YEREL HABERLER - 20 Ocak 2012 Cuma 15:23

REKTÖR KURTCEPHE ÜNİVERSİTELERİN ÖNEMİNİ ANLATTI

A
A
A
REKTÖR KURTCEPHE ÜNİVERSİTELERİN ÖNEMİNİ ANLATTI

Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde ’Üniversitelerin Toplum ve Devlet Hayatındaki Yeri ve Önemi’ konulu konferans verdi.
Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde ’Üniversitelerin Toplum ve Devlet Hayatında ki Yeri ve Önemi’ konulu konferans veren Rektör İsrafil Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi olarak Antalya’ya ve de ülkeye kattıkları değerleri anlattı. Kepez Belediyesi Başkan Vekili Serhat Demir, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansta, Türkiye’de ilk çift kol naklini gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Kurtcephe, bu operasyonunun dünyada sadece dört üniversite tarafından yapılabildiğini, bu anlamda da Avrupa’nın önüne geçtiklerini bildirdi.
İlk kez 2006 yılında hayata geçen Teknokent ile teknolojik bir çok çalışmaya da imza attıklarını ifade eden Rektör Kurtcephe, “Akdeniz Üniversitesi’nde göreve başladığım yıl sadece 5 adet olan mühendislik fakülte sayısını, ’teknoloji olmadan ilerleme olmaz’, düşüncesiyle 12’ye çıkardık. Bununla birlikte Teknokent’te teknoloji araştırmalarına başladık. Çalışanların güvenliği ve teknoloji casusluğunun önüne geçebilmek için, adını basında duyurmadığımız pek çok teknoloji ürünü geliştirdik. Örneğin, 20’ye 20 ebatlarında pike teknolojisiyle üretilen küçük bir cihazla, oda sıcaklığını birkaç dakika içinde 37 dereceye kadar çıkardık. Bu cihazın üretimiyle birlikte klasik klimalar yakın zamanda tarih olacaktır. Cep ısıtıcı olarak adlandırılan bir başka cihaz ile eksi 20 derecede bile insan ısısını kolaylıkla 36 derecede tutabildik. Bu teknoloji zor koşulda vatanı için mücadele eden askerlerimize büyük bir avantaj sağlayacak. Bu teknolojik gelişmelere imza atan 17 yazılım şirketini Teknokent çatısı altında tek bir yapı altında topladık. Hollanda’nın demir yolu ağının kontrolünü sağlayan elektronik yazılımı bu şirketlerimiz yaptı. Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Üniversitesi kampüsü göl başında, denemesini yaptığımız insansız uzay aracında da başarılı olduk. Ve yakın gelecekte Antalya’da üretilen insansız uzay araçları, Türkiye’nin güvenliğine yönelik çalışmalar için uzayda yerini alacak” dedi.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Kurtcephe, bilim yuvaları olan üniversitelerin çalışmalarının, ülkenin geleceğinde son derece önemli olduğunu belirterek, Akdeniz Üniversitesi olarak Antalya ve de Türkiye için bir çok başarılı çalışmaya imza atmış olmanın huzurunu yaşadıklarını kaydetti.
Kepez Belediyesi Başkan Vekili Serhat Demir, konferansın ardından İsrafil Kurtcephe’ye çiçek vererek, bilgilendirme konuşmasından dolayı teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir