ASAYİŞ - 06 Temmuz 2023 Perşembe 10:45

Borçlarını ödemek için yediemine verdikleri araçları kayboldu

A
A
A
Borçlarını ödemek için yediemine verdikleri araçları kayboldu

Adana’da 2 kişi borçlarını ödemek için yediemine verdikleri araçlarını bulamayınca polise şikayette bulundu.


İş adamı Ömür Öztürk (51) SGK’ya olan borcu nedeniyle aracını yediemine verdi. İş adamı Cengiz Tatar’da iflas edip icra gelince kamyonunu yediemine teslim edip satılıp icrasının kaldırılmasını istedi. Ancak satış zamanı geldiğinde araçları almak isteyen vatandaşlar yediemine gelerek iki aracı da görmek istedi. İddiaya göre alıcı şahıslar satın almak istedikleri araçları yedieminde bulamadı. Ayrıca vatandaşlar yedieminde muhatapta bulamadı. Bunun üzerine alıcılar, araç sahiplerine arayıp bilgi verdi. Ayrıca SGK ve İcra Müdürlüğü de yediemine gelip araçların olup olmadığı konusunda tespit yaptı.


İş adamı Öztürk, aracın yedieminde olmadığını öğrenince şok olduğunu belirterek, “Ben bir süre önce SGK borcumu ödemek için kendi rızamla aracımı satılması için yediemine teslim ettim. Buna dairde belge aldım. Ancak dün aracı satın almak isteyen vatandaş yediemine gelip aracı bulamayınca beni aradı. Ben de aracın olmadığını böyle öğrendim. Yediemine geldim muhatap yok burası terk edilmiş. Bu nasıl olur aklım almıyor. Burası yediemin diye aracı teslim ediyoruz araç yok. Ben haklarımı aramak için polise şikayetçi olacağım” dedi.


Bir diğer mağdur Tatar ise iflas ettiğini icralık olduğunu, icranın kalkması için kamyonunu yediemine verdiğine değinerek, “Ancak yedieminde kamyonumuz yokmuş. Bize haber geldi. Biz de Gaziantep’ten buraya geldik. Şimdi yedieminde kamyonu arıyoruz gerçekten kamyon yok. Bu nasıl olur anlamadım. Burada kimse yok. Burası terk edilmiş, Ben zaten iflas ettim bittim. Plastik kasa imalatı yapıyordum. Kamyonu satıp borçlarımı ödeyip biraz rahatlamak istiyordum. Şimdi kamyonda yok. Ne yapacağımı bilmiyorum” diye konuştu.


Borçlarını ödemek için yediemine verdikleri araçları kayboldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da kendi kendine yeten belediyecilik modeli Kendi kendine yeten belediye misyonunu benimseyerek çalışmalarını sürdüren Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, üretim tesislerini ziyaret etti. Başkan Doğan, "Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin bir şekilde yürütürken, elde ettiğimiz tasarrufu daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üretim tesislerimiz, kendi kendine yeten belediyecilik vizyonumuzun sahadaki en güçlü yansımasıdır" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi asfalt üretiminden hasır çelik üretimine, kilit parke üretiminden beton santrallerine birçok alanda üretim yaparak altyapı ve üstyapı yatırımlarına hız kazandırırken, şehrin ekonomisine de katkı sunuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin taş ocakları, konkasör tesisleri, doğaltaş elemanları fabrikası, beton santralleri, PMT santrali, asfalt plentleri, kilit parke ve bordür fabrikası, hasır ve çelik fabrikası gibi üretim tesisleri bulunuyor. Bu tesislerde 2025 yılında 1 milyar 99 milyon 663 bin 340 TL’lik üretim yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan üretim tesislerini ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Başkan Doğan; Doğaltaş Üretim Fabrikası, Adalar Şantiyesi, Toybelen Asfalt Plenti, İlkadım Beton Santrali, Canik Yılanlıdere Şantiyesi, Tekkeköy Kilit Parke Bordür ve Çelik Hasır Fabrikası’nı ziyaretinde çalışanlarla sohbet etti, yürütülen çalışmaları yakından takip etti. Ziyaretlerin ardından değerlendirme yapan Başkan Halit Doğan, "Büyükşehir Belediyemize bağlı birçok üretim tesisimiz ile şehrimize değer katmaya devam ediyoruz. Kendi kendine yeten belediye vizyonumuzla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Kendi üretim gücümüz sayesinde maliyetleri düşürüyor, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin sürdürürken elde ettiğimiz tasarrufu ise daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üreten belediye güçlü şehir anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.