POLİTİKA - 27 Eylül 2024 Cuma 16:24

Bakan Tekin, Besni Eğitim Bayramı’na katıldı

A
A
A
Bakan Tekin, Besni Eğitim Bayramı’na katıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adıyaman’ın Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen dünyanın ilk ve tek eğitim bayramı olma özelliğini taşıyan ve bu yıl 26’ncısı kutlanan Besni Eğitim Bayramı etkinliklerine katıldı.


Besni ilçe merkezinde düzenlenen Besni Eğitim Bayramı kutlamaları Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Vali Osman Varol, milletvekilleri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla başladı.


Programda konuşan ve bu tür etkinliklerin öneminden bahseden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bizim geleneklerimiz, bazı özel günlerimiz var. Mesela düğünümüzü hiç unutmayız, düğün tarihimiz, evlilik tarihimizi, aynı şekilde erkekler askere gittiği tarihi hiç unutmaz, biz bu sene bir uygulama başlattık, dedik ki çocuklarımız bundan sonra okula başladıkları tarihi unutmasınlar.


Türkiye genelinde çocuklarımız açısından okula başlama bayramı gibi kabul edilsin istedik bu yıl okula başlayan yaklaşık 1,5 milyona yakın öğrenciye bir mektupla bunu bir bayram havasında hatırlamalarını, hayatının ilerleyen dönemlerinde okula başladığı günün anısına böyle bir belgeyi saklamalarını istedik. Bu açıdan baktığımızda da bizim arzu ettiğimiz şeyle de örtüşen bir uygulamaydı o yüzden katıldık iyi ki de gelmişim çok sağ olun çok teşekkür ediyorum. Biraz önce buraya girerken öğrenci arkadaşlarımız bir talepte bulundular. Biz geçen yıl başlatmıştık LGS sınavına giren çocuklarımız deprem bölgesinde Türkiye’nin neresinde hangi okulu tercih ederlerse etsinler şube başı ilave iki kontenjan tanımıştı geçtiğimiz yıl tanıdığımız kontenjanın yarısı kullanıldı. Deprem bölgesindeki arkadaşlar tarafından bu yılda yine aynı uygulamaya devam ettik. Birer öğrenci ile elimizden geldiğince yaraları sarmak için üstümüze düşeni yapmaya çaba sarf ediyoruz. Ben bu eğitim bayramına ilk günden bu zamana kadar katkı veren bu fikri gündeme getiren destek olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Bakan Tekin, Besni Eğitim Bayramı’na katıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Zeyyat Kafkas: "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarının yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey olmadığını belirterek, "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" dedi. Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Trabzonspor’un sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından Kulüp Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kafkas, yaptığı açıklamada, Öztürk’ün ifadelerinin gerçekleri çarpıttığını belirterek, "Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiğimiz maçtan sonra Metin Öztürk’ün hadsiz ve gerçekleri çarpıtan açıklamaları, yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey değildir" dedi. Trabzon’da misafirperverliğin her zaman ön planda olduğunu vurgulayan Kafkas, "Her şeyden önce bilinmelidir ki; Trabzon’a gelen herkese bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kulübümüzün vakarına yakışır şekilde misafirperverlik gösterilir. Bu bizim kültürümüzdür" ifadelerini kullandı. Açıklamasında Galatasaray cephesini etik dışı davranmakla suçlayan Kafkas, şu ifadelere yer verdi: "Ancak hiç kimse, kendi kirli hesaplarının doğurduğu sonuçları Trabzonspor’a ‘çirkinlik’ yaftası yapıştırarak gizleyemez. Metin Öztürk’ün ‘çirkinlik’ diye tarif etmeye çalıştığı tablo, bizzat temsil ettiği anlayışın ürünüdür. Çünkü asıl çirkinlik; sözleşmesi devam eden oyuncularla kulübünü devre dışı bırakarak gizli görüşmeler yapmaktır. Asıl çirkinlik; milli takım kampında, gözlerden uzak temaslarla futbolcumuzun aklını çelmeye kalkmaktır. Asıl çirkinlik; yöneticilerin ofislerinde oyuncu çağırıp gizli planlarla iş bitirmeye çalışmaktır. Asıl çirkinlik; etik değerleri ayaklar altına alıp sonra dönüp ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır." Bir oyuncu transferi üzerinden de eleştirilerini sürdüren Kafkas, "Asıl çirkinlik, bizim anlaşma sağladığımız 18 yaşındaki bir oyuncuya sonradan daha yüksek para teklif edip transferi o şekilde bozmaktır. Asıl çirkinlik, bununla da yetinmeyip bu akşam çıkıp utanmadan, sıkılmadan, pişkin pişkin ‘parasını verip aldık’ diyebilecek kadar aciz bir duruma düşmektir" dedi. Trabzonspor’un hiçbir kulübü düşman olarak görmediğini belirten Kafkas, "Fakat Trabzonspor’un hukukuna, emeğine ve onuruna yönelik bir müdahale varsa, orada tavrımız da duruşumuz da nettir. İhaneti ‘transfer politikası’, kurnazlığı ‘yöneticilik’, organize temasları da ‘doğal süreç’ gibi göstermeye çalışanlara karşı susacak, el uzatacak, yan yana gelecek değiliz" ifadelerini kullandı. Kafkas, açıklamasının sonunda, "Metin Öztürk, kamuoyu önünde hamasi cümleler kurmadan önce, bu noktaya nasıl gelindiğinin muhasebesini önce kendi vicdanında yapmalıdır. Bugün konuşulan mesele, kimsenin kimseyi nasıl karşıladığı değil; kimin neyi, ne kadar hak ettiği meselesidir" diyerek sözlerini tamamladı.