GÜNDEM - 06 Aralık 2023 Çarşamba 15:08

Ankara’nın Dikmen’i tarih oldu

A
A
A
Ankara’nın Dikmen’i tarih oldu

Ankara’nın tarihi Yukarı Dikmen Mahallesi, Çankaya Belediyesinin bir gecede aldığı kararla tarih oldu. Mahallenin ismi Sakarya Mahallesi olarak değiştirildi.


Ankara’nın en eski mahallesinden olan Yukarı Dikmen’in ismi Sakarya Mahallesi olarak değiştirildi. Çankaya Belediyesinin bir gecede aldığı karara mahalle sakinlerinin tepkisi ise sert oldu. Vatandaşlar, Çankaya Belediye Başkanı Alperen Taşdelen’den memnuniyetsizliklerini dile getirerek, konuyu mahkemeye taşıdı. Yargıdan gelecek kararı bekleyen mahalle sakinleri, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine tepkilerini anlattı.



“e-Devlet’te işlem yaparken problem yaşıyorlar”


Yukarı Dikmen Mahallesi Muhtar Azası Emel Nazlıcan, kendilerine herhangi bir resmi yazı gelmeden alınan kararın hayata geçtiğini söyledi. Değişimin sebebini bilmediklerini belirten Nazlıcan, “Sakarya’ya alışamadık, Yukarı Dikmen olsun istiyoruz isminin. Burası bizim köyümüz olduğu için Dikmen köyü olarak devam etmesini isteriz. Kimse gerekçesini bilmiyor. E-Devlet’te işlem yaparken problem yaşıyorlar” diye konuştu.



“Tedirginlik yaşadılar”


Resmi işlerde vatandaşların problem yaşadığını kaydeden Nazlıcan, “Dikmen Mahallesi kalkmış, Sakarya Mahallesi olarak görünüyor şu an. Pasaporta başvuracak sakinlerimiz oldu. Onlar tedirginlik yaşadılar işlemlerde bir yanlışlık var mı diye. Yukarı Dikmen’i göremeyince böyle şeyler oluyor” ifadelerini kullandı.



“Köyümüzü aldın, bir tek Dikmen kaldı”


Dikmen Köyü Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Canip Nazlıcan ise konuya ilişkin tüm mercilere başvurduklarını dile getirdi. Konunun yargıya intikal ettiğine dikkati çeken Nazlıcan, Çankaya Belediye Başkanı Alperen Taşdelen’e tepki göstererek, “Çankaya Belediyesine gitti arkadaşlarım. Yukarısı Dumlupınar Mahallesi olmuş, burası da Sakarya Mahallesi. Burası 400 senelik Dikmen köyü. Köyümüzü aldın, bir tek Dikmen kaldı. Şimdi o da gitti. Yarın benim torunlarım ’Nerelisin?’ dese Sakarya Mahallesi’ndeyim ben. Şurada Dikmen kalsa ne olur kalmasa ne olur. Şurada seçime 4 ay var. Sen neden bunu yapıyorsun” açıklamasında bulundu.



“Belediye başkanı duysun bunları”


Mahalle sakinlerinden Abidin Nazlıcan ise Belediye Başkanı Alperen Taşdelen’e seslenerek, “Belediye başkanı duysun bunları. Köyümüze sormadan neden bunu yaptılar hala bilmiyorum. Ölünceye kadar sorsalar ben Dikmen köylüyüm derim. Sakarya’da oturuyorum demem, çünkü doğduğum ve büyüdüğüm yer burası” ifadesini kullandı.



Ankara’nın Dikmen’i tarih oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Ergan Dağı sezon için gün sayıyor: Gözler cumartesi gününde! Erzincan’ın kış turizm merkezi Ergan Dağı, 2025-2026 sezonuna "merhaba" demek için hazırlıklarını tamamladı. Üst kesimlerde kar kalınlığı 45 santimetreyi bulurken, kayak pistlerinin açılması için cumartesi günü beklenen yoğun yağışa kilitlenildi. Erzincan Valiliği ve İl Özel İdaresi’nin yatırımlarıyla Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri haline gelen Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yeni sezon heyecanı yaşanıyor. Eşsiz Munzur manzarası ve yüksek kar kalitesiyle macera tutkunlarının gözdesi olan merkez, tam kapasite hizmet vermek için son hazırlıklarını yapıyor. Suni karlama ve doğal yağış beklentisi Bu yıl Ergan’ın üst kesimlerinde kar kalınlığı 45 santimetreye kadar ulaşmasına rağmen, alt pistlerde henüz beklenen seviyeye ulaşılamadı. Kayakseverlerin mağdur olmaması adına ekipler, geceleri hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte aralıksız suni karlama çalışması yürütüyor. Meteoroloji verilerine göre cumartesi günü beklenen yoğun kar yağışıyla birlikte sezonun açılması hedefleniyor. Macera üst kesimlerde başladı Pistler henüz açılmasa da adrenalin tutkunları Ergan’ın tadını çıkarmaya başladı. Kar üstü araçlarla yapılan turlar ve üst kesimlerdeki snowboard etkinlikleri ilgi görüyor. Ekstrem sporcusu ve Ergan Dağı Genel Koordinatörü İhsan Bayık, üst bölgelerde karın keyfini süren ziyaretçilerin büyük bir heyecan yaşadığını belirterek, tüm hazırlıkların 2025-2026 sezonunu dolu dolu geçirmek üzere yapıldığını kaydetti. Kış turizminin yeni rotası Modern tesisleri, farklı zorluk derecelerindeki uzun pistleri ve kristal kar yapısıyla dikkat çeken Ergan Dağı; kayak, snowboard ve kızak imkanlarıyla sadece Erzincan’ın değil, bölgenin önemli çekim merkezi olma özelliğini sürdürüyor.
Karaman Karaman’da bir kişi boşanma aşamasındaki karısını öldürerek intihar etti Karaman’da boşanma aşamasındaki 2 çocuk annesi eşini boğarak öldüren koca intihar etti. Olay, gece saat 23.00 sıralarında Valide Sultan Mahallesi 202. Sokak üzerinde bulunan 5 katlı apartmanın son katındaki dairede yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Fatma Çetinkaya’dan (22) öğle saatlerinden itibaren haber alamayan ailesi, polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu. İhbar üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, kadının boşanma aşamasındaki eşi Mithat Çetinkaya’nın (24) evine gitti. İtfaiye yardımıyla eve giren ekipler, 2 kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Yapılan inceleme sonucunda, Mithat Çetinkaya’nın karısını boğarak öldürdükten sonra kendisini asarak intihar ettiği belirlendi. Olayı duyarak gelen Fatma Çetinkaya’nın annesi kızının öldüğünü öğrenince fenalık geçirdi. Bunun üzerine adrese sağlık ekipleri sevk edildi. Adreste gelen çok sayıda polis ekibi de olayın yaşandığı sokakta güvenlik önlemi aldı. Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekibinin yaptığı incelemenin ardından hayatını kaybeden karı kocanın cenazesi otopsi yapılmak üzere Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Öte yandan, Mithat Çetinkaya’nın evi terk ederek kendi ailesinin yanına giden karısını avukatla görüştürme bahanesiyle eve çağırdığı ileri sürüldü. Olayla ilgili başlatılan tahkikat sürüyor.