SPOR - 07 Ağustos 2023 Pazartesi 10:42

Başkan Uysal, ‘Antalya, artık Sultanlar Ligi şehri’

A
A
A
Başkan Uysal, ‘Antalya, artık Sultanlar Ligi şehri’

Antalya’yı kadın voleybolunda dünyanın en iddialı liglerinden Misli.com Sultanlar Ligi’nde temsil edecek Muratpaşa Belediyesi Sigorta Shop’un antrenmanını ziyaret eden Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Hep birlikte muhteşem bir sezon yaşayacağız ve Antalya halkına yaşatacağız” dedi.


Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yeni sezon hazırlıklarını Süleyman Evcilmen Spor Salonu’nda sürdüren takımın antrenmanını ziyaret etti. Başkan Uysal, takımla ilk buluşmasında Antalya’nın kadın voleybolunda dünyanın en iyi liglerinden biri olarak kabul edilen Sultanlar Ligi’nde olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu dile getirdi. Uysal, “Bu yıl sizlerle o eksiği gidereceğeyiz. Artık Sultanlar Ligi şehriyiz. Voleybolu çok seven muhteşem bir şehre geldiniz. İnanıyorum ki hep birlikte muhteşem bir sezon yaşayacağız ve Antalya halkına yaşatacağız” dedi. Başkan Uysal, ziyaretin sonunda takım fotoğrafı da çektirdi.


Takım Korkmaz’a emanet


Bu sezon Sultanlar Ligi’nde mücadele edecek Muratpaşa Beledieyesi Sigorta Shop’un başında 51 yaşındaki başantrenör Inessa Korkmaz var. Eczacıbaşı formasıyla oyunculuk kariyerini noktalayan Korkmaz, Yeşilyurt Spor Kulübü, Nilüfer Belediye Spor ve Büyükçekmece Voleybol Akademi’de başantrenörlük yaptı. Korkmaz, son olarak yardımcı antrenör ve U20 takımı başantrenörü olarak görev yaptığı Dinamo Ak-Bars takımıyla Rusya Kupası, U20 Rusya Kadınlar Kupası, Rusya U20 Ligi şampiyonlukları yaşadı.


İki ABD’li


Muratpaşa Belediyesi Sigorta Shop’un kadrosunda 4 yabancı oyuncu bulunuyor. İtalyan ekibi Imoco’dan transfer edilen 25 yaşındaki ABD’li Stephanie Samedy, pasör çaprazı mevkiinde oynuyor. Takımın bir diğer ABD’lisi 25 yaşındaki smaçör Micaya White ise Brezilya’nın Osasco takımından transfer edildi. Takımın Rus oyuncusu 22 yaşındaki Marina Markova, ABD Florida Üniversitesi’nden geldi. 1.98’lik oyuncu, smaçör pozisyonunda görev alıyor. Takımın diğer smaçörü İtalya’nın Wealth Planet takımından transfer edilen Anastasia Guerra oldu. 27 yaşındaki İtalyan oyuncu Guerra, Çin ve Fransa’nın ardından ülkesi dışında üçüncü kez mücadele edecek.


İddialı kadro


Misli.Com Sultanlar Ligi için iddialı olan Muratpaşa Beledieyesi Sigorta Shop kadrosunda Türk oyuncular Selin Çağla Doğan, Aslıhan Kılıç, Buket Yılmaz, Ceren Karagöl, Hanife Nur Özaydınlı, Ecem Şahin, Hande Korkut, Ece Tan ve Merve İzbilir yer alıyor.


Başkan Uysal, ‘Antalya, artık Sultanlar Ligi şehri’

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’ sokaklarda renkli görüntüler oluşturdu Sincan Kaymakamlığı ile Sincan Belediyesi himayesinde ve Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’nin ikincisini düzenlendi.Sincan Belediyesi, ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’nin ikincisini düzenledi. Düzenlenen festival kapsamında 2 bini aşkın 7-17 yaş aralığındaki Roman Kahramanları Korteji’nin bando takımı öğrencileri ilk olarak kurgu kitaplarından bazı kahramanların kılığına bürünerek esnafı ziyaret etti. Kitapların afişlerinin pankartı eşliğinde, kitapta yer alan kahramanların cümlelerini söyledi . Öğrenciler çeşitli kitapları esnafa hediye ederek, bu kitapların okunması için esnaftan söz istedi. Düzenlenen etkinlikle beraber edebiyat ve kitabın sokağa taşınması amaçlandı. İnsanlara kitaplar hatırlatarak, okuma kültürünün yaygınlaşmasına dikkat çekildi."Okumaya teşvik için tiyatro ve koro ile örnek bir Sincan oluşturacağız"Okumanın önemine dikkat çeken ve Sincanlıları okumaya teşvik eden Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, "Sabah bana verilen bilgiye göre bu festival dünya rekoruymuş. Milli Eğitimi Müdürlüğümüz ile gurur duyuyorum. Kolay bir süreç değil bu. Trafiği tıkadık, yolları kapadık. Okumaya teşvik için tiyatro ve koro ile de örnek bir Sincan oluşturacağız. Kitap okuyarak uyanık ve Türk gençliğine layık olacağız" diye konuştu."Okuma alışkanlığını büyüklere de aşılamamız gerekiyor"Sincan’da okuma alışkanlığını küçüklerden ziyade büyüklere de tavsiye ettiklerini vurgulayan Kılıç, "Sincan’da 100 bin üzerinde öğrencimiz var. Okuma alışkanlığının sadece küçüklere değil büyüklere de aşılamamız gerekiyor. Çocukların sosyalleşmesi adına yaptığımız etkinliğe katılımınız için teşekkür ederim" şeklinde konuştu."Daha güzel etkinlikler yapacağız"Sincan’da daha kapsamlı ve daha farklı etkinlikler de düzenleyeceklerini ifade eden Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ise, "Yaklaşık 1 saattir bir aradayız. Öğrenciler soğuk havaya rağmen kostümüyle bizlere farklı an yaşatıyorlar. Çocukluğumuza götüren kahraman rollerine büründüler. Kurum üst yöneticilerini ziyaret ettiler. Daha güzel etkinlikler yapacağız. Sabah makamımızda bulunan bu çocuklar belki de devlet büyüğü ile ilk kez yan yana gelme heyecanını bir daha yaşamayacak" ifadelerine yer verdi.Festival Direktörü Feray Koçak’tan edinilen bilgiye göre 45 okuldan 2 bin 230 öğrenci ve veliler ile birlikte toplamda 3 bin kişi Sincan sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu. Festivalde konuk olarak Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Üstün , Başkent Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Aslı Aytaç ve Doç. Dr. Emine Tuğcu , Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Galip Çağ , Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yöneticileri yer aldı.
İstanbul Aksa Fotofest, 10. yılında sanatseverlerle bir araya geldi Aksa Enerji’nin hayata geçirdiği Aksa Fotofest, 10. yılında sanatseverlerle buluştu. 2015 yılından bu yana kesintisiz olarak düzenlenen etkinlik, "Sanatın Enerjisi" mottosuyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tarihini, doğasını ve insan hikâyelerini fotoğraf sanatıyla kayıt altına alıyor. Aksa Enerji toplumsal birlik ve gelişime hizmet eden sanatı toplumsal yatırımlarında önceliklendiriyor. Bu çalışmalarının önemli bir parçası olan Aksa Fotofest aracılığıyla 10 yıldır Kuzey Kıbrıs’ın yaşamı, tarihi, doğayı ve insan hikâyelerini fotoğraf sanatıyla kayıt altına alan Aksa Enerji, bu etkinliği bir yarışmanın ötesine taşıyarak kalıcı bir kültürel arşiv ve kolektif hafıza projesine dönüştürmeyi hedefliyor. 10. yıla özel anlamlı buluşma Bu yıl fotoğraf sanatçısı Altay Sayıl anısına düzenlenen Aksa Fotofest, 10. yaşını 600’ün üzerinde eserin katılımıyla taçlandırdı. Toplam 611 eserin titizlikle değerlendirildiği yarışma; Yaşam, Tarihsel Doku ve Anıtlar, Doğa, Serbest ve Spor olmak üzere beş farklı kategoride gerçekleştirildi. Lefkoşa’daki tarihi Saçaklı Ev’de düzenlenen ödül töreninde, 10. yıla özel olarak belirlenen 10 başarı ödülü sahiplerini bulurken; bu yıl ilk kez hayata geçirilen "Onur Hizmet Ödülleri" ile Kıbrıs fotoğraf sanatına yıllarca emek vermiş isimler onurlandırıldı. "Sanatın enerjisini geleceğe taşıyoruz" Aksa Enerji KKTC Santral Müdürü Şener Şentürk, Aksa Fotofest’in bir kültür markasına dönüşme yolculuğunu şu sözlerle özetledi: "Biz sanatı, toplumları bir araya getiren ve onlara ilham veren en güçlü enerji türü olarak görüyoruz. 10 yıldır aralıksız sürdürdüğümüz bu yolculukta, yalnızca fotoğraf sanatını desteklemekle kalmıyor, adamızın kültürel mirasını geleceğe taşıyan kolektif bir hafıza oluşturuyoruz. Sanatın enerjisiyle büyüyen bu bağın bir parçası olmak, bizim için en büyük gurur kaynağıdır." Aksa Fotofest Koordinatörü Zekai Altan ise etkinliğin sürdürülebilirliğine dikkat çekerek, "Aksa Fotofest’in 10 yıl boyunca kesintisiz devam etmesi, sanatın dönüştürücü enerjisine duyulan güvenin açık bir göstergesidir. Aksa Enerji’nin desteği, bir sponsorluk anlayışının ötesinde; kültür, sanat ve toplumla kurulan güçlü bir değer ortaklığıdır" dedi.