SAĞLIK - 08 Temmuz 2025 Salı 13:33

SATKOF Türkiye’yi sağlık turizminde zirveye taşıyor

A
A
A
SATKOF Türkiye’yi sağlık turizminde zirveye taşıyor

Türkiye’nin sağlık turizmi alanında küresel hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol üstlenen Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKOF), güçlü kadrosu ve stratejik vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor. SATKOF Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay liderliğinde yürütülen projeler, Türkiye’yi sağlıkta dünya sahnesine taşıma hedefiyle hayata geçiriliyor.


Sağlıkta kalite, hasta güvenliği, uluslararası iş birlikleri ve dijital dönüşüm başta olmak üzere birçok alanda faaliyetlerini sürdüren SATKOF, Türkiye’yi medikal turizmde öncü ülkelerden biri hâline getirmeyi amaçlıyor. Kamu-özel sektör iş birliklerinin güçlendirilmesi, etik değerlere bağlı sürdürülebilir sağlık hizmeti anlayışının yaygınlaştırılması ve Türkiye’nin sağlık sisteminin uluslararası alanda tanıtılması öncelikler arasında yer alıyor.


SATKOF Yönetim Kurulu, ortak akıl ve sorumluluk bilinciyle hareket ederken, sağlık sisteminin tanıtımı ve gelişimi için yoğun mesai harcıyor. Sağlık turizmine yönelik inovatif projelerin yanı sıra, küresel düzeyde iş birliklerini artırmaya yönelik temaslar da devam ediyor.


SATKOF Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:


"Prof. Dr. Aysun Bay - Genel Başkan


Prof. Dr. Halil Başar, Prof. Dr. Harun Cerit, Kemal Kaçkın, Cihan Kanlıgöz, Prof. Dr. Bahadır Ege, Zeynep Kayhan, Dr. Necla Demir - Genel Başkan Yardımcıları


Fatih Alp Yıldırım - Genel Sekreter


Dr. Yüksel Özkale, Dr. Cemile Ceren Koçdemir, Dr. İrem Bilgetekin, Yüksel Güneş, Ahmet Gözlükaya, Mehmet Naci Şentürk, Neslihan İnce, Dr. Funda Türker, Ahmetcan Tüfekçi, Lütfi Aydın, Abdülcelil Özbabacan, Aynur Tezcan, Yeliz Özhan, Gürkan Alper Keleş ve Dr. Selda Muslu - Yönetim Kurulu Üyeleri".


Konfederasyon tarafından yapılan açıklamada, "Bu değerli kadro ile birlikte; sağlık sistemimizin uluslararası tanıtımını güçlendiriyor, medikal turizmde inovatif çözümleri destekliyor ve ülkemizi tercih edilen bir sağlık destinasyonu hâline getiriyoruz" denildi.


Prof. Dr. Aysun Bay başkanlığındaki SATKOF’un, Türkiye’yi sağlıkta küresel bir marka haline getirme yolunda çalışmalarını aralıksız sürdüreceği vurgulandı.



SATKOF Türkiye’yi sağlık turizminde zirveye taşıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Çocuğun kafasına taşla vuran çocuk yeniden tutuklandı Konya’da 8 Aralık tarihinde okul arkadaşının kafasına taşla vurduğu iddia edilen çocuk, tutuklanarak adli kontrol şartıyla serbest kalmasının ardından savcılık talimatıyla yeniden gözaltına alınarak tutuklandı. Olay, 8 Aralık 2025 günü saat 15.30 sıralarında Aşkan Mahallesi Yeni Meram Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, okul arkadaşı olan Hasan Berat G. (13) ile T.F. (13) arasında yürürken tartışma çıktı. Mağdur Hasan Berat G.’nin ifadesine göre, arkadaşı T.F. önce ağaç dalı ile ayağına vurdu, ardından taş attı. Hasan Berat G.’nin "Neden böyle yapıyorsun?" diyerek tepki göstermesi üzerine T.F., yerden aldığı büyük bir parke taşını arkadaşının başına vurdu. Hastanede tedavi altına alınan çocuğun parçalanan kafatası ise titanyum parçalarla yeniden oluşturuldu. Olay sonrası ailesiyle birlikte şikayetçi olan Hasan Berat G.’nin beyanı üzerine soruşturma başlatıldı. Şüpheli çocuk yeniden tutuklandı Emniyet birimlerince yakalanan suça sürüklenen çocuk T.F., 9 Aralık’ta sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Yaklaşık bir hafta cezaevinde kalan çocuk, 15 Aralık’ta haftada bir kez imza atma ve yurt dışı çıkış yasağı şeklinde uygulanan "adli kontrol" kararıyla tahliye edildi. Ancak soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı’nın 19 Aralık tarihli yeni talimatı doğrultusunda T.F. tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen T.F., çıkarıldığı mahkemece yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul Domenico Tedesco’dan, Eyüpspor maçında 2 değişiklik Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, son oynadıkları Konyaspor maçı 11’ine göre Eyüpspor müsabakasına 2 değişiklik ile çıktı. Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Eyüpspor ile karşılaşıyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, ligde son oynanan Konyaspor maçı 11’inden 2 değişiklikle sahaya çıktı. Son karşılaşmada sakatlık yaşayan Archie Brown’un yerine Levent Mercan, orta sahada da Edson Alvarez’in yerine İsmail Yükek görev aldı. Fenerbahçe’nin 11’i Fenerbahçe mücadeleye; Ederson, Mert Müldür, Milan Skriniar, Jayden Oosterwolde, Levent Mercan, İsmail Yüksek, Fred, Marco Asensio, Anderson Talisca, Kerem Aktürkoğlu ve Jhon Duran 11’i ile başladı. Sarı-lacivertlilerde İrfan Can Eğribayat, Tarık Çetin, Çağlar Söyüncü, Yiğit Efe Demir, Kamil Efe Üregen, Bartuğ Elmaz, Sebastian Szymanski, Oğuz Aydın ve Haydar Karataş ise yedek bekledi. Sarı-lacivertlilerde eksikler Sakatlıkları bulunan Archie Brown ile Nelson Semedo’nun tedavileri devam ediyor. Afrika Uluslar Kupası için ülkelerine giden Yousef En-Nesyri ve Dorgeles Nene’nin yanı sıra bahis soruşturması kapsamında tutuklanan Mert Hakan Yandaş da kadroda yer almadı. Hafif sakatlığı bulunan Edson Alvarez ise riske edilmedi. İrfan Can Kahveci, Cenk Tosun ve Rodrigo Becao’nun da kadro dışı durumları devam ediyor. Taraftarlardan destek Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan müsabakada Fenerbahçeli taraftarlar da tribündeki yerlerini aldı. Yaklaşık 15 bin sarı-lacivertli taraftar soğuk havaya rağmen karşılaşmayı tribünden takip etti. Mücadelenin ilk düdüğüyle birlikte yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek oldu.