GENEL - 02 Mart 2012 Cuma 10:02

"JAMES BOND" ADANA`DA "MOTOR" DEDİ

A
A
A
"JAMES BOND" ADANA`DA "MOTOR" DEDİ

"James Bond" serisinin son filmi olan "Skyfall"in 13 dakikalık çekimine Adana’da start verildi.
"007 James Bond" serisinin 25’inci filmi olan 90 dakikalık "Skyfall"in ilk 18 dakikasının çekimlerine Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde dün başlandı. Filmin 13 dakikasının çekileceği Adana’da 4-5 vagonlu bir trene yüklenen iş makineleri ve filmin aksiyon sahnelerinde kullanılacak olan otomobiller hazırlandı. Senaryo gereği trenin hemzemin geçitte otomobillere çarptığı çekimler nedeniyle yaklaşık 3 saat Yüreğir’de hemzemin geçitte geçişler kontrollü olarak verilirken, hemzemin geçidin alarmı sürekli
yanarak ikaz verdi. Çevredeki vatandaşlar da çekimlere yoğun ilgi gösterdi. Özellikle çocuklar, çekilecek sahneleri görmek için büyük çaba harcadı. Çocuklar çekimleri izleyebilmek için tren yolunun kenarındaki tellere tırmandı. Vatandaşlar da yolun kenarında çekimleri izlemek için uzun süre bekledi. İlginin yoğun olacağını tahmin eden film ekibi ise, çekimleri yaklaşık 20 kadar özel güvenlik görevlisinin eşliğinde gerçekleştirdi.
Çocuklar ve vatandaşlar, James Bond’u görecekleri için çok heyecanlı olduklarını, filmi merak ettikleri için geldiklerini belirttiler. Bazı vatandaşlar ise, James Bond’u tanımadıklarını söylediler.
Yüreğir’deki çekimler sona ererken, yaklaşık 2.5 ay Adana’da Kasım Gülek, Varda Köprüsü, Belemedik, Yakapınar gibi yerlerde çekimlerin yapılacağı filmin başrol oyuncusunun da Varda Köprüsü çekimleri sırasında sete katılacağı öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, kelepçe takılınca gülerek polis aracına gitti Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyük Bölcek Caddesi istikametine seyreden F.A. (30) idaresindeki otomobili durdurdu. Trafik ekipleri tarafından ehliyet, ruhsat ve araç sorgulaması yapılan otomobilde asayiş ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada otomobil içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Bunun üzerine sürücü polis ekiplerince gözaltına alınırken, kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” deyip arkasını dönerek tepki gösterdi. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan ve yüzünün görünmesini istemeyen sürücü, kafasına ceketinin kapüşonunu takarak 2 kolunda bekçilerle gülerek polis aracına gitti. Otomobil, sürücünün bir yakınına teslim edilirken gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak ve adli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.