YEREL HABERLER - 23 Nisan 2014 Çarşamba 17:58

Yozgat Esob Başkanı Latif Altın Adaylığını Açıkladı

A
A
A
Yozgat Esob Başkanı Latif Altın Adaylığını Açıkladı

Yozgat ve İlçelerinde bulunan Esnaf Odaları Başkanları ve oda başkanları Boğazlıyan İlçesinde bir araya geldi.
4 Mayıs 2014’te yapılacak olan Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı (ESOB) seçimlerinde adaylığını açıklayan Yozgat ESOB Başkanı Latif Altın, Boğazlıyan ilçesinde ilçe esnaf odaları ve oda başkanlarıyla bir araya geldi. Yozgat ESOB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Mavili, Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Yazılıtaş ve Boğazlıyan Şoförler ve Nakliyeciler Odası başkanı Ahmet Hatip ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğini yaptığı toplantıda oda başkanları görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda konuşan Yozgat ESOB Başkanı ve Başkanı ve başkan adayı Latif Altın, birlikten gücün doğacağı anlayışıyla çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Yozgat genelinde bulunan tüm odalarımızı ziyaret edip birlik ve beraberlik çağrısında bulunuyoruz. En çok dikkatimi çeken olay bugüne kadar odalarımız hiç bir şekilde bir araya gelmemiş. Oysa birlikte her zaman güç vardır. Bizim başkan seçilmemiz ile birlikte tüm odalarımızla birlikte çalışıp hem esnafımızın hem de odamızın sorunlarını daha kolay çözebileceğiz” dedi.
4 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde başkan seçilmesi durumunda Yozgat ESOB ve bağlı kuruluşların başkan ve yönetim kurullarını bir araya toplayıp esnafların sıkıntılarını daha çabuk ve net çözüme ulaştırılması için toplantılar yapılacağını dile getiren Altın, “Bana verdiğiniz destekten dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Başkanlık koltuğuna oturduğumuz günden sonra sizlerle yine bir araya geleceğiz ve sorunların çözümü için tüm gücümüzle çalışmalarımızı omuz omuza devam ettireceğiz” dedi.
Yozgat ESOB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Mavili’de Latif Altın’a tam destek verdiklerini belirterek “Bildiğiniz üzere 04 mayıs 2014 tarihinde Yozgat Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği olağan genel kurulu yapılacaktır. Bugün burada il ve ilçelerimizi temsilen çıkardığımız ve desteklediğimiz Latif Altın’a olan güvenimizi ve gönül bağımızı yazılı basınla ve değerli okuyucularımızla paylaşmak istedik. Bu destek seçim gününe kadar artarak devam edecektir. Gücünü oturduğu koltuktan değil ,gücünü oturduğu koltuğa verebilecek genç , dinamik, dürüst esnaf ve sanatkarın alın terinin kıymetini bilen, birilerinin kuklası olmayıp, uzaktan idare edilen değil ,idare eden bir başkanla, ilçeleri Yozgat’tan kopartan değil ilçe ekonomilerini Yozgat’a getirmeye çalışacak bir başkanla Latif Altın’la bu seçimlerde beraberiz. Şu anda burada bulunan tüm oda yönetici arkadaşlara geldikleri için teşekkür ediyor. Seçimlerimizin şimdiden esnaf ve sanatkar camiası için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da kar ve tipi nedeniyle kapanan 354 köy yolu ulaşıma açıldı Ağrı’da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan 423 köy yolundan 354’ü, İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmasıyla yeniden ulaşıma açıldı. Yoğun kar yağışıyla birlikte bazı bölgelerde kar kalınlığı yer yer bir metreyi aşarken, yüksek rakımlı ve merkeze uzak köylerde ulaşım tamamen durma noktasına geldi. Tipinin zaman zaman şiddetlenmesi görüş mesafesini düşürdü. İl Özel İdaresi’nin 115 personel, 95 iş makinesi ve 8 mobil ekip ile yürüttüğü çalışmalar büyük bir özveriyle sürdürüldü. Kapanan yolların açılmasıyla birlikte köylerde yaşayan vatandaşlar il ve ilçe merkezlerine yeniden ulaşım imkânı buldu. Özellikle sağlık, gıda ve temel ihtiyaçlara erişim açısından hayati önem taşıyan köy yollarının açılması, kırsalda yaşayan vatandaşlara rahat nefes aldırdı. Bazı güzergahlarda yoğun rüzgar ve tipi nedeniyle açılan yolların tekrar kapanması üzerine ekiplerin aynı noktalara yeniden müdahale ettiği öğrenildi. Buna rağmen çalışmalar aralıksız devam etti ve birçok yerleşim yerinde günlük hayat yeniden hareketlenmeye başladı. 354 köy yolu ulaşıma açılırken, ulaşıma kapalı bulunan 69 köy yolunda ise İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü, hava şartlarının el verdiği ölçüde yolların açılması için yoğun çaba gösterildiği belirtildi.