GENEL - 09 Mart 2012 Cuma 16:40

TÜRK SAĞLIK-SEN`DEN ÖMER ÖZKAN`A YILIN HEKİMİ ÖDÜLÜ

A
A
A
TÜRK SAĞLIK-SEN`DEN ÖMER ÖZKAN`A YILIN HEKİMİ ÖDÜLÜ

Türk Sağlık-Sen, Türkiye’de ilk yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan’a ’Yılın hekimi’ ödülü verdi.
Türk Sağlık-Sen tarafından verilen ’Yılın hekimi’ ödül töreni Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirildi. Törene Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uysal, Türk Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Ali İhsan Yılmaz, ’Yılın Hekim’ ödülünü alan Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve hastane doktorları katıldı.
Kısa bir süre önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesini ziyaret ettiklerini söyleyen Türk Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Ali İhsan Yılmaz, "Bu olayı sivil toplum örgütü olarak da gündeme getirmeyi düşündük. Üç haftadır Antalya’da üst üste toplantılar yapılıyor. 81 il başkanımız, 500 öğretmenimiz ve 3 bin 500 tane iş yeri temsilcimizin katılmış olduğu toplantılarda Prof. Dr. Ömer Özkan’a Türkiye’de ilk yüz naklini gerçekleştirdiğinden ve Akdeniz Üniversitesini, Antalya’mızı ve Türkiye’nin tanıtımına çok büyük
katkılar sağladıklarından dolayı yılın hekimi ilan etmeye karar verdik, kararımızı kendileriyle paylaştık"
Prof.Dr. Ömer Özkan’ı ilk yüz nakli yaptığından dolayı kutlayan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Sağlık Sendikasının kuruluşunun 20. yılında hem yılın hekimi ödülünün Ömer hocaya verilmesi noktasında bir fikir ortaya çıktığını söyledi.
Yüz nakli operasyonun önemli bir çalışma olduğunu kaydeden Kahveci, sözlerine şöyle devam etti: "Bu önemli bir çalışma, önemli bir operasyondu. Hem Türkiye’nin yüz akı, 75 milyon Türk milletini memnun etti"
Organ naklinin bir diğer tarafının da organ bağışı olduğunu ifade eden Kahveci, vatandaşların organ bağışı noktasında da daha hassas davranmaları için bir çağrı yaptıklarını belirtti. Türkiye’nin geçen yıl yabancı doktoru, hemşireyi çok tartıştığını anlatan Önder Kahveci, konuşmalarını şöyle sürdürdü: "Türkiye’ye yabancı doktor ve hemşire getirilmesi için kanunlar çıkarıldı, düzenlemeler yapıldı. Biz yıllarca hep söyledik, bizim tıp alanında hekimlerimiz çok üst düzeyde, çok nitelikli ve başarılı, onun
için ülkenin ihtiyaçlarını yabancı doktor ve hemşireyle karşılamak gibi bir şeyin içerisine girmek çok doğru değil, biz sadece sivil toplum olarak, devlet olarak bu işleri yapan insanlarımıza, sağlık çalışanlarımıza destek vereceğiz, katkı sağlayacağız. Türk insanının, Türk doktorunun ve hemşiresinin neler yapabildiğini hep beraber bu süreç içerisinde gördük."
İlk yüz naklinin uluslararası düzeyde ülkeye ciddi bir düzeyde prestij kazandırdığını da ifade eden Kahveci, şunları söyledi: "Kendilerini kutluyorum. Türkiye’de Nobel ödülüne bir teklif sunulacaksa Türk Sağlık Sendikasının yüz bin üyesi adına, Türkiye Kamu Sen’in 400 bin üyesi adına hocamızı buraya teklif ediyoruz."
ÇOK MUTLUYUM
Bir insanın yaptığı işten dolayı ödüllendirilmesi kadar onu mutlu edecek bir şeyin olmadığını söyleyen Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, son iki ayda hep gündemde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Sürekli halk tarafından, toplum tarafından olumlu şekilde dillendirildiklerini de kaydeden Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu da bizi mutlu ediyor. Yaptığımız işin ne kadar olumlu olduğunu, özellikle üniversitemizin ülkemizde
dillendirilmesinde dünyada ses getirmesinde bir nebze faydası olduysa çok mutluyuz. Bize bu ödülü layık gördükleri için de Türk Sağlık -Sen’e ayrıca teşekkür ediyoruz"
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Özkan, Sağlık Bakanlığının yüz ve uzuv nakillerinin aynı anda yapılması ile ilgili düzenlemeye ilişkin olarak şunları söyledi: "Onları önerenlerden biri zaten biziz. Ben de o bilimsel kuruldayım. Önemli olan gelecekte bunların düzgün, daha kuralına uygun, daha sağlıklı şekilde toplum yararı için yapmak. Onun kararını bilimsel kurul ve Sağlık Bakanlığının yetkilileri ile beraber ilgileniyorlar. Bu çok yeni bir uygulama, mutlaka ufak tefek aksaklıklar veya aksaklık olma
ihtimali vardır. Bunların en düzgün şekilde olması için biz önerilerde bulunuyoruz"
Çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır’ı birkaç güne kadar basınla karşı karşıya getirmeyi planladıklarını da kaydeden Özkan, şunları söyledi: "Özüne bakarsanız taburcu olma durumlarına geldi ikisi de, ama iki haftaya kadar iki hastamızı da çok rahatça taburcu etmeyi düşünüyoruz."
Operasyon ücreti ile ilgili konulara değinmek istemediğini belirten Prof.Dr. Ömer Özkan, parasal konuların hiç önemli olmadığını söyledi. Özkan konuşmalarını şöyle sürdürdü: "Bunlar önemli ameliyatlar, Akdeniz Üniversitesi güçlü bir hastane, bunu para için yapan bir merkez de değil, ama gelecekte adlandırılması uygun olacaktır, insanların bunu özveri ile daha ileriye götürmesi için de. Zaten SGK başkanı da olumlu konuştu. Ben hiçbir zaman olumsuz bir şeyi kendi ağzından duymadım. Çıkan haberler nasıl
çıkıyor bilmiyorum, ben olumsuz bir şey görmüyorum doğrusu."
Toplantı sonunda Prof. Dr. Özkan’a "Yılın hekimi ödülü" verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya Kumluca’da sağanak yağış tarım arazilerini sular altında bıraktı, araçta mahsur kalan sürücü botla kurtarıldı Antalya’nın Kumluca ilçesinde sağanak yağış nedeniyle tarım alanları zarar gördü, seralarda çalışanlarının evlerini su bastı. Araçlarıyla suda mahsur kalan bir sürücüyü ise AFAD ekipleri bot yardımıyla kurtardı. Meteorolojinin sarı kod ile uyarıda bulunduğu illerden Antalya’nın Kumluca ilçesinde sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, saat 16.00 sıralarında etkisini artırdı. İlçenin Karşıyaka, Kum, Göksu, Beykonak ve Mavikent mahallelerinde su baskınları meydana gelirken, çok sayıda sera ve portakal bahçeleri su altında kaldı. Seralarda çalışan tarım işçilerinin de evleri suyla doldu. Kumluca Kaymakamı Bahadır Güneş ve Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, beraberindeki ekiplerle bölgede inceleme yaptı. Araçta mahsur kalan sürücü botla kurtarıldı Yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda oluşan yoğun su birikintileri bazı araçları mahsur bıraktı. AFAD ekipleri araçta mahsur kalan Halit Özdamar adlı bir vatandaşı ise bot yardımıyla kurtardı. Özdamar, "İki kişiydik, yolda mahsur kaldık. Aracı kenara çekmek zorunda kaldım. AFAD geldi kurtardı, Allah razı olsun" dedi. Kemer’de evlerinde mahsur kalan 12 vatandaş kurtarıldı Kemer ilçesi Çamyuva Mahallesinde ise 2 yatalak kadın, 1 bebek, 4 çocuk ve 5 yaşlı erkek olmak üzere toplam 12 vatandaş evlerinde mahsur kaldıklarını belirtip yardım istedi. Mahsur kalan 12 vatandaş jandarma desteği ile bulundukları yerden alınarak güvenli bir alana çıkarıldı.