ASAYİŞ - 14 Şubat 2026 Cumartesi 16:56

Kozan’da sel sularında mahsur kalan araçları ekipler kurtardı

A
A
A
Kozan’da sel sularında mahsur kalan araçları ekipler kurtardı

Adana’nın Kozan ilçesinde, sağanak yağış sonrası Bucak Sumbas Çayı’nın taşması sonucu Bulduklu yolunda mahsur kalan otomobiller kurtarıldı.


Sel suları içinde kalan araçların imdadına Kozan Belediyesi AKOM, YAK ve itfaiye ekipleri yetişti. Yusuf Akkuş’a ait 74 DA 152 plakalı otomobil, pikap, traktör ve arazi araçlarıyla bulunduğu yerden kurtarıldı. Öte yandan, 46 N 2554 plakalı Mustafa Uçak’a ait otomobil de suların içinden çıkarıldı. Bölgede su baskınlarının etkili olduğu alanlarda ekiplerin çalışmaları sürüyor.



Kozan’da sel sularında mahsur kalan araçları ekipler kurtardı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Bu laleleri gözleri gibi koruyorlar Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Değişören mahallesi, ilkbaharla birlikte çiçek açan ve yörede ‘Turşail’ olarak isimlendirilen ters lalelerle süslendi. Nadide bitkiye çok değer veren yöre halkı tarafından laleleri adeta gözleri gibi korunuyor. Bazı bölgelerde "Ağlayan gelin" ya da "Hüzün çiçeği" olarak da bilinen endemik tür ters laleler, kanunen koruma altında da bulunuyor. Türkiye genelinde 43 türü bulunan ve bunlardan 20’si endemik olan laleyi koparanlara 700 bin liralı cezai işlem uygulanacağı belirtilerken Değişören mahallesi halkı, bu bilinçle hareket ediyor. Her yıl nisan ve mayıs aylarında çiçek açan laleler, kısa ömürlerinde renkleri ve duruşları ile çevresine büyük güzellik katıyor. Mahalle sakinlerinden Selami Özdemir, ters lalelerinden açması ile geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu ilkbaharda da mutlu olduklarını anlattı. Gerek kendiliğinden yetişen ve gerekse soğanları ile sayıları artan lalelerin uzun yıllardır köy mezarlığı başta olmak üzere birçok evin bahçesinde, çevrede yetiştiğini anlatan Özdemir, "Biz bu lalelerin kıymetini elbette biliyoruz. Bu laleler mahallemize ayrı bir renk katıyor. Koparmanın cezasını da biliyorum, ama zevkle koruyoruz. Her yıl yaklaşık 20 günlük bir sürede mahallemizin birçok yeri bu laleler ile süsleniyor. Eskiden köy içinde daha fazla vardı, ama bu yıllarda sayılarında bir azalma var. Biz yöremizde bu laleye ‘Turşail’ ismini veriyoruz" dedi.