- 02 Ocak 2018 Salı 11:29

Yetenekleri engel tanımıyor

A
A
A
Yetenekleri engel tanımıyor

Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan bedensel engelliler, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el sanatları kurslarıyla hem zamanlarını daha verimli geçiriyorlar hem de bu sayede yaşama daha sıkı tutunuyorlar.

Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan bedensel engelliler, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el sanatları kurslarıyla hem zamanlarını daha verimli geçiriyorlar hem de bu sayede yaşama daha sıkı tutunuyorlar.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü, engellilerin zamanlarını daha iyi geçirmeleri, sosyalleşmeleri ve yaşama daha sıkı tutunabilmeleri için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile çeşitli kurslar açıyor. Ahşap yakma, yağlı boya resim, halı dokuma ve kağıt rölyef kurslarına katılan engelli bireyler burada hem çalışmalarını yapıyorlar hem de eğlenerek birbirleriyle sohbet etme imkanı buluyorlar. Engelli vatandaşlar kurs sonunda yaptıkları ürünleri satarak ekonomik gelir de elde ediyorlar.


Boş zamanlarını kurslarda değerlendirdiklerini söyleyen engelli vatandaşlar, her yıl Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda birçok el sanatını öğrendiklerini ve kurslarda sıkılmadan zaman geçirdiklerini söylüyorlar. Öğrendikleri kurslar sonucunda ürettikleri ürünlerden ekonomik gelir de elde ettiklerini belirten engelli bireyler engellilerin hayatın her alanında var olduklarını ve var olmaya da devam edeceklerini ifade ediyorlar.


Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalmakta olan engellilerin nitelikli bir zaman geçirmesi ve boş zamanlarını değerlendirmesi için halk eğitim müdürlüğü ile görüşmeler yaparak dönem dönem çeşitli kurslar düzenlediklerini belirten Aile ve Sosyal Politikalar Yozgat İl Müdürü Abdullah Neşeli, "Bizim kuruluşumuza yapılan ziyaretlerde de engellinin aslında üreten bir kişi olduğunu gösteren iyi bir örnek olmakta. Sadece acınan, korunan bakımı ve beslenmesi sağlığı takip edilen değil, toplumun yapmış olduğu bir çok işlemin engelliler tarafından da yapıldığının en büyük göstergesi. Bütün engellilerimize talepleri doğrultusunda çeşitli kurslar düzenlemeye devam edeceğiz. Bakım merkezinde engelli için engel yok. En büyük engel ilgisizlik ve sevgisizliktir. Biz kendilerine büyük sevgi duyuyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’teki feci kazada ölenlerin kimliği tespit edildi Gaziantep’in İslahiye ilçesinde beton tankerinin karşı şeride geçerek yolcu minibüsünü biçtiği kazada hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti yapıldı. Kazada ölenlerin 8’inin kadın 1’inin ise erkek olduğu açıklandı. Kaza, Gaziantep’in İslahiye ilçesi Hassa karayolu Ağabeyi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Hatay’ın Hassa ilçesi istikametinden Gaziantep’in İslahiye ilçesine giden 56 AAB 043 plakalı Mehmet G. yönetimindeki beton tankeri sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek İslahiye ilçesinden Hassa ilçesine yönünde seyir halinde olan Latif Örs yönetimindeki 27 K 2127 plakalı yolcu minibüsüne çarptı. Feci kaza sonrası 9 kişi hayatını kaybederken 1’i ağır 11 kişi de yaralandı. Feci kazada hayatını kaybedenlerin 4’ünün öğrenci olduğu öğrenildi. Feci kazada hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti yapıldı Toplam 9 kişinin ölümü, 2’si ağır 11 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan feci kazada kimlik tespit yapıldı. Feci kazada Şükrü Sağlam, Sena Taşkın, Ümran Yıldırım, Elif Görmez, Rakibe Erinmez, Sultan Erinmez, Sude Çelik, Hatice Gönen ve Sibel Sağlam hayatını kaybetti. Yaralananların da kimlikleri belirlendi Feci kazada yaralananların ise Sude Taşkın, Ayşem Yıldırım, Songül Sıla Kılıç, Mehmet Erinmez, Enes Oğuz, Zeynep Gök, Mehmet Sağlam, Samet Saydam, Latif Örs ve Emine Yener olduğu öğrenildi. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ve tedavilerinin sürdüğü de vurgulandı. Kaza ile ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.