YEREL HABERLER - 08 Mart 2012 Perşembe 10:15

GAZİPAŞA PTS`DE ANTALYA 10`UNCUSU

A
A
A
GAZİPAŞA PTS`DE ANTALYA 10`UNCUSU

Antalya genelinden 23 Şubat günü yapılan ve126 okuldan 36 bin öğrencinin katıldığı 12’nci sınıflar YGS-1 Performans Takip Sınavı’nda Gazipaşa Anadolu Lisesi ilk 10’un içine girmeyi başardı.
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklanan sonuca göre Gazipaşa Döşemealtı, Muratpaşa, Aksu, Manavgat ve Alanya’dan sonra 10’uncu sırada yer aldı. Devlet okulları arasındaki başarı sıralamasında Gazipaşa Lisesi ise ilk 28’in içine girerken, Av.Kemal Akça Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi 78’inci, Merkezi Teknik Eğitim Merkezi ise 104.oldu.
Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, elde edilen başarının kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek, “Antalya Milli Eğitim Müdürlüğümüz, 23 Şubat günü, lise düzeyindeki okullar için Performans Takip Sınavı düzenledi. Bu sınava il genelindeki 126 okul katıldı. Sonuçları bugün aldığımızda göğsümüz kabardı. Gazipaşa Anadolu Lisesi, 116 okulu geride bırakarak 10. oldu. İlk onun içinde ilk sıralarda 5 merkez ilçe okulu yer alıyor. Birçok ilçeyi geride bırakarak eğitimde marka olduğumuzu gösterdik. Bu bizi çok mutlu etti ancak bu başarıyla yetinmeyeceğiz. Hedefimiz ilk 5 okul arasına girmek” dedi.
Eğitim alanındaki başarıyı daha üst noktalara çekmek için okul ziyaretlerini arttırdığını belirten Kaymakam Pamuk, “Her fırsatta Milli Eğitim Müdürümüz ile okul gezileri yapıyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya gelerek sıkıntılarını dinliyoruz. Bu kapsamda karşılaştığımız ve bize iletilen sorunları gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Amacımız eğitimde üst sıralarda olan ilçemizi zirveye çıkarmak. Bunda emeği bulunan tüm öğretmen ve öğrencilerimi kutluyorum” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Aracın hurdaya döndüğü kazayı burnu bile kanamadan atlattı Antalya’da meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü kadın hurdaya dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı Kaza, saat 22.30 sıralarında Kepez ilçesi Ulus Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gazi Bulvarı üzerinde seyir halindeki Esra G.’nin kullandığı 07 CKC 146 plakalı otomobile plaka ve sürücüsü öğrenilemeyen başka bir araç yandan çarptı. Aracın sıkıştırması ile direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü genç kadın refüjde bulunan bariyerlere çarptı. Esra G.’nin kaza yapmasına neden olan plakası öğrenilemeyen otomobil ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Hurdaya dönen araçtan yara almadan çıktı Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekibin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Verilen adrese gelen itfaiye ekipleri araç içerisinde her hangi bir sıkışma olmadığını belirleken, otomobil sürücüsü genç kadın kazayı burnu bile kanamadan atlattı. Sağlık ekipleri tedbir amacıyla Esra G.’nin sağlık durumunu kontrol ederken genç kadın durumunun iyi olduğunu ve hastaneye gitmek istemediğini belirtti. Kaza nedeniyle Gazi Bulvarı üzerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik kontrollü olarak sağlandı. Polis ekipleri kazaya sebep olarak olay yerinden kaçan otomobilin yakalanması için çalışma başlattı.