YEREL HABERLER - 11 Ocak 2014 Cumartesi 12:36

Yalova'ya "karanfil Köy" Projesi

A
A
A
Yalova'ya "karanfil Köy" Projesi

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Türkiye'de ilk kez hayata geçirilecek olan ve "Karanfil Köy" projesini tanıttı.
İçinde Anadolu mimarisinin örneklerini yansıtan evler ve hobi bahçelerinin yer alacağı köy projesine "Karanfil Köy" adının verildiğini söyleyen Koçal, "Türkiye'de ilk olacak bir köy projesi. Buna Karanfil Köy adını verdik. Kazımiye ile Sultaniye arasında bir tepe üzerinde 130 dönümlük bir yer. Burayla ilgili muameleleri başlattık. Evrakları tamamlandı. Burası bir turizm köyü olacak. İçerisinde 30 tane ev olacak. Bu evler tamamen Anadolu'nun mimari yapılarını yansıtacak. Tek tip evler olmayacak. Birisi Karadeniz mimarisini yansıtıyorsa, diğeri Güneydoğu Anadolu mimarisinin esintilerini taşıyacak. Ama hepsi köy evleri olacak. Betonarme olmayacaklar" dedi.
Projenin ilin turizmine önemli katkı sağlamasını beklediğini vurgulayan Koçal, "Görsel olarak cazibe merkezi olacak. Bu köylerin örnekleri Avrupa'da var, ama Türkiye'de tek ve ilk olacak. Bu köy tamamen ilde turizm hareketini sağlamayı amaçlayan bir proje olacak. Ama sadece turistlere değil şehir insanına da fayda sağlayan bir mekan oluşturacağız. Burada hayvanlar olacak. Çocuklarımız gidip burada hayvanları tanıyacak. İçerisinde hobi bahçeleri olacak. İnsanlar buralarda domates biber yetiştirecek. Köy yemeklerinin yer aldığı restoranlar olacak. Oradaki evlerin bazıları bir otel mantığıyla da hizmet verebilecek. Sonuçta ilin turizmine ciddi bir artı sağlayacak" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Isınmak için arabaya girdi araç yanınca feci şekilde can verdi Kağıthane’de ısınmak için tamirhanenin önünde tamir için otomobile giren evsiz şahıs, otomobilde çıkan yangın sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Olay 03.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çavdar Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yaşayan evsiz bir kişi soğuk havada ısınmak için tamirhane önünde tamir edilmesi için bırakılan otomobilin kırık camından içeri girdi. Bir süre sonra araçta henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu bilincini kaybeden şahıs yanan otomobilin içinde feci şekilde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangını gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangını söndüren itfaiye otomobilin içindeki cansız bedeni görünce polis ekiplerine haber verdi. Yanan aracın olduğu yere çok sayıda polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yanan otomobilin sahibi ve tamirhanede çalışan tamirci çağrıldı. Olay yerinde alınan ilk ifadelere göre otomobilin 1 aydan fazla süredir tamirhanede beklediği, camının kırık olduğu öğrenildi. Isınmak için araca girdi yanarak hayatını kaybetti Olay yeri inceleme ekipleri yangının neden çıktığını ve hayatını kaybeden sokakta yaşayan kişinin hayatını neden kaybettiği üzerine incelemede bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından hayatını kaybeden şahsın bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otomobilin içinde cenin pozisyonunda bulunan evsiz şahsın civarda sokakta yaşadığı ısınmak için daha önce başka arabaların da içine girdiği öğrenilirken yanan aracın içine de soğuk havadan korunmak için girdiği tahmin ediliyor. Yetkililer hem yangın hem de hayatını kaybeden şahıs için inceleme başlattı.