KÜLTÜR SANAT - 05 Mart 2026 Perşembe 12:27

Sincan’a ikinci bebek kütüphanesi geliyor

A
A
A
Sincan’a ikinci bebek kütüphanesi geliyor

İlçeye 8 kreş, 7 anne çocuk oyun evi kazandıran Sincan Belediyesi, ikinci bebek kütüphanesini hizmete açmak için gün sayıyor.


Sincan Belediyesi, 0-3 yaş grubundaki çocuklar ve annelerine yönelik bir projeyi daha hayata geçiriyor. İlki Atatürk Mahallesi’nde 2020 yılında hizmete giren bebek kütüphanesinin ikincisi Akşemsettin Mahallesi’ne yapılıyor. Bebek kütüphanesinde minikler eğlenceli ve öğretici etkinliklerle hem keyifli vakit geçirecek hem de gelişimlerine katkı sağlayacak.


Yeni bebek kütüphanesi de ilki gibi 0-3 yaş grubundaki çocuklar ve annelerine hizmet verecek. Anneler çocuklarıyla birlikte bebek kütüphanesine giderek, öğretmenler eşliğinde eğitici ve öğretici etkinliklere katılabilecek. Modern ve güvenli bir şekilde tasarlanan kütüphanede yaş gruplarına uygun kitaplar, materyaller, oyun alanları, oyuncaklar yer alacak. Öğretmenler eşliğinde düzenlenecek programlarla minikler eğlenerek öğrenecek. Akranlarıyla iletişim kuran çocukların dil ve konuşma becerileri gelişecek. Çeşitli atölyelerle ince ve kaba motor becerileri gelişecek.


Yeni bebek kütüphanesi hem çocukların kitaplarla erken yaşta bağ kurmasına katkı sağlayacak hem de anneler sosyal hayata daha aktif katılım sağlayacak. Bebek kütüphanesinde anneler için de etkinlikler, çeşitli söyleşiler düzenlenecek. Aile danışmanlık hizmetiyle anneler, aile ve çocukla ilgili sorunları uzman psikologlarla birebir görüşebilecek.



Sincan’a ikinci bebek kütüphanesi geliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır ‘’Terörsüz Türkiye hedefi istikrarlı bir şekilde devletimizin yarınlarını inşa etmektedir’’ Terör gazisi, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, terörsüz Türkiye hedefinin istikrarlı bir şekilde devletin yarınlarını inşa ettiğini söyledi. Başkan Gündüz, Türkiye’nin huzuru, güvenliği ve birlik içinde yarınlara yürümesi adına yürütülen "terörsüz Türkiye" hedefinin, yalnızca güvenlik politikalarının değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın ve kardeşliğin güçlendirilmesinin de bir gereği olduğunu söyledi. Başkan Gündüz, ‘’Bu süreç, hepimiz için tarihi bir süreç ve aynı zamanda tarihî bir sorumluluktur. Ülkemizin en büyük gücü farklılıklarına rağmen aynı vatan, aynı bayrak etrafında birleşebilen millet iradesidir. Bu nedenle bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz şey aramızdaki kardeşliği daha da güçlendirmek, gönüller arasındaki bağı kuvvetlendirmek ve milli dayanışmayı büyütmektir. Unutmamalıyız ki güçlü bir Türkiye’nin temeli iç kalenin sağlam olmasıdır. İç kaleyi tahkim etmek toplumsal birliğimizi korumak, gönüllerdeki kardeşliği büyütmek ve ortak değerler etrafında kenetlenmekle mümkündür. Bu noktada vatanseverlik, hepimizin ortak paydasıdır. Kimliğimiz, görüşümüz ya da düşüncemiz ne olursa olsun; bu topraklara olan bağlılığımız, milletimizin huzuru ve devletimizin bekası konusunda aynı noktada buluşabiliyoruz. Terörün tamamen sona erdiği, güvenin ve kardeşliğin hakim olduğu bir Türkiye için atılan her adım, milletimizin ortak geleceğine yapılan bir yatırımdır. Bu nedenle toplumsal birliğimizi güçlendiren, kardeşliği büyüten ve milli dayanışmayı artıran her çabayı desteklemek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bugün bize düşen görev ayrışmaları değil birliği, öfkeyi değil kardeşliği, çatışmayı değil dayanışmayı büyütmektir. Çünkü biliyoruz ki gönüllerde kurulan kardeşlik köprüleri, bu milletin en sağlam kalesidir. Terörsüz, huzurlu ve güçlü bir Türkiye hedefi doğrultusunda birlik ve beraberliğimizi koruyarak geleceğe yürümek hepimizin ortak görevidir’’ dedi.
Düzce Öztürk’ten dikkat çeken kanun teklifi AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Sosyal hizmetler kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sunduklarını açıkladı. Milletvekili Ercan Öztürk, "Aile ve Nüfus On Yılı" vizyonu doğrultusunda aile yapısını güçlendirmeyi ve çocukları daha güçlü koruma altına almayı hedefleyen kapsamlı bir kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduklarını bildirdi. İlk imza sahibi olarak meclise sunulan Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, aile kurumunun korunması, çocukların dijital ortamda güvenliğinin artırılması ve sosyal hizmetlerin daha etkin hale getirilmesini amaçlıyor. Milletvekili Öztürk, düzenlemenin temel hedefinin toplumun her ferdini kapsayan güçlü bir sosyal koruma sistemi oluşturmak olduğunu belirterek, "Aile toplumun temelidir. Ailemizin huzuru ve güvenliği her şeyin üzerindedir. Bu anlayışla devletimizin şefkat elini daha da güçlendirecek önemli adımlar atıyoruz" ifadelerini kullandı. Öztürk, yapılan düzenlemelerin temel amacının aileyi güçlendirmek olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmede bulundu: "Aile ve Nüfus On Yılı vizyonumuzla yola çıkarken tek bir gayemiz vardı; hiçbir ferdimizi geride bırakmamak ve ailemizin huzurunu her şeyin üzerinde tutmak. Bu düzenlemelerle hem çocuklarımızı daha güçlü koruyacak hem de aile yapımızı destekleyecek önemli adımlar atıyoruz." Öztürk, kanun teklifinin Türkiye’nin sosyal devlet anlayışını daha da güçlendireceğini belirterek düzenlemelerin hayırlı olmasını diledi.