- 18 Şubat 2023 Cumartesi 15:47

Adana’da yıkılan ve 418 kişiye mezar olan bina enkazları dron ile görüntülendi

A
A
A
Adana’da yıkılan ve 418 kişiye mezar olan bina enkazları dron ile görüntülendi

Adana’da depremde yıkılan ve 418 kişiye mezar olan 11 binanın enkaz kaldırma çalışması tamamlanırken, deprem anında binadan son anda çıkan bir genç kız enkaz arasında fotoğraflarını arıyor.

Adana’da depremde yıkılan ve 418 kişiye mezar olan 11 binanın enkaz kaldırma çalışması tamamlanırken, deprem anında binadan son anda çıkan bir genç kız enkaz arasında fotoğraflarını arıyor.


Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Adana’da merkezde 11 bina Tufanbeyli ilçesinde ise 2 bina yıkılırken, 418 kişi hayatını kaybetti. Depremde 148 bina da ağır hasar alarak yıkım kararı çıktı. Merkez Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı, Yurt ve Huzurevleri Mahallesinde yıkılan 11 binanın ise enkaz kaldırma çalışması tamamlandı. Binalardan geriye ise sadece moloz yığınları ve demirler kaldı. 11 binadan geriye kalan enkaz dron ile görüntülendi. İkinci depremde yarısı daha sonra ise kontrollü olarak diğer yarısı yıkılan ve 13 kişiye mezar olan Mete Apartmanında ise ilk depremde binadan çıkarak son anda hayatını kurtaran Damla Kezire ailesiyle birlikte enkaza geldi. Aile enkaz başında geriye kalanlara bakarken genç kız ise enkaz arasında fotoğraflarını aradı. İlk deprem biter bitmez binadan çıktığını ve canını kurtardığını şimdi ise çok garip duygular içinde olduğunu söyleyen Kezire, manevi değeri yüksek olan fotoğraflarını bulmaya çalıştığını dile getirdi. Adana’da yıkılan binaların yanı sıra 148 binaya da ağır hasar raporu verildi. Bu binalardan ise vatandaşların taşınma telaşı başladı. Bir çok binanın önünde taşıma şirketlerinin asansörleri bulunuyor. Bir çok aile ağır hasar alan binalardaki eşyalarını kurtarma telaşında.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Isınmak için arabaya girdi araç yanınca feci şekilde can verdi Kağıthane’de ısınmak için tamirhanenin önünde tamir için otomobile giren evsiz şahıs, otomobilde çıkan yangın sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Olay 03.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çavdar Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yaşayan evsiz bir kişi soğuk havada ısınmak için tamirhane önünde tamir edilmesi için bırakılan otomobilin kırık camından içeri girdi. Bir süre sonra araçta henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu bilincini kaybeden şahıs yanan otomobilin içinde feci şekilde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangını gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangını söndüren itfaiye otomobilin içindeki cansız bedeni görünce polis ekiplerine haber verdi. Yanan aracın olduğu yere çok sayıda polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yanan otomobilin sahibi ve tamirhanede çalışan tamirci çağrıldı. Olay yerinde alınan ilk ifadelere göre otomobilin 1 aydan fazla süredir tamirhanede beklediği, camının kırık olduğu öğrenildi. Isınmak için araca girdi yanarak hayatını kaybetti Olay yeri inceleme ekipleri yangının neden çıktığını ve hayatını kaybeden sokakta yaşayan kişinin hayatını neden kaybettiği üzerine incelemede bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından hayatını kaybeden şahsın bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otomobilin içinde cenin pozisyonunda bulunan evsiz şahsın civarda sokakta yaşadığı ısınmak için daha önce başka arabaların da içine girdiği öğrenilirken yanan aracın içine de soğuk havadan korunmak için girdiği tahmin ediliyor. Yetkililer hem yangın hem de hayatını kaybeden şahıs için inceleme başlattı.