POLİTİKA - 05 Ekim 2024 Cumartesi 13:58

Milletvekili Şan, köylerdeki vatandaşlarla bir araya geldi

A
A
A
Milletvekili Şan, köylerdeki vatandaşlarla bir araya geldi

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Doç. Dr. İshak Şan, Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Dot, İslamköy, Ortanca, Sarısu, Arılı, Büyükbey, Çaybaşı ve Ovacık Köylerini ziyaret etti.


Köy sakinleri ve muhtarlarla köy konaklarında bir araya gelen Milletvekili Doç. Dr. Şan, muhtarlardan köyün sorunlarını dinleyerek, köylerdeki ihtiyaç ve yapılacak yatırımlarla ilgili istişarelerde bulundu.


Ziyaret ettiği köylerdeki vatandaşların sıkıntılarını, ihtiyaç ve taleplerini dinleyen Milletvekili Doç. Dr. Şan, sorun ve taleplerin çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaların ivedilikle yapılacağını söyledi.


Milletvekili Şan, “Halkımıza hizmetlerin en iyisini sunmak, sıkıntılarını gidermek ve taleplerini karşılamak için her zaman görevimizin başında, vatandaşımızın her daim yanındayız. AK Parti teşkilatları olarak bizim tek gayemiz halkımızı, devletimizin tüm imkânlarından faydalandırmak ve onların iyi bir yaşam standartlarına kavuşmasını sağlamaktır. Bu anlamda bütün teşkilatlarımızla birlikte var gücümüzle hizmet etmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.


Milletvekili Şan’a köy ziyaretlerinde AK Parti Kahta İlçe Başkanı Av. Gaffar Çelebi, Adıyaman İl Genel Meclisi Üyesi Turan Yıldırım, Mustafa Kavak, Kahta Gençlik Kolları Başkanı Furkan İnsan ve il özel idare yetkilileri eşlik etti.



Milletvekili Şan, köylerdeki vatandaşlarla bir araya geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Ateş savaşçılarının zorlu yarışları başladı Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Ormancılık Yarışmaları (TOY), Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde Ula Gölet mevkiinde gerçekleştirilen etaplarla tüm heyecanıyla devam ediyor. Ormancılık alanında görev yapan personelin mesleki bilgi, beceri ve fiziki yeterliliklerini geliştirmeyi amaçlayan yarışmalar, Bölge Müdürlüğüne bağlı şube müdürlüklerinin koordinasyonunda hazırlanan özel parkurlarda yapılıyor. Zorlu etaplarda yarışan ekipler; koşu, oryantiring, atış, istikbal ağacı belirleme, mesaha ve orman yangınlarıyla mücadele gibi kritik alanlarda yeteneklerini sergiliyor. Toplam 12 Orman İşletme Müdürlüğünün katılım sağladığı organizasyonda ekipler, hem dayanıklılık, hem de teknik bilgi gerektiren parkurlarda en iyi dereceyi elde edebilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Yarışmalar boyunca ekiplerin performansı, alanında uzman jüri üyeleri tarafından titizlikle değerlendiriliyor. Doğaya hâkimiyet, hızlı karar alma ve ekip koordinasyonu gibi unsurların ön plana çıktığı yarışmalar, aynı zamanda kurum içi dayanışmayı güçlendirmesi açısından da önem taşıyor. Katılımcılar, gerçek saha şartlarını aratmayan parkurlarda hem bilgi hem de pratik becerilerini test etme fırsatı buluyor. Yarışmalar sonunda dereceye giren ekipler, Denizli’de düzenlenecek bölgeler arası finallere katılmaya hak kazanacak. Final etabında başarılı olan ekipler ise Türkiye genelinde düzenlenecek büyük organizasyonda mücadele edecek. Türkiye Ormancılık Yarışmaları, ormancılık teşkilatının sahadaki etkinliğini artırmanın yanı sıra, orman yangınlarıyla mücadele başta olmak üzere kritik görevlerde görev alan personelin hazırlık seviyesini üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.
Tokat Tokat’ta ehliyet sınavında yapay zekalı "joker aday" operasyonu: 14 tutuklama Tokat’ta ehliyet sınavına yönelik düzenlenen "joker aday" operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı. Edinilen bilgilere göre Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine harekete geçti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada; yazılı ehliyet sınavını geçemeyen bazı kişilerin kimlik kartlarını "kayıp" gerekçesiyle yeniledikleri, bu süreçte gerçek kimlik sahibinin yüzü ile "joker adayın" yüzünü yapay zeka kullanarak ortak fotoğraf haline getirerek nüfus müdürlüğü yetkililerini kandırdıkları ve bu yöntemle yerlerine başkalarını sınava soktukları tespit edildi. 4 yıllık sınav evrakları incelendi Tokat merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Tokat ili Niksar ilçesi ve Şanlıurfa’da da bağlantılar belirlendi. Son 4 yıla ait sınav evraklarının incelenmesi sonucu Tokat ve Şanlıurfa’da 12 joker aday, 5 de organizatör olduğu belirlendi. 14 şüpheli tutuklandı Ekipler tarafından eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken; 2 şüpheli adli kontrol, 1 şüpheli de ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.