boğazlar Bölge Komutanı S.G Albay Tayfun Paşaoğlu ile Yalova Valisi Muammer Erol da eşlik ettiler. Burada ülkede süren terörle mücadele çalışmaları ile doğu ve güneydoğu illerindeki seçim güvenliği konularına değinen İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “Sandık güvenliği açısından terörle mücadele bölgesinde de bizim herhangi bir güvenlik sorunumuz yok. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkemizin her köşesinde hakimdir. Her noktada güvenlik güçlerimiz vardır. Terör örgütünün eylem yapma kabiliyeti ve kapasitesi kalmamıştır. Bu saatten sonra terör örgütü sadece ve sadece kalleşliğe dayalı el yapımı patlayıcı yerleştirmek, tuzak kurmak gibi karakterine uygun eylemler yapmaya teşebbüs edebilir. Ama asla ve asla bizim seçim güvenliğimizi etkileyecek şekilde köylere, sandıklara nüfuz edebilecek bir gücü ve potansiyeli kalmamıştır. Ülke sınırlarımız içerisinde 700 kadar bir terörist olduğunu değerlendiriyoruz. Onlar da sıçan gibi kaçacak yer arıyorlar. Sözde liderlerinin kendilerine, ‘Sakın başlarınızı inlerinizden, mağaralarınızdan çıkartmayın, hayvanlar gibi oralarda hayatınızı devam ettirmenin mücadelesini vermeyi sürdürün’ dediğini biliyoruz. Terörle mücadelede gelinen nokta budur. Hakkari’de, Şırnak’ta iş yerleri açıktır. Vatandaşlar günlük hayatlarını en iyi şekilde sürdürüyor. Kapalı bir köy ve yayla yoktur. Devletimiz tüm gücüyle sahadadır” dedi.



“Her yıl 7 bin 500 kişiyi trafik kazalarında kaybediyoruz”


Basın mensuplarının trafik kazaları hakkında yönelttiği bir soruyu da cevaplayan Bakan Yardımcısı Ersoy, “Bugün Türkiye maalesef terörden daha fazla can kaybını trafik kazalarında veriyor. Yılda 7 bin 500 kişiyi her yıl trafik kazalarında kaybediyoruz. Günde 20 kişiden fazla insanımız ölüyor. Yıllık 300 bin kişi trafik kazalarında yaralanıyor. 50 milyar civarında maddi zarara uğruyoruz. Bununla bu ülke baş etmenin yolunu bulmalıdır. Bunun yolu denetim ve cezadan geçiyor. Trafikte özellikle ölümlü kazaların %90’ı sürücü hatasından kaynaklanıyor. Kırmızı ışık ihlali, telefon kullanma, emniyet kemeri takmaması bu kural ihlallerinin başını çekiyor. En fazla ölüme neden olan kaza çeşitleri ve yerleri ile sürücü hatalarını belirledik. Buna yönelik bir çalışma yaptık ve değerlendirerek ihlallerle mücadeleye başladık. İhlallerle mücadele çalışması kapsamında ise 2018 yılında meydana gelen ölümlü trafik kazalarında %30 bir düşüş yaşadık” diye konuştu.


İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy Yalova programı kapsamında muhtarlar ve meslek odalarının başkanları ile de bir araya gelecek ve şehit aileleri ile gazileri de ziyaret edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Gamze ile Berkay’ın düğünü Aydın dağlarındaki yüzlerce cipi Nazilli’de topladı Aydın’ın Nazilli ilçesine gerçekleştirilen bir düğün cipçileri buluşturdu. Aydın dağlarında daha çok çiftçilerin kullandığı yeşil ciplerin Nazilli’ye akın etmesi pek çok kişiyi şaşırtırken, ciplerin ilçede toplanmasının sebebinin cip tamircisi Ali Kılınç’ın kızı Gamze’nin düğünü dolayısıyla olduğu ortaya çıktı. Nazilli İsabeyli’de gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Kültür ve Sanat Festivali’ne Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Dünya Etnospor Birliği Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan’ın yanı sıra protokol üyelerinin yoğun katılım sağlaması nedeniyle polis ve jandarma ekipleri bölgede ve yol güzergahında yoğun güvenlik tedbiri aldı. Hesapta olmayan yeşil köy ciplerinin sırrı sonra ortaya çıktı Bu sırada Nazilli’ye hem dağlardan hem de Denizli ve Aydın istikametinden çok sayıda yeşil cipin akın etmesi dikkat çekti. Vatandaşların yanı sıra güvenlik güçlerinin de dikkatini çeken yeşil köy ciplerinin herhangi bir eyleme değil, Nazilli’de yaklaşık yarım asra yakın süredir cip tamirciliği yapan Ali Kılınç’ın kızı Gamze ile Berkay’ın düğünü nedeniyle toplandıkları öğrenildi. İlçede gün boyu devam eden yeşil cip yoğunluğu gençlerin düğünlerini renklendirirken düğün sahibi cip tamircisi Ali Kılınç eşi Hediye Kılınç ile davetlileri ağırladı. Cip kullanıcılarının yanında cip tamircilerinin de bir araya geldiği düğün adeta cipçilerin buluşması gibi oldu. Gelinle damat hayatlarının en mutlu günlerini düğünlerini renklendiren cipler önünde hatıra fotoğrafı çektirerek ölümsüzleştirdi.