ÇEVRE - 08 Mayıs 2025 Perşembe 09:43

Alt geçit göle döndü, büyükşehir suyu tahliye etmeyince vatandaş balık avladı

A
A
A

Adana’da 13 gün önce yağan yağmurda göle dönen alt geçidin suyu Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bir türlü çekilmeyince bir vatandaş balık avlayarak tepkisini dile getirdi.

Adana’da 26 Nisan’da etkili olan yağmur birçok noktada su baskınlarına neden olurken, Alparslan Türkeş Bulvarı’nda metro nedeniyle vatandaşların karşıya geçmesi için yapılan alt geçit de sular altında kaldı. Vatandaşlar durumu Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekiplerine bildirdi. Geleceklerini söyleyen ekipler, aradan 13 gün geçmesine rağmen bir türlü gelip suyu tahliye etmedi. Vatandaşlar, en az 2 kilometre yürüyerek bir sonraki alt geçitten karşıya geçmek zorunda kalıyor.

Alt geçitteki suyun çekilmemesine tepki gösterip balık avladı

Belediyeye tepki gösteren Mehmet Emin Kazan, alt geçitteki suya olta atıp balık avladı. Kazan, "Yukarıdan baktım, su derin görünüyordu. ’Balık tutayım’ dedim. İki saattir buradayım ama hiç balık tutamadım. Burası 15 gündür böyle sular altında kalmış durumda ve insanlar karşıya geçemiyor. Biz de mizah olsun diye balık tutmaya çalışıyoruz" dedi.

Ömer Erciyes isimli vatandaş ise suyun tahliye edilmemesine tepki göstererek, "Alt geçide geldik ancak su dolduğu için karşıya geçemedik. Yağmurdan beri böyle kalmış, sanırım 15 gün oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne mutlaka bildirilmiştir ama henüz bir çözüm yapılmamış. Ben de biraz yürüyüş yapayım dedim, fakat su yüzünden karşı tarafa geçemedim" diye konuştu.

Ahmet Bircan, "Karşıya geçmek istedim ama alt geçidin suyla dolu olduğunu görünce başka bir yolu kullanmak zorunda kaldım. Burası tam bir rezalet. Göle dönmüş, üstelik kötü de kokuyor. Büyükşehir Belediyesi’ne şikayet edenler olmuş, ancak henüz bir müdahale yok. Artık buradan geçmek için sandal lazım. Oltam olsa balık bile tutardım. Metro inşaatında balık avlayanlar vardı, burası da ondan farksız" dedi.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin şüpheli ölümüyle ilgili 4 tutuklama Fatih’te 3 gün beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin ölümü üzerine gözaltına alınan anne, baba, anneanne ve dede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 30 Aralık’ta Fatih’te meydana gelmişti. İddiaya göre dini nikahlı Y.Y. ve B.Y.’nin 5 Kasım’da dünyaya gelen bebekleri 30 Aralık 2025 tarihinde hayatını kaybetmişti. Anne Y.Y.’nin bebeğinin hareketsiz durduğunu fark etmesi üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine haber vermişti. Yapılan ilk incelemelerde bebeğin 5 Kasım 2025’te İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldiği belirlenmişti. 7 Kasım’da ise 3 kilo 200 gram ağırlığında taburcu edilen bebeğin, hayatını kaybettiği gün yaklaşık 2 kiloya düştüğü ve karın bölgesinde içe çökme olduğu tespit edilmişti. Anne Y.Y.’nin evde dini nikahlı eşi B.Y., annesi A.Y. ve Y.E.Y ile beraber yaşadığı, bebeğin saat 08.00 sıralarında öldüğü ancak ambulansın 12 saat sonra arandığı öğrenilmişti. 19 yaşındaki Y.Y.’nin çelişkili ifade vermesi üzerine, annenin bebeği 3 gün beslemediğini söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Y.Y., B.Y. ile aynı evde yaşayan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. "kasten öldürme" suçundan gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri biten 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından anne Y.Y., baba B.Y, anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili ’kasten öldürme’ suçundan başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.