GENEL - 24 Ağustos 2018 Cuma 16:17

Proje Yazma Okulu ilk mezunlarını verdi

A
A
A
Proje Yazma Okulu ilk mezunlarını verdi

Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) tarafından düzenlenen Proje Yazma Okulu ilk mezunlarını verdi.

Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) tarafından düzenlenen Proje Yazma Okulu ilk mezunlarını verdi.


SORGED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, Proje Yazma Okulu’nun, gençlerin fikirlerini projeye dönüştürmesi, gençler arasında proje yazma kültürünü geliştirmek, proje yazma ve yönetme kabiliyeti kazandırmak, bu alandaki yetkinlikleri geliştirmek, hibe ve teşviklerden yararlanmak, proje yazmak ve proje uzmanlığı kazanmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.


Proje Yazma Okulu’na 16 gencin katıldığını belirten Uğuz,"Gençler arasında cinsiyet dengesine özen gösterilerek 3 grup halinde proje fikri geliştirmişlerdir. Yapılan sorun analizi ve öncelikler dikkate alınarak genç işsizliği, gençlerin kültürel mirasını tanıması ve gençlerin sağlık ve obezite sorunları üzerine projeler hazırlandı. Proje Yazma Okulu 30 gün sürdü. İlk 7 gün uygulamalı proje yazma eğitimi 11-17 Ağustos tarihinde tamamlandı" dedi.


18-19 Ağustos tarihleri arasında 18 gencin katılımıyla Avrupa Fırsatları Bilgilendirme Toplantısı yapıldığını kaydeden Uğuz, "Avrupa Fırsatları Bilgilendirme Toplantısı yaygın eğitim yöntemleri kullanılarak yapıldı. Toplantıda, Türkiye Ulusal Ajansı, Eurodesk, Erasmus+ programı, gençlik programları, gençlik değişimleri, Avrupa Gönüllü Hizmeti, Europass CV ve Motivasyon Mektubu hakkında detaylı bilgilendirilme yapıldı. Avrupa Fırsatları Bilgilendirme Toplantısı gençler tarafından yoğun ilgi görerek tekrar yapılması konusunda yoğun talep aldık. Bundan sonra bu toplantı gençlere sık sık vererek ücretsiz yurt dışına çıkmalarına destek vereceğiz" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da ’Tatarlar’ suç örgütüne operasyon: 12 gözaltı Antalya’da kumar oynaması için yer ve imkan sağlayarak kumar oynayanlara faiz karşılığı borç verdikleri, borcunu ödemeyenleri ve kendilerine rakip gördükleri diğer işletmecileri de silahla yaralayan, örgütün korkutucu yüzünü göstermek için bu eylemleri halkın yoğun olduğu yerlerde gerçekleştiren ‘Tatarlar’ suç örgütüne yapılan operasyonda örgüt lideri dahil 12 şüpheli yakalandı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı silahlı suç örgütüne yönelik yürütülen projeli çalışma kapsamında, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla ’Tatarlar’ suç örgütüne yönelik araştırma başlatıldı. Yapılan incelemelerde örgütün kumar oynanması için yer ve imkan sağladıkları, kumar oynayan şahıslara faiz karşılığı borç verdikleri, borçluları cebir, tehdit ve ateşli silahla yaralayarak borçları tahsil ettikleri, kendilerine rakip gördükleri diğer işletmecileri silahla yaralayarak il genelinde tek söz sahibi olma gayretinde oldukları, borçları sebebiyle yaraladıkları şahıslara baskı yaparak kolluk veya adli mercilere başvuruda bulunmalarını engelledikleri ve örgütün korkutucu gücünü göstermek amacıyla halkın yoğun olduğu yerlerde ateşli silah kullanmaktan çekinmeden yaralama olayları gerçekleştirdikleri tespit edildi. Liderliğini E.T.’nin yaptığı suç örgütünün devam eden faaliyetine son verilmesi amacıyla, bugün aralarında Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesince "kasten öldürme" suçundan aranan 1 şahsın da bulunduğu Antalya merkezli eş zamanlı operasyonda, örgüt lideri dahil il merkezinde 10, Finike ilçesinde 1, Diyarbakır’da 1 olmak üzere toplam 12 şüpheli yakalandı. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise; 4 ruhsatsız tabanca, şarjör ve fişekler, bir miktar esrar ve kokain olarak tabir edilen uyuşturucu madde, kumar oynanması için kullanılan pul ve iskambil kağıtları, kumarhanede kumar oynayan şahıslara verilmek üzere 80 bin TL tutarında nakit paraya ve soruşturma kapsamında suçtan elde edilen 3 daire ve 2 arabaya el konuldu. Yakalanan şüphelilerin "çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, silahla kasten yaralama, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, tehdit, 6136 SKM, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından adli makamlara sevk edileceği bildirildi.
Kayseri CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Kayseri İl Başkan Vekili, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili, Akkışla, Sarız ve Felahiye belediye başkanları ile ilçe başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkan Vekili Murat Suzi Ünalan, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özer, Akkışla Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu, Felahiye Belediye Başkanı Şeref Güleser, Akkışla CHP İlçe Başkanı Mehmet Arslan, Sarız CHP İlçe Başkanı Mehmet Arslan, Felahiye CHP İlçe Başkanı Ali Özbay yer aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Yerel yöneticiler olarak demokrasinin de gereği ayrıştırmadan, ötekileştirmeden şehrimizdeki 16 ilçemizde, 1 milyon 500 bin insanın hepsini bağrımıza basarak hizmet etmeye ve eser belediyeciliğine devam edeceğiz” diye konuştu. Büyükkılıç, birlik, beraberlik mesajı vererek, “Şehrimizde birliğin, beraberliğin, dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyerek hizmet etmeye gayret gösteriyoruz” dedi. CHP heyeti de Başkan Büyükkılıç’ı yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı tebrik ederek, yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundular. İlçelerde yapılacak hizmet ve projelerin de konuşulduğu ziyarette günün anısına hatıra fotoğrafı da çektirildi.
Ankara TESK Genel Başkanı Palandöken: “1 Mayıs, işçi sınıfının haklarını ve kazanımlarını kutladığımız önemli bir gündür” Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “1 Mayıs, dünya genelinde işçi sınıfının haklarını ve kazanımlarını kutladığımız önemli bir gündür” dedi. Tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yazılı bir mesaj yayınladı. Gece gündüz demeden alın teri döken esnaf ve sanatkârların emeğin temsilcisi olduğunu vurgulayan Palandöken mesajında şu ifadelere yer verdi: “1 Mayıs, dünya genelinde işçi sınıfının haklarını ve kazanımlarını kutladığımız önemli bir gündür. Bu önemli gün, esnaf ve sanatkârlarımız için birlik ve dayanışma duygularını pekiştirmenin yanı sıra, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve hakların korunması açısından da önem taşır. Nitekim tüm çalışanlarımız, emekleri ve alın terleriyle ülkemizin kalkınmasında çok önemli bir yere sahiptir. Emeğe ve çalışan haklarına saygı, demokrasi kültürünün vazgeçilmez bir unsurudur. Ekonominin gelişmesi, milli gelirimizin artması ve toplum olarak daha refah günlere ulaşmamızın yolu, çalışanlarımızın hakkını ve hukukunu gözetmekten geçer. Çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, kayıt dışı istihdam ile mücadele edilmesi ve kadın istihdamının artırılması, işçi ve işveren kesimlerinin işbirliği ile mümkün olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle esnaf ve sanatkarlarımız adına tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, bu sene yapılacak 1 Mayıs kutlamalarının dayanışmayı artırarak barış ve kardeşliği güçlendirmeye vesile olmasını diliyorum.”
Kayseri Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor" Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor. TÜİK mart ayı ihracat verilerini değerlendiren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci; "Mart ayında ihracatımız bir önceki aya göre yüzde 3,06 oranında artarak, 323 milyon 447 bin dolar olarak gerçekleşti. Bu yılın ilk üç ayına baktığımızda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.16 oranında bir artış olduğunu görüyoruz. İlk üç aylık toplam ihracatımız ise 924 milyon 852 bin dolar oldu. Buda artış trendinin devam ediyor olması bakımında sevindirici bir durum” dedi. 2024 yılı mart ayında en çok ihracat yapılan sektörleri ve ülkeleri de açıklayan Büyüksimitci, “Mobilya ihracat kalemlerimiz arasında ilk sıradaki yerini koruyor. Ardından elektrikli ev aletleri ve kablo geliyor. En çok ihracat yaptığımız ülkelerin başında ise Irak, daha sonra Almanya ve ABD var” diye konuştu. 2024 yılına iyi başladıklarını açıklayan Başkan Büyüksimitci; "Aylık bazda ihracatımız artmaya devam ediyor. Sanayicilerimiz her şeye rağmen üretmeye, istihdama ve ihracata devam ediyor. Oda olarak firmalarımızın verimlilik, dijitalleş ve sürdürülebilirlik gibi süreçlerini hızlandırıp, rekabet gücümüzü daha da artırmak için gayret ediyoruz. Hem aylık, hem yıllık bazda artış yakalamış olmamız sevindirici bir durum. Artış trendinin devam etmesi önemli. Kayserili sanayicilerimizde bu potansiyelin olduğuna inanıyorum. Yeni pazar araştırmaları ve katma değerli ürünlerle geçen yılki kayıplarımızı telafi edeceğimize inanıyorum. Şehrimizin ihracatına katkı sunan tüm üyelerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: “Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz” Kocasinan Belediyesi, kentsel dönüşümle birlikte Uğurevler Mahallesi’ne yeni bir aile sağlık merkezi kazandırıyor. Bölgede çalışmalarını inceleyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “İhtiyaç duyulan mahallelerde başlatmış olduğumuz kentsel dönüşümle birlikte sosyal odaklı projeler üretiyoruz” dedi. Uğurevler Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm alanına giderek, çalışmaları kontrol eden Başkan Çolakbayrakdar, Kentsel Dönüşüm Projeleri’nin hepsini bir sosyal dönüşüm olarak gerçekleştirdiklerini vurguladı. Dönüşümle birlikte şehri geleceğe hazırlayıp, yeni bir Kocasinan inşa ettiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Uğurevler Mahallemizde yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmaları neticesinde çehresi değişiyor. İnşallah diğer sosyal yaşam alanları ve binalar tamamlandıktan sonra harika bir mahalle olacak. Dönüşümle birlikte yeni bir aile sağlık merkezinin inşaatı devam ediyor. Burasının yapımını üstlenen hayırseverimize teşekkür ediyoruz. Şehrimize kazandıracağımız bu sağlık merkeziyle, hemşehrilerimizin ayağına sağlık hizmetini getirmiş olacağız. Kamunun bütün kurumlarının bir arada vatandaşımıza hizmet etmek ve onun hayatını kolaylaştırmak için el birliğiyle bu çalışmaları koordine etmenin gayreti içerisindeyiz. Önceliğimiz bölgemizde yaşayan insanların huzurlu bir şekilde yaşaması ve daha mutlu bir yaşama imkânı sunabilmek içindir. Bunun için bütün belediye birimlerimiz olarak Kocasinan’ın her bir bölgesinde her alanda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Projemiz tamamlandığında yeni konutları ve Kocasinan’a yakışır yeni çevresi ile Uğurevler çok daha güzel olacak” ifadelerini kullandı. Başkan Çolakbayrakdar, “Yaşamak ve Yaşatmak için insanların mutlu olarak yaşayabileceği bir Kocasinan’ı hazırlamak için gayret ediyor ve yoğun çaba gösteriyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.