ASAYİŞ - 27 Nisan 2012 Cuma 21:12

BAŞKENTTE ÇETE OPERASYONUNDA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

A
A
A
BAŞKENTTE ÇETE OPERASYONUNDA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Başkentte haksız kazanç elde ettikleri gerekçesiyle Ankara Polisinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 4`ü, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, kumar oynatma ve borçlandırdıkları kişilere zorla çek ve senet imzalatma gerekçesiyle düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 12 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi`ne getirilmişti.
Cumhuriyet savcısına ifade veren 12 zanlıdan, 9`u tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilirken, 3`ü serbest bırakıldı.
Nöbetçi Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi`nde hakim karsına çıkan 9 zanlıdan 4`ü tutuklandı, 5`i ise serbest bırakıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Çermikli kadınlar hem üretiyor, hem kazanıyor Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde 4 yıl önce kurulan Çermik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinde kaplıca suyundan ürettikleri sabun, turşu ve diğer el emeği göz nuru hediyelik eşya yapan kadınlar aile bütçesine katkı sağlıyor. İlçede 7 kadının girişimiyle kurulan ve şu anda üye sayısı 15’e çıkan kooperatifin başkanı Buket Dinçkuyucu, Çermik ilçesinde bulunan kükürtlü kaplıca suyundan ürettikleri sabunun, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldığını söyledi. İHA muhabirine konuşan Kooperatif Başkanı Buket Diçkuyucu, “Normal zeytinyağlı sabun yaparken bir fikir üzerine kaplıca suyundan sabun yapmaya başladık. Kadınlarla 2 ay deneme yanılma yoluyla kendi formülümüzü oluşturduk. 5 ay gibi bir sürede tescil ve markamızı aldık. Aberna Kaplıca Sabunu olarak markalaştık. Soğuk yöntemle ürettiğimiz sabunlarımızın yüzde 80’ini zeytinyağı ve bitkisel yağlar oluşturmaktadır" dedi. Dinçkuyucu, kooperatif anlamında ilçeyi daha iyi yerlere getirmek istediklerini belirterek, "Bir yerin başarıya ulaşması için çaba ve emek gerekiyor. Arkadaşlarımızla gece gündüz çalışıyoruz. Çok değil ama yağmasa da kadınlarımıza damla damla bir şeyler kazandırıyor. Kaplıca suyundan ürettiğimiz sabununun yanında, coğrafi işaret tescil belgeli Çermik biberinden turşu, pul biber ve el emeği göz nuru hediyelik eşyalarla kooperatif üyesi kadınlara gelir sağlamaya başladık" diye konuştu.
İstanbul Yassı çelik üreticisi Erdemir 59 yaşında OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir, 59’uncu yaşını kutluyor. 1965 yılında üretime başlayan şirket, üretimi, ihracatı, yatırımları ve oluşturduğu istihdam ile Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı her geçen gün artırıyor. 1950’li yıllarda sanayi alanında ciddi hamleler başlatan Türkiye’nin kalkınma planlamasında en önemli stratejik adımlardan biri olarak 1965’te faaliyete geçen Erdemir, başarı yolculuğuna emin adımlarla devam ediyor. Türk sanayisinin ihtiyaç duyduğu yassı çeliği üretmek amacıyla yıllık 400 bin ton kapasitesiyle üretim serüvenine başlayan şirket, 59 yılda kapasitesini 5 milyon ton nihai ürüne yükseltti. Sanayinin gelişimine ve kalkınmaya destek olmak amacıyla kurulan şirket, Türkiye’nin artan ihtiyaçları doğrultusunda örnek yatırım projelerine imza atarak üretim kapasitesini ve ürün çeşitliliğini yıllar içerisinde hızla artırdı. 2006 yılında Türk endüstrisinin önde gelen temsilcilerinden OYAK’ın bünyesine katılan şirketin, söz konusu dönemden itibaren yatırımları büyük bir ivme kazandı. OYAK’ın sahip olduğu finansal güç, vizyon ve yönetim tecrübesi, rekabet gücünü artırmak ve büyümesini hızlandırmak adına şirkete önemli avantajlar sağladı. 12 bini aşkın kişiye istihdam sağlıyor Yapılan açıklamaya göre, yassı çelik üreticisi Erdemir; bağlı şirketleri İsdemir, Erdemir Maden, Erdemir Çelik Servis Merkezi, Erdemir Mühendislik, Erdemir Romanya, Kümaş Manyezit, Erdemir Enerji Erdemir Asia Pacific ve İsdemir Linde Gaz Ortaklığı ile yassı ve uzun çelik üretimi, çelik servis merkezi hizmetleri, madencilik, endüstriyel gaz üretimi, mühendislik ve proje yönetiminin yanı sıra enerji alanında faaliyet gösteriyor. Türk sanayisinin en fazla istihdam sağlayan kuruluşlarından şirket, günümüzde 12 binin üzerinde kişiyi istihdam ediyor. Ereğli bölgesinin gelişiminde de büyük rol oynayan şirket, sadece Ereğli’de yaklaşık 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlıyor. Şirket; otomotiv, beyaz eşya, boru profil, haddecilik, genel imalat, elektrik-elektronik, makine, enerji, ısı gereçleri, gemi inşa, savunma, ambalaj ve yenilenebilir enerji gibi birçok sektöre hizmet veriyor. Söz konusu sektörlere uluslararası kalite standartlarında ürün sağlayan Erdemir, sıcak ve soğuk haddelenmiş, levha, kalay, krom ve galvaniz kaplamalı ürün gruplarında 536 yassı çelik kalitesi üretiyor.