GENEL - 18 Ocak 2019 Cuma 11:10

Türel: “Yapacağımız hizmetlerin referansı yaptıklarımızdır”

A
A
A
Türel: “Yapacağımız hizmetlerin referansı yaptıklarımızdır”

Batı ilçelerinde vatandaşlarla biraraya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptıkları hizmetlerin, yapacakları hizmetlere en iyi referans olduğunu söyledi.

Batı ilçelerinde vatandaşlarla biraraya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptıkları hizmetlerin, yapacakları hizmetlere en iyi referans olduğunu söyledi. Türel, “Hamdolsun bu kardeşiniz Antalya’da verdiği her sözü yerine getirmiş bir belediye başkanı olmanın onuru ve gururuyla milletinin arasında alnı açık dolaşıyorum” dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaş, Demre, Finike ve Kumluca’da vatandaşlarla buluştu. Başkan Türel, Batı ilçelerinde bugüne kadar efsane olmuş kesinlikle çözülemez denilen sorunları muhteşem yatırımlarla çözerek vatandaşa rahat bir nefes aldırdıklarını söyledi. Türel, “Antalya’nın her ilçesinde bugüne kadar yapılmayan hizmetler yapıldı ve asla çözülemez denilen sorunlar çözüldü. 3. Havaalanının da yapılmasıyla birlikte bu ilçelerin tamamı şaha kalkacaktır” dedi.



Kaş’a modern terminal


Kaş’ta vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Türel, 426 kilometre yeni içme suyu hattıyla Kaş’ın kangren haline gelen içme suyu sorununu çözdüklerini kaydetti. Kaş’a çok önemli alt yapı ve arıtma yatırımları yaptıklarını kaydeden Türel, “Kaş’ın denizi tertemiz ise bizim yaptığımız yatırımlar sayesinde” dedi. Türel Ağullu’da Kaş’a yakışan çok modern ve çağdaş bir otobüs terminali yaptıklarını ve yakında hizmete açacaklarını ifade etti. Türkiye’nin en büyüğü olacak Kınık Toptancı Halinin temelini Şubat’ta atacaklarını söyleyen Türel, “Biz olmayınca bu hizmetler maalesef olmuyor. Bu bir aşk meselesidir. İlk günkü aşkla yola devam ediyoruz” diye konuştu.



Demre’ye Avrupai meydan


Kaş’tan sonra Demre’de vatandaşlarla buluşan Başkan Menderes Türel, her yıl yüzbinlerce turiste ev sahipliği yapan Demre Noel Baba Meydanı’nı ancak Avrupa’da benzerleri olan bir görünüme kavuşturduklarını söyledi. Türel, yaşam alanına dönüştürdükleri Kömürlük sahilinin Demre’nin buluşma noktası haline geldiğini ifade etti. Muskar’ın 40 senelik içme suyu sorununu göreve gelir gelmez çözdüklerini kaydeden Türel, Yavu mahallesinin su sorununu da bitireceklerini, proje ihalesini gerçekleştirdiklerinin müjdesini verdi.



Finike’nin çehresini yeniledik


Demre’nin ardından Finike’ye geçen Başkan Türel, halka hizmeti hakka hizmet anlayışıyla yaptıklarını söyledi. Türel, “Finike’mizin çehresini yeniledik. Gençlik Evimiz, Finike’nin en büyük eksiklerinden biriydi. Yaptık milli eğitime de devrettik. Orada çocuklarımız 5 yıldızlı otel konforunda hizmet alıyorlar. Bir efsane sorun toptancı haldi, tamamladık ama hâlâ resmi açılışını yapmadık. Bir senedir sizlerin hizmetine sunduğumuz son derece önemli yatırımdır. Eroğlu Nuri Cami yükseliyor. Finike Altuncan Kadınlar Plajımızla, alt yapı, üst yapı, kültür hizmetleri, sosyal hizmetler, sosyal kart, ASAT hizmetlerimiz gibi Finike’de çok önemli hizmetler gerçekleştirdik” dedi.



Kumluca tarihi hizmetler


Başkan Türel’in son durağı Kumluca oldu. Kumluca’da tarih boyunca görülmemiş hizmetleri el ele vererek beş senede hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Türel, büyük bir özveri ile hayata geçirilen 113 km’lik Karaağaç-Belen içme suyu projesinin Kumluca’nın son 50 yıldaki en önemli yatırımı olduğunu söyledi. Beykonak Sahil Düzenlemesi ile Kumluca’ya yeni bir sahil kazandırdıklarını anlatan Türel, bu tarihi projeyle Kumlucalıların muhteşem bir yaşam alanına kavuştuğunu kaydetti.


Yaptıkları hizmetlerin, yapacakları hizmetlere en iyi referans olduğunu vurgulayan Başkan Türel, “Hamdolsun bu kardeşiniz Antalya’da verdiği her sözü yerine getirmiş bir belediye başkanı olmanın onuru ve gururuyla milletinin arasında alnı açık dolaşıyor” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de evlat dehşeti: Anne ve babasını öldürüp intihar etti İzmir’in Torbalı ilçesinde uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen bir genç, tartıştığı anne ve babasını tabancayla vurup sonra aynı silahla kendi kafasına ateş etti. Meydana gelen korkunç olayda anne ve baba hayatını kaybederken, katil oğul ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.Olay akşam saatlerinde, ilçeye bağlı Tepeköy Mahallesi 4508 Sokak’ta bulunan bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen Kamil Yılmaz (25), henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı annesi Sevilay Yılmaz (48) ve babası Hikmet Yılmaz (50) ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesinin ardından Kamil Yılmaz, annesi ve babasına ateş etti. Anne ve baba kanlar içerisinde yere yığılırken Kamil Yılmaz, aynı tabanca ile kendi kafasına ateş etti.13 yaşındaki kız kardeşi ihbar ettiSilah seslerini duyan ve evde bulunan ailenin küçük kız çocuğu A.D.Y. (13), odaya girdiğinde annesi, babası ve ağabeyini kanlar içerisinde yerde gördü. Hayatının şokunu yaşayan çocuk durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirirken, ihbar üzerine eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde anne Sevilay Yılmaz ve baba Hikmet Yılmaz’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralı olduğu tespit edilen Kamil Yılmaz ise, sağlık ekipleri tarafından ambulansla Torbalı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Anne ve babanın cenazeleri, yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, hastanede tedavisi süren Kamil Yılmaz’ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.Geriye hatıraları kaldıÖte yandan Kamil Yılmaz ve Sevilay Yılmaz çiftinin sosyal medya hesaplarında, ailenin mutlu hatıraları geride kaldı. Katilleri olan oğullarıyla mutlu aile pozları veren Sevilay Yılmaz’ın oğlunu askere gönderirken sarıldığı pozlar, Kamil Yılmaz’ın da iş yerinde oğluyla çektirdiği fotoğraf yürek burktu.Ailesi yok olan kız çocuğu A.D.Y. ise polis ekipleri tarafından dayısına teslim edilirken olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
İzmir İzmir’de evlat dehşeti: Anne ve babasını öldürüp intihar etti İzmir’in Torbalı ilçesinde uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen bir genç, tartıştığı anne ve babasını tabancayla vurup sonra aynı silahla kendi kafasına ateş etti. Meydana gelen korkunç olayda anne ve baba hayatını kaybederken, katil oğul ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Olay akşam saatlerinde, ilçeye bağlı Tepeköy Mahallesi 4508 Sokak’ta bulunan bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen Kamil Yılmaz (25), henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı annesi Sevilay Yılmaz (48) ve babası Hikmet Yılmaz (50) ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesinin ardından Kamil Yılmaz, annesi ve babasına ateş etti. Anne ve baba kanlar içerisinde yere yığılırken Kamil Yılmaz, aynı tabanca ile kendi kafasına ateş etti. 13 yaşındaki kız kardeşi ihbar etti Silah seslerini duyan ve evde bulunan ailenin küçük kız çocuğu A.D.Y. (13), odaya girdiğinde annesi, babası ve ağabeyini kanlar içerisinde yerde gördü. Hayatının şokunu yaşayan çocuk durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirirken, ihbar üzerine eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde anne Sevilay Yılmaz ve baba Hikmet Yılmaz’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralı olduğu tespit edilen Kamil Yılmaz ise, sağlık ekipleri tarafından ambulansla Torbalı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Anne ve babanın cenazeleri, yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, hastanede tedavisi süren Kamil Yılmaz’ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Geriye hatıraları kaldı Öte yandan Kamil Yılmaz ve Sevilay Yılmaz çiftinin sosyal medya hesaplarında, ailenin mutlu hatıraları geride kaldı. Katilleri olan oğullarıyla mutlu aile pozları veren Sevilay Yılmaz’ın oğlunu askere gönderirken sarıldığı pozlar, Kamil Yılmaz’ın da iş yerinde oğluyla çektirdiği fotoğraf yürek burktu. Ailesi yok olan kız çocuğu A.D.Y. ise polis ekipleri tarafından dayısına teslim edilirken olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Hakkari Saatlerce çektiği karlı dağların doğası mest etti: Görüntüler Alpler ve Himalayalar’ı aratmadı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan doğasever Ahmet Güldal’ın, kışın hiç bitmediği Cennet ve Cehennem Vadisi’nde yaptığı 1 buçuk saatlik çekimi hızlandırarak 38 saniyeye getirmesiyle ortaya çıkardığı görüntüler, adeta Alpler ve Himalaya Dağları’nı aratmazken, görenleri kendine hayran bıraktı. Hakkâri ve Yüksekova arasındaki Uluduruk Dağları’nda yer alan buzul dağları olan Cennet ve Cehennem Vadisi yaşadığı iki mevsimle yaklaşık 20 bin yıllık buzulları barındırıyor. Hakkari’nin ve ilçelerinin en güzel yerlerini gezerek tanıtımını yapan doğasever Güldal, bu hafta ise rotayı Cennet ve Cehennem Vadisi’ne çevirdi. Haziran ayına sayılı günler kala hala Cennet ve Cehennem Vadisi’nde 4 metrelik kar kütleleri görenleri şaşırtırken doğasever Güldal, sabit kurduğu telefonuyla bölgenin zorlu karlı dağlarını, sis ve bulutlarının görsel şölenini, yaptığı 1 buçuk saatlik çekimine kaydetti. Hızlandırılarak 38 saniyeye indirilen görüntüler adeta Alpler ve Himalaya Dağları’nı aratmazken, görenleri ise mest etti. "Cennet ve Cehennem Vadisi’ndeki görüntüler kesinlikle Alpler’i aratmıyor", diyen doğasever Ahmet Güldal, “Bu hafta rotamız buzullar, yani Cennet ve Cehennem Vadisi oldu. Orada yürüyüş yaptık ve hava şartlarının çok zor olduğunu biliyorduk. Orada gerçekten muazzam bir atmosfer ile karşılaştık. Hemen hemen doğanın tüm renkleri orada mevcut ve o görsel şölen inanılmaz diyebilirim. Bölgede telefonumu sabit bırakarak ve orada tüm anı saatler içerinde çektim ve saniyelere indirdim ama inanılmaz bir doğa atmosferi çıktı. Alpler’i asla aratmayacak şekilde. Biz de o anlara şahit olduk ve yaşadık. İnan bu güzellikleri başka bir yerde yaşamazsınız. Düşün hala metrelerce kar yığınları duruyor. Başka ülkeye gidip bunu görmeye gerek yok, gelip Hakkâri’de yaşayın” dedi.