GÜNDEM - 19 Şubat 2024 Pazartesi 14:14

Kazada ölen polis memurunun cenazesi düzenlenen törenle memleketine gönderildi

A
A
A
Kazada ölen polis memurunun cenazesi düzenlenen törenle memleketine gönderildi

Adıyaman’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Polis Memuru Furkan Erkuş’un cenazesi, düzenlenen tören sonrası memleketine uğurlandı.


Edinilen bilgilere göre, Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli Polis Memuru Furkan Erkuş (25) idaresindeki 01 AGA 962 plakalı otomobil, gece geç saatlerde Atatürk Bulvarı 400 Yataklı Hastane Kavşağı yakınlarında kontrolden çıkarak takla atmış ve daha sonra dere yatağına yuvarlanmıştı. Meydana gelen kazada polis memuru Furkan Erkuş olay yerinde hayatını kaybetmiş ve araçta bulunan Çevik Kuvvet Müdürlüğü kadrosunda komiser olarak görevli Güven K. yaralanmıştı. Cenazesi ekipler tarafından çıkarılarak Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan Furkan Erkuş’un cenazesi tamamlanan işlemlerin ardından Adıyaman Çevik Kuvvet Müdürlüğüne getirilerek tören düzenlendi.


Törene, Adıyaman Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, İl Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hikmet Uz, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, kurum müdürleri, STK temsilcileri, polis ve jandarma ekipleri ile hayatını kaybeden Furkan Erkuş’un yakınları katıldı. Burada düzenlenen tören ve duaların ardından Furkan Erkuş’un cenazesi defnedilmek üzere memleketi Elazığ’a gönderildi.


Öte yandan Furkan Erkuş’un babasının yaklaşık 1 yıl önce hayatını kaybettiği, annesinin ise kanser tedavisi gördüğü belirtildi.


Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.



Kazada ölen polis memurunun cenazesi düzenlenen törenle memleketine gönderildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Uzun namlulu katliamda soruşturma derinleşti: Tutuklu sayısı 8’e yükseldi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği eğlence mekanına yönelik uzun namlulu silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıkarken, operasyonların devamında yakalanan şüphelilerden 2’si tutuklandı, 2’si ev hapsi cezası aldı. Olayla ilgili tutuklu sayısı 8’e yükseldi. Ömerağa Mahallesi’nde 27 Mart’ta saat 00.30 sıralarında bir eğlence mekanına otomobille gelen kişi veya kişilerce ateş açılmıştı. Saldırıda işletme sahibi Volkan Berberoğlu (42), Cem Özer (49), emekli polis memuru Talip Çakır ile C.S. ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi yaralanmıştı. Hastaneye sevk edilen yaralılardan Özer, Berberoğlu ve Çakır, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Tedavileri süren diğer 2 yaralıdan birinin ise durumunun ciddiyetini koruduğu bildirilmişti. Hayatını kaybeden Berberoğlu’nun cenazesi Düzce’nin Akçakoca ilçesinde, Özer’in cenazesi İzmit’te, Çakır’ın cenazesi ise Sakarya’nın Karasu ilçesinde toprağa verilmişti. 91 kamera, 1844 saat görüntü incelendi Olayın ardından Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nün farklı birimleri tarafından geniş çaplı çalışma başlatıldı. Olay yeri ve çevresindeki güzergahlar ile otoyollardaki güvenlik sistemleri mercek altına alındı. Toplam 91 ayrı KGYS ve iş yeri kamerasına ait 1844 saatlik görüntü titizlikle incelendi. Yapılan analizlerde şüphelilerin İstanbul’dan geldikleri ve saldırıdan yaklaşık 5 gün önce İzmit’e gelerek keşif yaptıkları tespit edildi. İlk operasyonda 6 tutuklama Elde edilen bulgular doğrultusunda organize şekilde hareket ettikleri değerlendirilen şüphelilere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, biri Azerbaycan uyruklu olmak üzere toplam 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edilirken, 6’sı tutuklandı, 2’sine yurt dışı çıkış yasağı getirildi, 1 şüpheli ise ev hapsi kararıyla serbest bırakıldı. Operasyon genişledi 4 şüpheli daha yakalandı Soruşturmayı derinleştiren ekipler, 31 Mart’ta İstanbul ve Sakarya’da belirlenen adreslere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonlarda 4 şüpheli daha yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden C.C.D ve S.S isimli şahıslar ev hapsi alırken, Ü.D ve N.A isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklu sayısı 8’e yükseldi Soruşturma kapsamında gerçekleştirilen operasyonların ardından toplam gözaltı sayısı 13’e ulaşırken, tutuklu sayısı ise 8’e yükseldi. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü öğrenildi.