GÜNDEM - 29 Ekim 2024 Salı 17:09

TBMM önünden ilk Meclis binasına ’29 Ekim’ korteji

A
A
A

Ankara’da Cumhuriyet’in ilanının 101’inci yıl dönümü kutlamalarında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünden Birinci Meclis binasına kadar kortej yürüyüşü düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda TBMM önünden Ulus’taki ilk Meclis binasına kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. TBMM’nin Atatürk Bulvarı kapısından başlayan yürüyüş nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemleri alınarak, bulvara çıkan yollar trafiğe kapatıldı. Askerler büyük boy Atatürk posteri taşırken, yabancı okullardan gelen öğrenciler de ellerindeki Türk bayrakları ile yürüyüşte yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı, Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası, kuvvet komutanlıklarından oluşan timler, AFAD ekipleri, AKUT, UMKE, Orman Genel Müdürlüğü personeli, milli takım sporcuları, izciler, seğmenler, itfaiye ve sağlık ekiplerinden oluşan kortej, Karma Bando marşları eşliğinde ilerleyerek, vatandaşların alkışları arasında geçişini tamamladı.

Atatürk Bulvarı’ndan Ulus Meydanı’na ulaşan kortejin yürüyüşü ilk Meclis önünde son buldu. Öte yandan Atatürk Bulvarı’nda toplanan vatandaşlar ise ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, kortejdekilere sevgi gösterisinde bulundu.

“Kutlu olsun Cumhuriyet”

Kızılay Meydanı’nda 29 Ekim Kortejini izlemeye gelen vatandaşlardan Azra Andaç, “Kutlamaları izlemeye geldik buradan Anıtkabir’e geçeceğiz zaten. Umuyoruz ki bizim daha küçüklerimiz daha büyük bir coşkuyla kutlar. Mutluyuz umarım Cumhuriyetimiz ebedi olur. Birçok temsilen ekip ilerledi zaten bizim en çok duygulandığımız muharip gazilerin geçişinin görmekti. Gerçekten çok duygusaldı onlarla göz göze gelmek. Kutlu olsun Cumhuriyet” açıklamasında bulundu.

“Devamının 100 yıllarca sürmesini isterim”

Kortejin çok heyecan verici olduğunu kaydeden Berat Sadıç, “Askerlerimizi gördük, ekiplerimizi gördük, genç kanatlarımızı gördük çok gurur verici bir andı. Kortejde ekiplerimizi gördük her türlü ekiplerimizden parça parça bölükler görünce kendimizi güvende hissettiğimizi tekrardan anladım. Cumhuriyetimizin 101’inci yılındayız çok gurur verici bir an. Devamının 100 yıllarca sürmesini isterim” şeklinde konuştu.

“Bu duygu anlatılacak gibi değil”

Niyazi Cemredağ ise, Kapadokya tatillerini yarıda bırakıp Ankara’ya geldiklerini dile getirerek, “Aslında Kapadokya’ya geldik. Oradan günü birlik buraya geldik, yani bu duygu anlatılacak gibi değil, ‘yaşamak lazım’ derler ya işte yaşadık gördük. Ben aslen Kıbrıslıyım. Harbiye’de duygulandım, denizcileri görünce duygulandım, askeri görünce duygulandım zaten çevik kuvvet hastasıyım onları önümüzde durunca duygulandım. Dediğim gibi Allah’a şükür gelmişim” ifadelerine yer verdi.

Kemal Diri - Hakan Karaduman - Tolga Başer

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Zeyyat Kafkas: "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarının yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey olmadığını belirterek, "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" dedi. Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Trabzonspor’un sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından Kulüp Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kafkas, yaptığı açıklamada, Öztürk’ün ifadelerinin gerçekleri çarpıttığını belirterek, "Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiğimiz maçtan sonra Metin Öztürk’ün hadsiz ve gerçekleri çarpıtan açıklamaları, yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey değildir" dedi. Trabzon’da misafirperverliğin her zaman ön planda olduğunu vurgulayan Kafkas, "Her şeyden önce bilinmelidir ki; Trabzon’a gelen herkese bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kulübümüzün vakarına yakışır şekilde misafirperverlik gösterilir. Bu bizim kültürümüzdür" ifadelerini kullandı. Açıklamasında Galatasaray cephesini etik dışı davranmakla suçlayan Kafkas, şu ifadelere yer verdi: "Ancak hiç kimse, kendi kirli hesaplarının doğurduğu sonuçları Trabzonspor’a ‘çirkinlik’ yaftası yapıştırarak gizleyemez. Metin Öztürk’ün ‘çirkinlik’ diye tarif etmeye çalıştığı tablo, bizzat temsil ettiği anlayışın ürünüdür. Çünkü asıl çirkinlik; sözleşmesi devam eden oyuncularla kulübünü devre dışı bırakarak gizli görüşmeler yapmaktır. Asıl çirkinlik; milli takım kampında, gözlerden uzak temaslarla futbolcumuzun aklını çelmeye kalkmaktır. Asıl çirkinlik; yöneticilerin ofislerinde oyuncu çağırıp gizli planlarla iş bitirmeye çalışmaktır. Asıl çirkinlik; etik değerleri ayaklar altına alıp sonra dönüp ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır." Bir oyuncu transferi üzerinden de eleştirilerini sürdüren Kafkas, "Asıl çirkinlik, bizim anlaşma sağladığımız 18 yaşındaki bir oyuncuya sonradan daha yüksek para teklif edip transferi o şekilde bozmaktır. Asıl çirkinlik, bununla da yetinmeyip bu akşam çıkıp utanmadan, sıkılmadan, pişkin pişkin ‘parasını verip aldık’ diyebilecek kadar aciz bir duruma düşmektir" dedi. Trabzonspor’un hiçbir kulübü düşman olarak görmediğini belirten Kafkas, "Fakat Trabzonspor’un hukukuna, emeğine ve onuruna yönelik bir müdahale varsa, orada tavrımız da duruşumuz da nettir. İhaneti ‘transfer politikası’, kurnazlığı ‘yöneticilik’, organize temasları da ‘doğal süreç’ gibi göstermeye çalışanlara karşı susacak, el uzatacak, yan yana gelecek değiliz" ifadelerini kullandı. Kafkas, açıklamasının sonunda, "Metin Öztürk, kamuoyu önünde hamasi cümleler kurmadan önce, bu noktaya nasıl gelindiğinin muhasebesini önce kendi vicdanında yapmalıdır. Bugün konuşulan mesele, kimsenin kimseyi nasıl karşıladığı değil; kimin neyi, ne kadar hak ettiği meselesidir" diyerek sözlerini tamamladı.