ASAYİŞ - 08 Mayıs 2025 Perşembe 09:51

Duvara tırmanıp böyle kablo çaldı, yakalanıp tutuklandı

A
A
A
Duvara tırmanıp böyle kablo çaldı, yakalanıp tutuklandı

Adana’da geceleri sokaklarda keşif yaparak evlerin duvarlarına tırmanarak hırsızlık yapan şüpheli, güvenlik kameralarından tespit edilerek yakalanıp tutuklandı.


Alınan bilgiye göre, ilk olay 14 Nisan saat 02.00 sıralarında Gülbahçesi Mahallesi’nde meydana geldi. Yüzünü kapüşonla gizleyerek sokakta keşif yaptığı belirlenen S. A., bir süre sonra F.A.’ya ait evin duvarına tırmandı. Bahçede, merdiven üzerinde duran içinde 100 metre elektrik kablosu ve matkap bulunan çuvalı fark eden şüpheli, duvardan atlayarak çuvalı alıp kaçtı. O anlar, sokakta bulunan bir güvenlik kamerasına yansıdı.


İkinci olay ise 20 Nisan’da Akkapı Mahallesi’nde yaşandı. Z.Z.’ye ait inşaat halindeki evin duvarına tırmanan şüpheli., avluda bulunan yaklaşık 300 metre uzunluğundaki elektrik kablosunu çaldı. Bu olayda güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, şüphelinin çaldığı kablolarla evin duvarı üzerinden yürüdüğü anlar da net şekilde yer aldı.


Her iki olayın bildirilmesi üzerine Asayiş Şube Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri çalışma yaptı. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis tespit ettikleri S.A.’yı saklandığı evde operasyonla yakaladı. Emniyetteki ifadesinde çaldığı malzemeleri tanımadığı bir kişiye sattığını itiraf eden şüpheli adliyeye sevk edildi.


Adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaelispor’dan Filistin’e destek Filistin’deki katliamların durdurulması amacıyla İstanbul Galata Köprüsü’nde düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine katılan Kocaelispor Kulübü, Gazze halkına destek verdi. Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve katliamların durdurulması çağrısında bulunmak amacıyla düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine Kocaelispor Kulübü de katılarak destek verdi. İstanbul Galata Köprüsü üzerinde gerçekleştirilen mitingde, 400’ün üzerinde sivil toplum kuruluşu ile çok sayıda futbol kulübü yer aldı. Yoğun katılımın olduğu mitingde, Filistin halkına yönelik saldırıların sona erdirilmesi, sivillerin korunması ve uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi yönünde mesajlar verildi. Ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla bir araya gelen vatandaşlar, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında sürdürdüğü saldırılara tepki gösterdi. Mitinge katılan Kocaelispor Kulübü Başkanı Recep Durul, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ile birlikte Galata Köprüsü üzerinde yerini aldı. Kocaelispor camiası adına mitinge katıldıklarını belirten Durul, Filistin’de yaşananların yalnızca bölgesel sorun değil, tüm insanlığın vicdanını ilgilendiren mesele olduğunu vurguladı. Sporun birleştirici gücüne dikkat çeken Durul, Kocaelispor olarak mazlumun yanında, zulmün karşısında durmaya devam edeceklerini ifade etti.