ASAYİŞ - 16 Şubat 2026 Pazartesi 12:40

Diyarbakır-Antalya seferini yapan Sunexpres’in 7 saatlik rötarı yolcuların tepkisine sebep oldu

A
A
A

Diyarbakır-Antalya’ya seferi için hazırlanan SunExpress uçağında kalkış öncesi motor bölümündeki kontrolleri sonrası kalkış yapmayınca, yolcular duruma tepki gösterdi. Yolcular, saat 20.55’te planlanan uçuş gerçekleşemeyince 7 saat sonra aynı firmaya ait başka bir uçakla seferlerini gerçekleştirilebildi.

Edinilen bilgilere göre, dün akşam SunExpress yolcu firmasına ait Diyarbakır-Antalya seferini yapacak olan uçağın motor kısmında yapılan kontroller sonrası sefer uzadı. Uçak apronda teknik incelemeye alınırken, saat 20.55’te gerçekleşecek seferin sürekli rötar yapmasına yolcular tepki gösterdi.

Diyarbakır-Antalya seferini yapan Sunexpres’in 7 saatlik rötarı yolcuların tepkisine sebep oldu

Yolcular, apron girişindeki kapıda yetkililerle zaman zaman tartışıp mağduriyetlerini dile getirdiler. Yaşananların ardından firma saat 03.00’da farklı bir uçağı hazırlayarak uçuşu gerçekleştirdi.

Diyarbakır-Antalya seferini yapan Sunexpres’in 7 saatlik rötarı yolcuların tepkisine sebep oldu

Öte yandan, uçakla ilgili Thrust Reverser (itki) sistemine ilişkin kontrollerin gerekliliği üzerine planlanan saatinde kalkışın gerçekleştirilemediği ileri sürüldü.

Diyarbakır-Antalya seferini yapan Sunexpres’in 7 saatlik rötarı yolcuların tepkisine sebep oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Bu laleleri gözleri gibi koruyorlar Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Değişören mahallesi, ilkbaharla birlikte çiçek açan ve yörede ‘Turşail’ olarak isimlendirilen ters lalelerle süslendi. Nadide bitkiye çok değer veren yöre halkı tarafından laleleri adeta gözleri gibi korunuyor. Bazı bölgelerde "Ağlayan gelin" ya da "Hüzün çiçeği" olarak da bilinen endemik tür ters laleler, kanunen koruma altında da bulunuyor. Türkiye genelinde 43 türü bulunan ve bunlardan 20’si endemik olan laleyi koparanlara 700 bin liralı cezai işlem uygulanacağı belirtilerken Değişören mahallesi halkı, bu bilinçle hareket ediyor. Her yıl nisan ve mayıs aylarında çiçek açan laleler, kısa ömürlerinde renkleri ve duruşları ile çevresine büyük güzellik katıyor. Mahalle sakinlerinden Selami Özdemir, ters lalelerinden açması ile geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu ilkbaharda da mutlu olduklarını anlattı. Gerek kendiliğinden yetişen ve gerekse soğanları ile sayıları artan lalelerin uzun yıllardır köy mezarlığı başta olmak üzere birçok evin bahçesinde, çevrede yetiştiğini anlatan Özdemir, "Biz bu lalelerin kıymetini elbette biliyoruz. Bu laleler mahallemize ayrı bir renk katıyor. Koparmanın cezasını da biliyorum, ama zevkle koruyoruz. Her yıl yaklaşık 20 günlük bir sürede mahallemizin birçok yeri bu laleler ile süsleniyor. Eskiden köy içinde daha fazla vardı, ama bu yıllarda sayılarında bir azalma var. Biz yöremizde bu laleye ‘Turşail’ ismini veriyoruz" dedi.