EĞİTİM - 06 Ekim 2024 Pazar 09:33

Ağrı’da MTSK Yönetmeliği ile ilgili toplantı düzenlendi

A
A
A
Ağrı’da MTSK Yönetmeliği ile ilgili toplantı düzenlendi

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Motorlu Taşıt Sürücü Kursu (MTSK) direksiyon uygulama sınavlarında yaşanan sorunları ve yeni yönetmelik değişikliklerini değerlendirmek üzere bir toplantı düzenledi.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, il ve ilçe yöneticileri katıldı. Toplantıda, MTSK direksiyon uygulama sınavlarında il genelinde uygulanan yeni yönetmelik değişiklikleri detaylı bir şekilde anlatıldı. Ayrıca, uygulama sürecinde karşılaşılan eksiklikler ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Katılımcılar, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini paylaşma fırsatı buldu.


Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, yaptığı açıklamada, MTSK Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin önemine vurgu yaptı. Kökrek, "Yeni yönetmelik ile sürücü eğitiminin kalitesini artırmayı ve trafik güvenliğini sağlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda yapılan toplantıda, yönetmelik değişikliklerini tüm detaylarıyla ele alındı ve uygulamada karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirildi. İl ve ilçe yöneticilerimizin bu konudaki hassasiyeti ve katkıları bizleri memnun etmektedir." dedi.



Ağrı’da MTSK Yönetmeliği ile ilgili toplantı düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Aracın hurdaya döndüğü kazayı burnu bile kanamadan atlattı Antalya’da meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü kadın hurdaya dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı Kaza, saat 22.30 sıralarında Kepez ilçesi Ulus Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gazi Bulvarı üzerinde seyir halindeki Esra G.’nin kullandığı 07 CKC 146 plakalı otomobile plaka ve sürücüsü öğrenilemeyen başka bir araç yandan çarptı. Aracın sıkıştırması ile direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü genç kadın refüjde bulunan bariyerlere çarptı. Esra G.’nin kaza yapmasına neden olan plakası öğrenilemeyen otomobil ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Hurdaya dönen araçtan yara almadan çıktı Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekibin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Verilen adrese gelen itfaiye ekipleri araç içerisinde her hangi bir sıkışma olmadığını belirleken, otomobil sürücüsü genç kadın kazayı burnu bile kanamadan atlattı. Sağlık ekipleri tedbir amacıyla Esra G.’nin sağlık durumunu kontrol ederken genç kadın durumunun iyi olduğunu ve hastaneye gitmek istemediğini belirtti. Kaza nedeniyle Gazi Bulvarı üzerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik kontrollü olarak sağlandı. Polis ekipleri kazaya sebep olarak olay yerinden kaçan otomobilin yakalanması için çalışma başlattı.