YEREL HABERLER - 05 Mayıs 2015 Salı 09:08

AK Parti'li Adaylar Canlı Yayında Adana'nın Geleceğini Konuştu

A
A
A
AK Parti'li Adaylar Canlı Yayında Adana'nın Geleceğini Konuştu

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AK Parti’nin 13 yıllık iktidarı döneminde, Adana’ya 19.5 milyar TL’lik yatırım yapıldığını söyledi.
AK Parti Adana Milletvekili Adayları Necdet Ünüvar, Fatma Güldemet Sarı, Sadullah Kısacık, Talip Küçükcan, Mehmet Şükrü Erdinç, Esra Yalvaç, Mehmet Can, Mustafa Çalışkan, Asuman Tekin, Kasım Pamuk, Mehmet Faruk Bozkurt, Ramazan Demir, Mehmet Ay ve Hasan Berzan Toprak, TV A’da canlı yayınlanan "Gazeteci" programına konuk oldu. Adaylar, programda, gazeteciler Selahattin Sekin ve Nedim Soylu’nun yanı sıra vatandaşların sosyal medya üzerinden gönderdiği soruları yanıtladı.
Adana Milletvekili ve 1. sıra adayı Necdet Ünüvar, AK Parti’nin 13 yıllık iktidarı döneminde, merkezi hükümet tarafından Adana’ya yapılan yatırımların toplam tutarının 19.5 milyar TL’yi bulduğunu belirtti.
8000 yıllık tarihi boyunca 9 ayrı medeniyete ev sahipliği yapan Adana’nın, tarih boyunca bölgesine liderlik yaptığının altını çizen Ünüvar, "Dünyanın ilk hastanesi Yumurtalık’ta kurulmuş, ilk kol nakli bu kentte yapılmış. Lokman Hekim bu kentte yaşamış. Yani sağlık alanında liderlik yapmış bir kent. Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı’yla -ki 8 yılda tam 2 milyar varil petrol taşınmış- enerjide lider bir şehir. Tarımsal üretimde şu anda 7. sırada, ama çok küçük rakamlarla geride. Çok küçük adımlarla ilk 3’e girebilecek bir kent. Tarımda da lider olabilecek bir kent. İklimi olağanüstü, ulaşımı olağanüstü, Cenab-ı Allah tarafından adeta özel teşvikle yaratılmış bir kent. Böyle bir kenti tarihin derinliğinden geleceğe taşımak adına devletimiz şüphesiz yatırım yapacak. Biz Adana’yı gelecekteki o lider konumuna taşımak zorundayız" dedi.
Türkiye’nin en görkemli sağlık yatırımlarından birinin Adana’ya yapıldığını vurgulayan Ünüvar, "1 milyar TL’lik yatırımla şehir hastanesi yapılıyor. 6 tane olağanüstü hastaneden oluşan 5 yıldızlı otel konforunda bir tesis inşa ediliyor. Adana, tarihin kendisine biçtiği misyonun gereği olarak sağlıkta lider şehir olmak durumunda" diye konuştu.
Şehir hastanesinin sadece Adana’ya değil, çevresindeki illere ve ülkelere de sağlık hizmeti vereceğini kaydeden Ünüvar, "İnsanlar sağlık hizmeti almak adına bu şehre gelecekler. Sağlık hizmeti alacaklar, ama Adana’nın kebabını, şalgamını, insanını, sıcağını tanıyacaklar. Adana adeta doğal bir turizm platformu haline gelecek" şeklinde konuştu.
Şehir hastanesinin istihdama da önemli katkılar sağlayacağına dikkat çeken Ünüvar, "Bu hastanede binlerce insan çalışacak. Binlerce Adanalı’ya iş kapısı olacak. İlaveten sağlık turizmi potansiyeliyle bu şehrin taksicisi, lokantacısı, otelcisi, her kim ne iş yapıyorsa bundan istifade edecek ve ülkemiz döviz kazanacak. Adana’nın ciddi anlamda itibarını yükseltecek" dedi.
Birilerinin "AK Parti Adana’ya yatırım yapmadı" diye bir takım tezviratlarda bulunduğunu ifade eden Ünüvar, şunları söyledi:
"Türkiye’nin en büyük 3. adliye sarayını Adana’ya yapıyoruz. Bölge istinaf mahkemeleri gerçekten olağanüstü bir yatırım. Karataş’ta bir tarımsal liman projesini hayata geçiriyoruz Sayın Mehmet Şükrü Erdinç vekilimizle beraber. 33 bin kişilik stadyum yapıyoruz. Biz her alanda Adana’yı geleceğe hazırlamak durumundayız. Biz sadece bugünden sorumlu değiliz, Biz gençlerin geleceğinden de sorumluyuz. Adana’yı geleceğe hazırlamamız lazım. Bu topraklar çok bereketli topraklar. Bu topraklar Fatih Terim’i, Hasan Şaş’ı çıkarmışsa, yarın onların karizmasını aşacak insanlar da çıkaracaktır. Bu topraklar Yılmaz Güney’i, Abidin Dino’yu, Yaşar Kemal’i, Orhan Kemal’i, Ferdi Tayfur’u çıkarmışsa, başka değerleri de çıkaracaktır. Biz Adana’yı geleceğe hazırlamak adına bütün bu yatırımları yapıyoruz. Birileri ’AK Parti Adana’ya yatırım yapmadı’ diye bir takım tezviratlarda bulunuyor. Adana 13 yılda 19.5 milyar lira yatırım aldı. Birkaç gün önce Adana’yı ziyaret eden Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın 14 milyar lira yatırım aldığını söyledi. Nüfus aynı nüfus. Adana Antalya’dan 5.5 milyar lira fazla yatırım almış. Adana önümüzdeki dönem daha fazla yatırım alacaktır. Adana önümüzdeki dönemde hem bölgesinin tekrar lideri olacaktır hem de uluslararası anlamda lider olacaktır."
7 Haziran’da halkın, kendisine değişik değerler üzerinden hakaret eden muhalefet liderlerini cezalandıracağını düşündüğünü belirten Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "8 Haziran’dan itibaren de yeni anayasa, çözüm süreci ve başkanlık sistemi tartışmalarının alevlenerek artacağını düşünüyorum. Çünkü AK Parti’nin 330’un üzerinde, daha fazla sayıda milletvekili çıkaracağını düşünüyorum. Adana’ya gelirsek; 2019’a gelindiğinde Adana’dan hızlı trenle İstanbul’a rahatlıkla gidip geldiğimiz, şehir hastanesine dünyanın her tarafından insanın gelip tedavi gördüğü, güney kuşak yolunun bittiği ve orada bir sosyal dönüşüme yol açtığı, Ceyhan enerji endüstri bölgesinde ciddi yatırımların başladığı ve hızla devam ettiği, Ceyhan’da bir petrol borsasının oluştuğu, adliye sarayı ve bölge istinaf mahkemeleri inşaatlarının bittiği, Adanaspor ve Adana Demirspor’un Süper Lig’de top koşturduğu, 33 bin kişilik stadyumda dünya devleriyle karşılaştığımız, 2 milyar dolar civarında olan ihracatımızın 5 milyar dolara çıktığı bir Adana hayal ediyorum. Bu hayal aslında muhalefetin vaatleri gibi altı doldurulamayacak hayaller değil. Her biriyle ilgili ciddi olarak çalıştık, çalışacağız" diye konuştu.
Bir adayın, adaylığı sürecinde seçilene kadar nasıl çalışıyorsa, seçildikten sonra da öyle çalışması gerektiğini vurgulayan Ünüvar, "Bizim 14 adayımızın her biri hakikaten insanüstü gayret içinde. Her adayımızın sabah 08.00’da başlayan mesaisi gece saatlerine kadar devam ediyor. Bugün burada canlı yayında olmasaydık, bir ev toplantısında, bir sokakta mahalle toplantısında veya bir kahvehanede vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyor olacaktık. Adanalıya ulaştıkça Adanalı bizi daha çok bağrına basıyor. İnşallah 7 Haziran’dan sonra burada seçilecek arkadaşlarımız, gece gündüz 2019’a kadar çalışarak Adana’yı 30-35 yıldır özlediği ak belediyecilikle tanıştıracaktır" dedi.
Yerel yönetimlerin başarısızlığının, merkezi hükümetin yaptığı yatırımların üzerini örttüğünden yakınan Ünüvar, "Halkın algısı çok farklı. ’1550 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz’ diyorum, ’bütün dünyadan hasta çekme potansiyeliyle olağanüstü bir hastane yapıyoruz’ diyorum, bunu kafasında hayal etmesini sağlamaya çalışıyorum, vatandaş ’ayağıma taş takıldı, yol yok, kaldırım yok’ diyor. Belediyenin yapması gereken hususlarla ilgili konuları benim gündemime getiriyor. Benim oluşturduğum hayalle insanların yaşadığı gerçek arasında bir çelişki doğuyor. Bu çelişkiyi bizim ortadan mutlaka kaldırmamız gerekiyor. 2014’te bunu başaramadık. Maalesef Adanalı bize kılpayı da olsa belediyeyi vermedi. AK Parti mi kaybetti? Hayır, bütün samimiyetimle söylüyorum, Adana kaybetti. Merkezi hükümetle yerel yönetimler arasında ilişkiyi mutlaka sağlamamız gerekiyor. Adana’da AK Parti’li 4 belediyemiz var; Yüreğir, Ceyhan, Aladağ, Tufanbeyli ilçe belediyeleri. Bu belediyelerimiz, hükümetimizin de desteğiyle şu an da çok başarılı hizmetlere imza atıyorlar" diye konuştu.
Programda diğer adaylar da, 7 Haziran seçimlerine yönelik çalışmalarını ve seçildikten sonra hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlattı.
Programda AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ve Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik de soruları yanıtladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Polise çarpıp kaçan şahıs, olay yerine gelince yakayı ele verdi: 1’i polis 2 yaralı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bir şahıs, araç inceleyen polis memuruna ve bir vatandaşa çarpıp kaçtı. Olaydan yarım saat sonra merak edip olay yerine gelen şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, yapılan kontrollerde şahsın 2.83 promil alkollü ve ehliyetsiz olduğu belirlendi. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Germir Mahallesi Hulusi Akar Bulvarı’nda meydana gelen olayda, Serdar T., yönetimindeki 38 ST 608 plakalı otomobille başka bir araçta inceleme yapan polis memuru S.T.’ye ve Ö.B.’ye çarparak, kaçtı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak, Serdar T.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Sağlık ekipleri de yaptıkları ilk müdahalenin ardından polis memuru S.T. ve Ö.B.’yi ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı. Olaydan yaklaşık yarım saat sonra merak edip olay yerine gelen Serdar T., polis ekiplerinin dikkatiyle yakalandı. Serdar T. ekipler tarafından gözaltına alınırken, yapılan kontrollerde Serdar T.’nin 2.83 promil alkollü olduğu ve alkol nedeniyle daha önceden 3 kez ehliyetinin alındığı belirlendi. Serdar T.’ye ‘alkollü araç kullanmak’ ve ‘ehliyetsiz araç kullanmak’ suçundan toplamda 37 bin 356 TL idari para cezası yazıldı. Gözaltına alınan Serdar T. işlemler için karakola götürüldü.
Kilis Kilis’in yeni Valisi Ömer Kalaylı oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla hazırlanan ve 7 Ocak 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Kilis Valisi değişti. Kararname kapsamında Kilis Valisi Tahir Şahin, Trabzon Valiliği’ne atanırken, Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı Kilis’in yeni Valisi oldu. Kilis Valiliği’ne atanan Ömer Kalaylı kimdir? 1979 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Ömer Kalaylı, ilk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Kalaylı, 2003 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Gaziantep Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı. Adaylık sürecinde Yavuzeli ve Araban Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunan Kalaylı, Ankara TÖMER’de Fransızca dil eğitimi aldı. 25 Eylül 2004 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıl süreyle Fransa’ya gönderilen Kalaylı, Franche-Comté Üniversitesine bağlı CLA Dil Okulunda Fransızca eğitim gördü. Bu süreçte Paris’te ENA cole Nationale d’Administration bünyesinde düzenlenen ve "Fransa’da Valilik Kurumu, Adem-i Merkeziyet, Yönetimin Modernleşmesi ve Devlet Reformu" konularını kapsayan eğitim programına katıldı. Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarıyla tamamlayan Ömer Kalaylı, kura ile Gaziantep’in Karkamış ilçesine atanarak yaklaşık 1 buçuk yıl görev yaptı. Daha sonra sırasıyla Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kaymakamlığı (2007-2009), Sivas’ın Gürün ilçesi Kaymakamlığı 2009-2013, Sivas Vali Yardımcılığı 2013-2016, Sakarya Akyazı Kaymakamlığı (2016-2018), Uşak Vali Yardımcılığı ve Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Gaziantep Şehitkamil Kaymakamlığı 2019-2022 görevlerinde bulundu. Kalaylı, 21 Aralık 2014 tarihinde İçişleri Bakanlığı’nca Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen ve Çin’in yönetim sistemi konulu kısa dönem yurt dışı eğitim programına katıldı. İkinci üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümünde 2016 yılında tamamlayan Kalaylı, aynı üniversitenin Sosyoloji Bölümünden ise 2022 yılında mezun oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Ömer Kalaylı, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.