GÜNDEM - 20 Haziran 2025 Cuma 10:53

Başkent’in simgesi Kuğulu Park’tan sevindirici haber: 15 yıl sonra ilk kez beyaz kuğu doğdu

A
A
A
Başkent’in simgesi Kuğulu Park’tan sevindirici haber: 15 yıl sonra ilk kez beyaz kuğu doğdu

Ankara’da bulunan Kuğulu Park’ta 15 yıl sonra ilk kez beyaz bir kuğu dünyaya geldi.


Ankara’nın simge parklarından Kuğulu Park’a adını veren kuğular arasına yeni bir kuğu daha katıldı. Kuğulu Park’ta 15 yıl aradan sonra ilk kez beyaz kuğu dünyaya geldi. Kuğulu Park’ta yeni doğan beyaz kuğu, park ziyaretçilerine de mutluluk yaşattı. İki hafta önce dünyaya gelen yavru beyaz kuğu, parkın sevilen ailesine renk kattı. Parkta şu anda 3 beyaz kuğu, 10 siyah kuğu, 10 yaban ördeği ve 3 Pekin ördeği bir arada yaşıyor.


Kuğulu Park ailesine yeni katılan yavru kuğu, park görevlileri ve veterinerler tarafından büyük bir özenle takip edilip sağlık kontrolleri düzenli olarak yapılıyor. Ziyaretçilere ise yavru kuğunun sağlığı için yiyecek bırakılmaması konusunda hassasiyet çağrısı yapılıyor.


Çankaya Belediyesi, beyaz kuğu sevincini Başkentlilerle paylaşmak için sosyal medya hesaplarından isim önerisi almaya hazırlanıyor. Başkentliler, belediyenin X, İnstagram ve Facebook hesaplarından ‘yavru kuğu’ paylaşımı altına isim önerilerini yazabilecekler.



Başkent’in simgesi Kuğulu Park’tan sevindirici haber: 15 yıl sonra ilk kez beyaz kuğu doğdu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Bu laleleri gözleri gibi koruyorlar Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Değişören mahallesi, ilkbaharla birlikte çiçek açan ve yörede ‘Turşail’ olarak isimlendirilen ters lalelerle süslendi. Nadide bitkiye çok değer veren yöre halkı tarafından laleleri adeta gözleri gibi korunuyor. Bazı bölgelerde "Ağlayan gelin" ya da "Hüzün çiçeği" olarak da bilinen endemik tür ters laleler, kanunen koruma altında da bulunuyor. Türkiye genelinde 43 türü bulunan ve bunlardan 20’si endemik olan laleyi koparanlara 700 bin liralı cezai işlem uygulanacağı belirtilerken Değişören mahallesi halkı, bu bilinçle hareket ediyor. Her yıl nisan ve mayıs aylarında çiçek açan laleler, kısa ömürlerinde renkleri ve duruşları ile çevresine büyük güzellik katıyor. Mahalle sakinlerinden Selami Özdemir, ters lalelerinden açması ile geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu ilkbaharda da mutlu olduklarını anlattı. Gerek kendiliğinden yetişen ve gerekse soğanları ile sayıları artan lalelerin uzun yıllardır köy mezarlığı başta olmak üzere birçok evin bahçesinde, çevrede yetiştiğini anlatan Özdemir, "Biz bu lalelerin kıymetini elbette biliyoruz. Bu laleler mahallemize ayrı bir renk katıyor. Koparmanın cezasını da biliyorum, ama zevkle koruyoruz. Her yıl yaklaşık 20 günlük bir sürede mahallemizin birçok yeri bu laleler ile süsleniyor. Eskiden köy içinde daha fazla vardı, ama bu yıllarda sayılarında bir azalma var. Biz yöremizde bu laleye ‘Turşail’ ismini veriyoruz" dedi.